Talven perinteinen blinikausi on käynnissä Talriikissa. Uudistettu ravintola kutsuu nauttimaan tirisevän kuumista ja suussa sulavista herkuista.

Etelä-Pohjanmaan Osuuskaupan, Eepeen, uniikki ravintola Talriikki avautui alkuvuodesta uudistettuna. Värimaailma koki raikkaan muodonmuutoksen, minkä tuloksena ravintolan tilat ovat entistä viihtyisämmät ja harmonisemmat.
– Saimme uudistuksen myötä vaaleampia värejä ravintolaan. Kaikki tuolit ja pöydänkannet vaihdettiin uusiin, ja baaritiski uusittiin. Meille tuli baaritiskin eteen myös aivan uusi sohva, jossa voi istuskella hyvien drinkkien ääressä, Talriikin ravintolapäällikkö Minna Kaski kertoo uudistuksista.

Hotelli Vaakunan yhteydessä olevan Talriikin kehuttua ja herkkuja notkuvaa noutopöytää uudistettiin myös raikkaammaksi ja käytännöllisemmäksi. Lisäksi Talriikissa parannettiin valaistusta ja henkilökunnan työskentelytiloja.

Ravintolapäälliikö Minna Kaski ja keittiöpäällikkö Sanna Ojala (vasemmalla).

Menut vaihtelevat sesonkien mukaan

Talvikauden perinteiset herkut, blinit ovat taas saatavilla Talriikissa. Voissa paistettu, Talriikin omalla reseptillä valmistettu rapeapintainen ohukainen tarjoillaan mädin, punasipulin, suolakurkun, smetanan sekä paikallisen hunajan kanssa. Lisätäytteeksi voi valita metsäsienisalaattia, lämminsavustettua lohta ja chorizomakkaraa. Blinit valmistetaan tattarijauhoista, ja ne ovat sekä laktoosittomia että gluteenittomia.– Asiakkaat odottavat blinejä aina vesi kielellä. Blinikausi on ollut meillä perinteenä joka vuosi ravintolan perustamisesta asti, Talriikin keittiöpäällikkö Sanna Ojala kertoo.
Blinikausi alkoi 16. tammikuuta ja kestää 6. maaliskuuta asti. Blinien jälkeen sesongin valloittavat maukkaat parsat. Menu vaihtuu aina sesongin mukaan useamman kerran vuodessa.

Talriikki avasi ovensa vuonna 2017, joten matkaa on nyt takana vähän reilut kuusi vuotta. Kasken mukaan Talriikki ei ole fine dining- eikä perusravintola, vaan jotain siltä väliltä.
– Emme ole liian fiini, mutta Eepeen fiinein ravintola. Olemme edelleen iloisia siitä, että saamme tehdä asioita alusta alkaen itse ja vaikuttaa omaan ruokalistaamme, Kaski sanoo.

Talriikin keittiössä ja salissa työskentelee ammattilaisten lisäksi oppisopimusopiskelijoita ja harjoittelijoita.
– Pyrimme ottamaan harjoittelijoita rennolla kädellä joukkoomme aina, kun on hakijoita. Työn tekeminen on arvokas oppi, Ojala sanoo.

 

facebook.com/Talriikki

instagram.com/talriikki

raflaamo.fi/fi/ravintola/seinajoki/talriikki-seinajoki

 

 

Teksti: Saara Tuomela
Kuvat: Matti Hautalahti

 

Yökerho Karma viihdyttää jälleen ihmisiä remontin valmistuttua. Yökerho sai mm. uuden raikkaan olohuoneen tapaisen baarin, jossa voi istuskella rauhassa erilaisten drinkkien ääressä.

Seinäjoen Torikeskuksen yhteydessä sijaitseva yökerho Karma sulkeutui alkuvuodesta remontin ja uudistustöiden vuoksi. Nyt remontti on saatu valmiiksi viimeisiä viilauksia lukuun ottamatta.
Suurin muutos on tapahtunut yökerhon päädyssä sijaitsevassa tilassa, joka on aikaisemmin ollut karaokekäytössä. Tila koki täydellisen muodonmuutoksen, sillä kaikki revittiin irti lattiasta kattoon. Vanha kokolattiamatto vaihtui uuteen ja esille otettiin puulattiaa. Uudet kalusteet, sisustukselliset valaisimet ja muut yksityiskohdat tekevät tilasta viihtyisän.
– Uudessa baarissa on pubimainen tunnelma, ja se kutsuu olohuoneen lailla nauttimaan hyvistä juomista ja seurasta. Baari aukeaa jo alkuillasta ja palvelee siten myös paremmin Sokos Hotel Vaakunan asiakkaita, Karman ravintolapäällikkö Henna Korhonen kertoo.

Vanha hämyinen karaoketila on nyt valoisa ja moderni illanviettopaikka, jossa voi jutella ystävien kanssa lasillisen äärellä tai vaikka pelata lautapelejä. Tilasta löytyy myös valmiudet esimerkiksi jääkiekko-otteluiden näyttämiseen.

Ikimuistoinen ilta laulun ja tanssin pyörteissä

Yökerhon keskiosa on pyhitetty karaokelle. Innokkaat esiintyjät pääsevät esiintymään lavalle, joka on saanut uuden paikan remontin myötä. Laulunsanoja voi seurata uusilta hienoilta näytöiltä. Tilan ilmettä on freesattu uudelleen verhoilemalla penkit ja ehostamalla baaritiskiä.
– Aikaisemmin tämä tila oli vähän sellainen läpikulkupaikka. Toivottavasti asiakkaat löytävät tämän uudestaan uudistuksen myötä.
– Karaoke on suomalaisille rakas asia, ja sitä pääsee meillä laulamaan neljänä päivänä viikossa, Korhonen lisää.

Aivan uutena Karma on saanut myös yksityisen karaoketilan, jossa pääsee laulamaan suosikkikappaleitaan sydämensä kyllyydestä. Esiintymiskammoinenkin uskaltautuu nauttimaan laulamisesta, kun kuulemassa ovat vain kaikkein läheisimmät. Tilassa on kaksi mikrofonia ja tabletti, josta pystyy valitsemaan laulettavat kappaleet. Yhtäaikaisesti tilaan mahtuu n. viisi henkeä.
– Privaattikaraoken voi pian varata viikonloppuisin kahdeksi tunniksi kerrallaan Raflaamon verkkosivuilta. Sovittaessa tilan saa käyttöön vaikka koko illan ajaksi. Halusimme tehdä tilasta viihtyisän ja kuvauksellisen sisustukseltaan. Lisäksi äänentoisto on ihan ensiluokkainen, Korhonen hehkuttaa.

Karman takaosassa on yökerhon isoin tila, jossa pääsee tanssimaan ja juhlimaan. Tilassa parannettiin äänentoistoa ja vaihdettiin valaistus led-tekniikkaan. Takaosan lavalla esiintyy n. kerran kuukaudessa toinen toistaan suositumpia artisteja. Muina aikoina musiikista vastaavat valtakunnan parhaimmistoon kuuluvat DJ:t, jotka soittavat suosituimpia hittejä ja nostalgisia kappaleita menneiltä vuosikymmeniltä.
– Karmassa on parasta se, että meillä on jokaiselle jotain. Jotkut voivat istuskella rauhassa iltaa, osa laulaa karaokea ja loput tanssia niin paljon kuin sielu sietää. Tervetuloa viihtymään uudistuneeseen Karmaan, Korhonen kutsuu.

 

Karma Facebookissa Karma InstagramissaKarma TikTokissa

 

Teksti: Saara Tuomela
Kuvat Matti Hautalahti

Etelä-Pohjanmaan Osuuskauppa, Eepee avasi Seinäjoen Ideaparkiin uuden ravintolan, Babistan torstaina 25.1.2024.

S-ryhmän uusin ravintolakonsepti, Babista on lähtenyt valloittamaan ravintolamarkkinaa Suomessa. Ensimmäinen Babista avattiin Mikkeliin kauppakeskus Stellaan kesäkuussa 2023. Toinen Babista avasi ovensa Vantaalle Jumbon kauppakeskukseen marraskuussa 2023, ja kolmas avattiin Ouluun kauppakeskus Valkeaan vuoden 2024 tammikuussa.

Nyt Eepee on avannut neljännen Babistan Seinäjoen Ideaparkiin, ja lakeuksillakin päästään nauttimaan uudenlaisesta kebabista. Viides Babista avataan helmikuussa Vaasaan Original Sokos Hotel Royalin tornirakennukseen.

Babista ravistelee perinteistä kebabkulttuuria ja kehittää sitä entistä pidemmälle, aivan uuteen ulottuvuuteen. Ensiluokkainen kebabelämys koostuu laadukkaasta lihasta ja vastaleikatuista kasviksista. Tuoreet yrtit kruunaavat maukkaat ja raikkaat annokset. Makuja pursuavat kastikkeet valmistuvat Babistan omassa keittiössä. Kasvissyöjät voivat myös nauttia kebabelämyksestä, sillä monipuoliselta ruokalistalta löytyy perinteisen kebabin ja dönerin rinnalla vöneriä, joka on tunnettu vegaaninen vastine kebablihalle.

Babistan ravintolapäällikkö Julia Durham on ylpeä siitä, että saa tarjota asiakkailleen tuoretta ja laadukasta ruokaa. Maukkaat annokset valmistuvat Babistan keittiössä raikkaista raaka-aineista. Kuva: Matti Hautalahti

Henkilökunta ylpeästi mukana

Babistan työntekijät, Babistat ovat omistautuneita kumoamaan vanhat käsitykset kebabista sekä valmistavat ruuan intohimolla ja ylpeydellä. Babistan ravintolapäällikkö Julia Durham kertoo, että henkilökunta on valmistellut ahkerasti uutta ravintolaa ja odottaa innoissaan ovien avaamista koko kansalle.
– Mielestäni on mahtavaa, että olemme etunenässä tekemässä jotain aivan uutta. Minulle on tärkeää, että olemme ylpeitä siitä, mitä tarjoamme asiakkaillemme. Babista tuo markkinoille premium-version kebabista, joka on ylellisempi vaihtoehto perinteiselle, Durham sanoo.

Aikaisemmin kebab on tunnettu aamuyön pikkutuntien ruokana, joka on vain nopeasti syöty paperikääröistä. Sitä mielleyhtymää Babista haluaa muuttaa.
– Näen kebabin nousevana trendinä, nimenomaan premium-kebabin. Siinäkin meni oma aikansa, että hampurilaiset tulivat hienompien ravintoloiden ruokalistoille. Samoin siinä, että pitsat kehittyivät laadukkaammiksi artesaanipitsoiksi.

Babistan keittiössä käytetään henkilökunnan apuna uusinta teknologiaa ruuan valmistuksessa. Mm. naudanlihasta tasaisia suikaleita leikkaa siihen tarkoitettu robotti.

Babistan viihtyisä ravintolaympäristö ja palvelualttiit työntekijät tekevät kebabin syömisestä moniaistisen kokemuksen.

Tule ja koe uudistunut kebab!

 

Tutustu Babistan menuun >>

Seuraa Babista Seinäjokea somessa!

Tuoreet yrtit, kuten minttu ja korianteri kruunaavat maistuvat annokset. Kuva: Matti Hautalahti

 

Teksti: Saara Tuomela

Original Sokos Hotel Vaakuna Seinäjoki sulkee ovensa uudistustöitä varten juuri ennen joulua ja avautuu jälleen tammikuun puolessa välissä. Yhteensä yli kahden miljoonan euron arvoisista uudistuksista puolet kuluu peruskorjauksiin, jotka olisi tehtävä joka tapauksessa.

– Tähän kolmen viikon joulutaukoon yhdistetään kaikki mahdolliset kiinteistötekniset työt ja muut kehittämisasiat, jotka liittyvät hotellin liiketoimintaan, toimialajohtaja Juhamatti Aronen kertoo. Esimerkiksi tavarahissi on alkuperäiskunnossaan vuodelta 1991 ja nyt on aika uusia se kokonaan.

Viimeisin suuri uudistus Original Sokos Hotel Vaakunassa tehtiin vuosien 2016–2018 aikana. Tuolloin tehtiin putkistoremontti ja kaikki hotellihuoneet uusittiin kokonaan kylpyhuoneet mukaan lukien. Huoneiden ikkunat vaihdettiin ja ilmastointiremontin myötä huoneisiin saatiin huonekohtainen jäähdyttävä ilmastointi. Syksyllä 2017 uusittiin hotellin aulatilat ja ravintola Talriikki avattiin.

Tulevan joulutauon aikana vaihdetaan kaikki kylmiöt ja kylmälaitteet hiilidioksidilaitteistoiksi. Samalla teemme merkittävän vastuullisuusteon, kun uusimme kylmälaitteistot tekniikaltaan ympäristöä vähemmän kuormittavaan laitteistokantaan. Tavarahissin uusiminen hotellin aukioloaikana olisi ollut hankalaa, joten se tehdään nyt samanaikaisesti muiden teknisten uudistusten kanssa. Kaikkiin 147 hotellihuoneeseen asennetaan uudet televisiot. Lisäksi kerroksittain tehdään pintamaalauksia ja korjauksia tarpeen mukaan. Ravintoloiden keittiössä korjataan lattiaa ja tiskikone uusitaan. Talriikin noutopöytäkokonaisuus uudistetaan ravintolan faceliftin osana.

Henkilökunnan tiloja uudistetaan

Original Sokos Hotel Vaakunan kellarikerroksessa sijaitsevissa sosiaalitiloissa uudistetaan pintoja. Pukutiloihin vaihdetaan ledivalaistus ja parannetaan henkilökunnan sosiaalitiloja uusilla kaapeilla. Kellarikerroksessa uusitaan myös tavaranvastaanottotilojen sekä varastojen pinnat ja ledivalaistus. Majoitus- ja ravitsemuspuolen päälliköt siirtyvät uuteen yhteiseen toimistoon, joka valmistuu Torikeskuksen puolelle. Aiemman toimistotilan tyhjennyttyä tilaan rakennetaan henkilökunnalle uusi ruokailutila.

Seinäjoen joulutunnelmasta nautitaan Original Sokos Hotel Lakeudessa

Original Sokos Hotel Vaakunan ollessa joulutauolla kaupunkijoulua vietetään tänä vuonna Original Sokos Hotel Lakeudessa, kun hotelli ja ravintolat ovat auki joka päivä. Helpon ja huolettoman joulunvieton mahdollistaa tänä vuonna Original Sokos Hotel Lakeus Matadorin valmiiksi katettu joulupöytä sekä jouluaattona että joulupäivänä, lue lisää>>

Seinäjoen keskustaan avautuu olohuone ja juhlat jatkuu

Ravintola Karma kokee mittavan valaistusuudistuksen. Merkittävä osa uudistusta on pakollista kiinteistöteknistä päivitystä, jossa ravintolan valaistus ja AV-tekniikka siirtyy vastuulliseen led-aikakauteen. Tanssilattialle on luvassa upeita yllätyksiä, niistä emme kerro enempää, vaan ne kannattaa tulla kokemaan paikanpäälle!

Juhlavuoden kunniaksi toteutamme kalustepäivitystä ja tuomme markkinaan olohuonemaisemman baarin. Karman ”pikkubaari” saa faceliftissä aiempaa viihtyisämmät kalusteet ja avaa ovensa jatkossa jo alkuillasta, tuoden kaupunkiin uutta tarjontaa baari- ja pubiasiakkaille. Uudistustyöt toteutetaan tammikuussa ja ravintola on useamman viikon suljettuna, viimeksi ravintolaa on uudistettu vuonna 2012.

Karma juhlii alkutalvesta lisäksi pyöreitä, kun 20-vuotta kilahtaa mittariin Seinäjoen biletaivaan tähtenä, juhlahumulle ei näy loppua!

 

Lisätietoja:
Etelä-Pohjanmaan Osuuskauppa, toimialajohtaja, Juhamatti Aronen, puh. 010 764 7100, s-posti juhamatti.aronen@sok.fi
Etelä-Pohjanmaan Osuuskauppa, ryhmäpäällikkö, Elina Mäki-Opas, puh. 010 764 7101, s-posti elina.maki-opas@sok.fi

Etelä-Pohjanmaan Osuuskauppa, Eepee tekee täysin uuden aluevaltauksen avaamalla Seinäjoen Ideaparkiin S-ryhmän uusimman ravintolakonseptin, Babistan, sekä ABC-mittarikentän. Babista avataan tammikuun aikana ja ABC-mittarikenttä kevään aikana 2024.

– Babistan konsepti on erittäin mielenkiintoinen ja sopii erinomaisesti Seinäjoen ravintolamarkkinaan. Ideaparkiin halusimme tuoda asiakasomistajille ravintolatarjontaan oman vaihtoehdon. Laadukkaan tuotteen ohella Babista haluaa erottautua kiehtovalla miljööllä sekä omistautuneella palvelulla. Keskeisen osan Babistan identiteettiä ja asiointikokemusta muodostaakin ravintolan henkilökunta – Babistat, joiden rekrytoinnin olemme nyt aloittamassa, kertoo toimialapäällikkö Elina Mäki-Opas.

 

Babista

Babistan ruokatarjooma rakentuu ensiluokkaisesta lihasta ja raikkaista raaka-aineista. Itse tehdyt kastikkeet ovat täynnä makua, ja vastaleikatut tuoreet kasvikset ja yrtit kruunaavat makuelämyksen. Babista poikkeaa perinteisistä kebabravintoloista myös miljöönsä ansiosta. Tarkoin mietityt yksityiskohdat, viihtyisä sisustus, ja elämyksen täydentävä musiikki tekevät Babistasta paikan, jossa voi viihtyä pidempäänkin. Kokemuksen keskiössä on intohimoisesti asiakaspalveluun suhtautuvat työntekijämme, Babistat, joiden käsissä annokset muokkautuvat moniaistisiksi kokemuksiksi.

Babista-ravintoloita on avautunut jo kaksi, ja lähikuukausina on odotettavissa lisää uusia avautumisia. Kebabin suosio on kasvanut jatkuvasti nopean syömisen kategoriassa. Kasvua on siivittänyt tuotteen ympärillä tehty kehitystyö ja uudet ravintolat. Vaikka ilmiö on toistaiseksi rajoittunut muutamien kaupunkien alueille, näkee S-ryhmä kebabin kasvu- ja kehitysmahdollisuudet suurina. Korkealaatuisella kebabilla on kaikki edellytykset saavuttaa samanlainen valtakunnallinen suosio kuin premium-pizzalla ja -hampurilaisilla.

 

ABC-automaattiasemia on Suomessa yli 350

Etelä-Pohjanmaan Osuuskauppa, Eepee, laajentaa Seinäjoella polttonesteiden tarjontaa avaamalla Ideaparkin pihaan uuden mittarikentän. Mittarikentän avaamisen tavoiteaikataulu on kevät, joka mahdollistaisi maakunnassa vieraileville kesämatkaajille uuden tankkauspisteen.

Uuden polttonesteaseman valikoimaan tuodaan ABC-ketjun uusi, täysin uusiutuva Nero Diesel sekä Eko E85 -korkeaseosetanolipolttoneste, joka sisältää noin 80 % uusiutuvaa etanolia.

Nero Diesel vähentää koko elinkaarensa aikana kasvihuonekaasupäästöjä jopa yli 90 prosenttia fossiiliseen dieseliin verrattuna. Sitä voidaan tankata kaikkiin dieselautoihin. Se laskee autoilun fossiilisia päästöjä jopa 80 prosenttia. Eko E85 -polttoainetta valmistetaan jätteistä ja tähteistä, kuten S-ryhmän ruokakauppojen hävikkileivästä.  Eko E85 on litrahinnaltaan edullisempaa kuin 95 E10 -bensiini. Ympäristöystävällinen ja edullinen Eko E85 soveltuu flexfuel-moottorilla varustettuihin autoihin sekä niihin bensiiniautoihin, joihin on asennettu E85-muutossarja.

ABC:n tavoitteena on mahdollistaa, että suomalaiset voivat ajaa vastuullisemmin käyttövoimasta riippumatta. Suomalaisessa liikenteessä tullaan pitkään käyttämään kaikkia energiamuotoja, ja siksi niiden kaikkien on oltava hyviä, vastuullisia ja kehittyviä.

Polttoaineet | ABC-asemat (abcasemat.fi)

ABC-mobiili on maailman ensimmäinen mobiilitankkaus-palvelu ja sieltä löytyvät nämä autoilijaa helpottavat palvelut: ruoan ennakkotilaaminen ja maksaminen, noutopöydän mobiilimaksaminen, mobiilitankkaus, sähköauton lataus ja autopesu sekä asiakaskohtaiset edut.

 

Lisätietoja:
Etelä-Pohjanmaan Osuuskaupan toimialapäällikkö, Elina Mäki-Opas, puh. 010 764 7101, s-posti elina.maki-opas@sok.fi
Etelä-Pohjanmaan Osuuskaupan toimialajohtaja, Juhamatti Aronen, puh. 010 764 7100, s-posti juhamatti.aronen@sok.fi

Omistajan Super-Tilipäivänä ti 10.10. huippuetuja S-Etukortilla tai S-mobiilin etukupongeilla. Tsekkaa myös muut edut S-mobiilista!

 

☝️ Eepeen S-marketeissa, Saleissa ja Prismassa Karl Fazer maitosuklaalevy 200 g veloituksetta S-mobiilin etukupongilla.

 

☝️ Eepeen ABC Ravintoloissa etu kaikille.

 

☝️ Eepeen ABC Ravintoloissa ABC-mobiilin/S-mobiilin etukupongilla.

 

☝️ Biolan Puutarhan Musta Multa 55 l S-Etukortilla 3 pussia 10 € (norm. 14,85 €) Prisma Hyllykallion Kesäpihalla.

 

☝️ Eepeen ravintoloissa 10.–15.10. Murviedro EKO puna- ja valkoviinit (0,75 l) S-Etukortilla 10 € (norm. 24,90 €).

 

Eepee Autotalossa S-Etukortilla, lue lisää>>

 

Odotukset vuoden pikkujoulukaudesta ovat korkealla Eepeen ravintoloissa Seinäjoella.

 

Rosson piazzassa juhlaa voi viettää oliivipuun alla

Seinäjoen Rosso kutsuu niin yritykset kuin yksityiset asiakkaat viettämään pikkujouluja ravintolaan, jossa asiakaspaikkoja on yhteensä 123. Keskustorin läheisyydessä sijaitsevan ravintolan eri osiin saadaan muodostettua tunnelmallisia tiloja mainiosti esimerkiksi pienemmille ryhmille, kuten ystäväporukoille ja perheille. Rosson oliivipuun alle, niin kutsutulle piazzalle saadaan muodostettua tila noin 50 hengen juhlaväelle.

Rossosta löytyy myös tunnelmallinen 12 hengen Kabinetto, jossa voi viettää intiimimmät pikkujoulut ja viihtyisät illalliset.  

Rosso, jota kutsutaan suomalaisten omaksi italialaiseksi ravintolaksi, tarjoaa pikkujoulukaudelle varta vasten rakennetun juhlakauden menun. Menusta on kolme erilaista vaihtoehtoa: Kasvis-, merellinen ja pihvimenu, joiden hinta on asiakasomistajille edullisempi. Ravintolalla on suosituksia myös makuihin sopivista viineistä.
– Lokakuussa alkavalle juhlakaudelle on suuret odotukset. Juhlavuus syntyy siitä, että iltaa saavutaan istumaan pidemmän kaavan kautta vailla kiirettä. Hyvät ruuat, juomat ja seura tekevät juhlan, tietää Rosson ravintolapäällikkö Johanna Mäkinen.

 

Lakeus Matador tarjoaa tilat suurillekin juhlille

Seinäjoen Original Sokos Hotel Lakeuden yhteydessä sijaitseva ravintola Lakeus Matador odottaa suurella innolla kuluvan vuoden vuoden pikkujoulukautta.
– Pienempien seurueiden lisäksi olemme suunnitelleet valmiit pikkujoulupaketit Pohjanmaa- ja Lakeus-saleihimme. Kumpaankin tilaan mahtuu 60–130 henkeä. Lisäksi Lakeus-salin voi yhdistää Pub Wilsonin kanssa yhdeksi tilaksi, jolloin pikkujouluporukalle avautuu esimerkiksi karaokemahdolllisuus. Lakeudesta löytyy tilat myös suuremmille pikkujouluille, jopa 800 hengen tilaisuuksille. Nämä suunnittelemme erikseen asiakkaiden toiveet huomioon ottaen, kertoo Lakeus Matadorin ravintolapäällikkö Suvi Heikkilä.

Asiakkaille järjestetyissä tiloissa juhlaväkeä odottaa notkuva ja runsas pikkujoulubuffet. Noutopöydän tarjoiluiksi on kaksi herkullista vaihtoehtoa, joista asiakas voi valita joko perinteisemmän tai hieman modernimman juhlaruuan. Perinteisessä buffetissa tarjolla on rakastetut rosollit ja laatikot, kun taas moderni versio tarjoaa vaihtoehtoisempia makuja joulukauden juhliin.

Upea pienempi 10–20 hengen juhlatila löytyy Lakeus-hotellin ylimmästä kerroksesta, jossa illan ohjelman voi rakentaa saunomisen ympärille. Viihtyisät saunatilat tarjoavat upeat näkymät Seinäjoen kattojen yllä.

 

Omien kokkien osallisuus näkyy Talriikin juhlamenussa

Odotukset pikkujoulukaudesta ovat korkealla myös ravintola Talriikissa, jossa kokit ovat suunnitelleet jo omat annoksensa juhlakauden tarjoilulistalle. Kokkien osallisuus joulun menuun suunnitteluun on ollut pitkään perinteenä Talriikissa, joka on Etelä-Pohjanmaan Osuuskaupan ravintoloista ainutlaatuinen ja toimii ainoastaan Seinäjoella.
– Meille tullaan nauttimaan kynttiläillallisia. Tunnelma ravintolassa on rauhallinen ja juhlava. Ruuissa päähuomio on aina paikallisuudessa ja kotimaisuudessa sekä sesongeissa, joiden mukaan listamme päivittyy viisi kertaa vuodessa, kertoo Talriikin ravintolapäällikkö Minna Kaski.
Talriikin listalta löytyy esimerkiksi suosittu maistelumenu, joka on viiden ruokalajin läpileikkaus sesongin parhaista mauista.

Ravintolan salissa on tilaa 98 hengelle. Pitkä yhtenäinen pöytä saadaan katettua 20 hengelle ja ravintolan intiimissä, upean erillisen viinihuoneen sisältävässä kabinetissa tilaa on 18 hengelle.
– Viinihuone on erikoisuutemme, jonne kabinetin seurueet voivat tulla tutustumaan tarjoilijan kanssa ja maistella erilaisia viinejä ja valita niistä ruokaan sopivan maun.

Talriikin asiakaskunta koostuu illallistajista, jotka nauttivat ruuasta ja juomasta pitkän kaavan mukaan. Ilta voidaan aloittaa esimerkiksi lounge-tilasta, jossa nautitaan alkujuomat. Sitten siirrytään saliin varsinaiselle illalliselle ja ilta päätetään ehkä ravintolan baariin, jossa nautitaan jälkiruoka. Ravintola sijaitsee Seinäjoen keskustassa Hotelli Vaakunan yhteydessä.

 

Amarillon The Table -konsepti tarjoaa juhlijoille oman kokin ja ohjelman

”Kannattaa olla ajoissa asialla”, vinkkaa Seinäjoen Amarillon ravintolapäällikkö Joonas Uitto pikkujoulukauden varauksista. Amarillo on erilaisten ryhmien, kaveriporukoiden ja pienempien yritysten suosima paikka illanvietolle ja juhlatilaisuuksille. Ruokailupaikkoja kiehtovasti sisustetussa ravintolassa on noin 150. Eri teemaisista nurkkauksista ryhmä saa rajattua oman tilansa tai vietettyä iltaa miellyttävästi siten, että ravintola muu elämä näyttäytyy ruokailun lomassa.

Muutaman vuoden takaisessa täydessä remontissa Amarillo sai ravintolan keskellä sijaitsevan uuden baarialueen sekä otti käyttöön The Table -konseptin, jossa kuuden hengen pöytäseurue saa illaksi oman kokin sekä tarjoilijan. Sekä tarjottava ruoka että illan ohjelma tulevat olemaan seurueelle, ja koko ravintolalle, yllätys.
– The Table on osoittautunut menestykseksi, jossa on varauksia pitkälle eteenpäin. Erityisesti tämän kanssa kannattaakin olla heti asialla, jos seurueelleen mielii jotain erilaista ja elämyksellistä, Uitto vihjaa.

Pikkujoulukauden ruuiksi Amarillo tarjoaa herkkujaan listalta.
– Amarillon idea kiteytyy siihen, että tuomme ihmisiä yhteen saman pöydän äärelle nauttimaan ruuasta ja seurasta. Oma pikkujouluajan toiveeni on, että ihmiset antavat aikaa nautiskelulle. Jätetään kiire kotiin ja tullaan istumaan iltaa ajan kanssa.

 

Yökerho Karma tarjoaa pikkujoulujen suositut etkot tai jatkot

Seinäjoen Torikeskuksen yhteydessä sijaitseva yökerho Karma on suosittu paikka erityisesti pikkujoulujen aloitus- tai päätöspaikkana. Noin 550-paikkaisesta Karmasta on mahdollisuus varata ryhmille omia VIP-looseja ja niiden yhteyteen erilaisia juomapaketteja.

Karman tiloja on mahdollista varata yksityiskäyttöön aukioloaikojen ulkopuolella. Tällöin myös ruokailu on mahdollista, mikäli varauksen tekee hyvissä ajoin etukäteen. Ruoka toimitetaan Karmaan läheisistä muista Eepeen ruokaravintoloista.
– Yksityistilaisuuksiin ohjelmatarjonta räätälöidään tapauskohtaisesti; suosituimpia ovat olleet oma DJ sekä karaoke, kertoo Karman ravintolapäällikkö Henna Korhonen.

VIP-pöydissä tilaa on maksimissaan 16 hengelle. Sisäänpääsylipun ja paikan lisäksi pakettiin kuuluu myös sisäänpääsyoikeus jonon ohi yökerhoon sekä narikkamaksu.

 

Teksti: Hanna Hattar
Kuvat: Matti Hautalahti, Samu Lehtinen

 

Kysyntää riittää, joten hotelli Vaakuna Seinäjoella palvelee asiakkaita myös jouluna.

Tunnelma on leppoisa ja rauhallinen. Kenelläkään ei ole kiire. Se on osa hotelli Vaakunan joulua. Vastaanoton vuoropäällikkö Eeva-Maria Autio on viettänyt joulua työn merkeissä jo useamman kerran, eikä moiti mahdollisia tuleviakaan joulutöitä.
– Hotellin aulassa joulutunnelmaa luovat perinteiset joulukuusi ja jouluvalot tonttuineen. Jokunen lahjakin on kuusen juurelle koristeeksi saatu, Autio iloitsee.
Ihan oikea lahjapaketti sen sijaan löytyy hotellin aulan joulukalenterista.
– Joku onnekas asiakas saa joka päivä avata yhden luukun, vuoropäällikkö Tytti Väliaho lupaa.
Vastaanoton väki on vastaanottopäällikkö Merja Rantalan johdolla loihtinut kalenteriin joko tuotepaketteja, ruokaa, juomaa tai hotellin omia mainostuotteita.
Kaikkia aattona saapuvia asiakkaita muistetaan lisäksi pienellä lahjalla.
– Lahjojen tekeminen ja antaminen on kivaa töissäkin, Autio toteaa.
– Me haluamme lahjoillamme onnellistaa vieraitamme. Lahjapaketit kokoamme täällä omannäköisiksemme.

Aamiaiseksi vaikka joulutorttu

Hotellin asukassaunat lämpiävät joulun aikana. Majoittujat pääsevät nauttimaan saunan jouluvaloista ja -lyhdyistä. Jos kaipaa vaihtelua joulurauhaan, voi piipahtaa hotellin yökerhossa, joka on avoinna koko joulun ajan.
– Pyhien aikana palvelee myös hotellin ravintola, Rantala sanoo.
Perinteisten ruokalistojen lisäksi on tarjolla myös jouluisia makuja, ja hotelliaamiaista täydentää joulun aikana riisipuuro ja joulutortut.
Hotellin vastaanoton väki haluaa muistuttaa ilmaisesta kadunvarsipysäköinnistä pyhien aikana.
– Sijaintimme on hyvä, joten junalla saapuvillakaan ei ole hotellille pitkä matka, Väliaho sanoo.

Ihmisläheistä työtä ympäri vuoden

Kysyntä joulun ajan hotellimajoituksista on viime vuosina kasvanut. Rantala olettaa majoituspalveluja kaipaavan tuolloin eniten sukulaisissa vierailevat.
– Ei haluta olla isäntäperheille vaivaksi.
Rantala muistuttaa majoitushintojen olevan läpi vuoden netistä tilattuna edullisempia verrattuna puhelinvarauksiin.
– Netistä onkin tullut suurin vapaa-ajanmajoitusten varauskanava. Sieltä löytyvät kaikki tiedot ja kuvaukset huoneistokohtaisesti, Rantala lisää.
Verkkopalveluista huolimatta hotelli Vaakunan vastaanoton kolmikko vakuuttaa työn olevan ihmisläheistä – ja muulloinkin kuin joulunaikana.

 

Teksti: Hannele Norja
Kuva: Matti Hautalahti

Odotukset vuoden pikkujoulukaudesta ovat korkealla Eepeen ravintoloissa Seinäjoella.

 

Rosson piazzassa juhlaa voi viettää oliivipuun alla

Seinäjoen Rosso kutsuu niin yritykset kuin yksityiset asiakkaat viettämään pikkujouluja ravintolaan, jossa asiakaspaikkoja on yhteensä 123. Keskustorin läheisyydessä sijaitsevan ravintolan eri osiin saadaan muodostettua tunnelmallisia tiloja mainiosti esimerkiksi pienemmille ryhmille, kuten ystäväporukoille ja perheille. Rosson oliivipuun alle, niin kutsutulle piazzalle saadaan muodostettua tila noin 50 hengen juhlaväelle.

Rosso, jota kutsutaan suomalaisten omaksi italialaiseksi ravintolaksi, tarjoaa pikkujoulukaudelle varta vasten rakennetun juhlakauden menun. Menusta on kolme erilaista vaihtoehtoa: Kasvis-, merellinen ja pihvimenu, joiden hinta on asiakasomistajille edullisempi. Ravintolalla on suosituksia myös makuihin sopivista viineistä.
– Lokakuussa alkavalle juhlakaudelle on suuret odotukset. Juhlavuus syntyy siitä, että iltaa saavutaan istumaan pidemmän kaavan kautta vailla kiirettä. Hyvät ruuat, juomat ja seura tekevät juhlan, tietää Rosson ravintolapäällikkö Johanna Mäkinen.

 

Lakeus Matador tarjoaa tilat suurillekin juhlille

Seinäjoen Original Sokos Hotel Lakeuden yhteydessä sijaitseva ravintola Lakeus Matador odottaa suurella innolla kuluvan vuoden vuoden pikkujoulukautta.
– Pienempien seurueiden lisäksi olemme suunnitelleet valmiit pikkujoulupaketit Pohjanmaa- ja Lakeus-saleihimme. Kumpaankin tilaan mahtuu 60–130 henkeä. Lisäksi Lakeus-salin voi yhdistää Pub Wilsonin kanssa yhdeksi tilaksi, jolloin pikkujouluporukalle avautuu esimerkiksi karaokemahdolllisuus. Lakeudesta löytyy tilat myös suuremmille pikkujouluille, jopa 800 hengen tilaisuuksille. Nämä suunnittelemme erikseen asiakkaiden toiveet huomioon ottaen, kertoo Lakeus Matadorin ravintolapäällikkö Suvi Heikkilä.

Asiakkaille järjestetyissä tiloissa juhlaväkeä odottaa notkuva ja runsas pikkujoulubuffet. Noutopöydän tarjoiluiksi on kaksi herkullista vaihtoehtoa, joista asiakas voi valita joko perinteisemmän tai hieman modernimman juhlaruuan. Perinteisessä buffetissa tarjolla on rakastetut rosollit ja laatikot, kun taas moderni versio tarjoaa vaihtoehtoisempia makuja joulukauden juhliin.

Upea pienempi 10–20 hengen juhlatila löytyy Lakeus-hotellin ylimmästä kerroksesta, jossa illan ohjelman voi rakentaa saunomisen ympärille. Viihtyisät saunatilat tarjoavat upeat näkymät Seinäjoen kattojen yllä.
– Pidimme tiloissamme paikallisille yrityksille toukokuussa pikkujoulujen ennakkoesittelytilaisuuden, jossa sisustimme Pohjanmaa-salin ja saunakabinetin joulutunnelmaan. Se johdatti hyvin ajatuksia jo loppuvuoden juhliin, Heikkilä iloitsee.

 

Omien kokkien osallisuus näkyy Talriikin juhlamenussa

Odotukset pikkujoulukaudesta ovat korkealla myös ravintola Talriikissa, jossa kokit ovat suunnitelleet jo omat annoksensa juhlakauden tarjoilulistalle. Kokkien osallisuus joulun menuun suunnitteluun on ollut pitkään perinteenä Talriikissa, joka on Etelä-Pohjanmaan Osuuskaupan ravintoloista ainutlaatuinen ja toimii ainoastaan Seinäjoella.
– Meille tullaan nauttimaan kynttiläillallisia. Tunnelma ravintolassa on rauhallinen ja juhlava. Ruuissa päähuomio on aina paikallisuudessa ja kotimaisuudessa sekä sesongeissa, joiden mukaan listamme päivittyy viisi kertaa vuodessa, kertoo Talriikin ravintolapäällikkö Minna Kaski.
Talriikin listalta löytyy esimerkiksi suosittu maistelumenu, joka on viiden ruokalajin läpileikkaus sesongin parhaista mauista.

Ravintolan salissa on tilaa 98 hengelle. Pitkä yhtenäinen pöytä saadaan katettua 20 hengelle ja ravintolan intiimissä, upean erillisen viinihuoneen sisältävässä kabinetissa tilaa on 18 hengelle.
– Viinihuone on erikoisuutemme, jonne kabinetin seurueet voivat tulla tutustumaan tarjoilijan kanssa ja maistella erilaisia viinejä ja valita niistä ruokaan sopivan maun.

Talriikin asiakaskunta koostuu illallistajista, jotka nauttivat ruuasta ja juomasta pitkän kaavan mukaan. Ilta voidaan aloittaa esimerkiksi lounge-tilasta, jossa nautitaan alkujuomat. Sitten siirrytään saliin varsinaiselle illalliselle ja ilta päätetään ehkä ravintolan baariin, jossa nautitaan jälkiruoka. Ravintola sijaitsee Seinäjoen keskustassa Hotelli Vaakunan yhteydessä.

 

Amarillon The Table -konsepti tarjoaa juhlijoille oman kokin ja ohjelman

”Kannattaa olla ajoissa asialla”, vinkkaa Seinäjoen Amarillon ravintolapäällikkö Joonas Uitto pikkujoulukauden varauksista. Amarillo on erilaisten ryhmien, kaveriporukoiden ja pienempien yritysten suosima paikka illanvietolle ja juhlatilaisuuksille. Ruokailupaikkoja kiehtovasti sisustetussa ravintolassa on noin 150. Eri teemaisista nurkkauksista ryhmä saa rajattua oman tilansa tai vietettyä iltaa miellyttävästi siten, että ravintola muu elämä näyttäytyy ruokailun lomassa.

Muutaman vuoden takaisessa täydessä remontissa Amarillo sai ravintolan keskellä sijaitsevan uuden baarialueen sekä otti käyttöön The Table -konseptin, jossa kuuden hengen pöytäseurue saa illaksi oman kokin sekä tarjoilijan. Sekä tarjottava ruoka että illan ohjelma tulevat olemaan seurueelle, ja koko ravintolalle, yllätys.
– The Table on osoittautunut menestykseksi, jossa on varauksia pitkälle eteenpäin. Erityisesti tämän kanssa kannattaakin olla heti asialla, jos seurueelleen mielii jotain erilaista ja elämyksellistä, Uitto vihjaa.

Pikkujoulukauden ruuiksi Amarillo tarjoaa herkkujaan listalta.
– Amarillon idea kiteytyy siihen, että tuomme ihmisiä yhteen saman pöydän äärelle nauttimaan ruuasta ja seurasta. Oma pikkujouluajan toiveeni on, että ihmiset antavat aikaa nautiskelulle. Jätetään kiire kotiin ja tullaan istumaan iltaa ajan kanssa.

 

Yökerho Karma tarjoaa pikkujoulujen suositut etkot tai jatkot

Seinäjoen Torikeskuksen yhteydessä sijaitseva yökerho Karma on suosittu paikka erityisesti pikkujoulujen aloitus- tai päätöspaikkana. Noin 550-paikkaisesta Karmasta on mahdollisuus varata ryhmille omia VIP-looseja ja niiden yhteyteen erilaisia juomapaketteja.

Karman tiloja on mahdollista varata yksityiskäyttöön aukioloaikojen ulkopuolella. Tällöin myös ruokailu on mahdollista, mikäli varauksen tekee hyvissä ajoin etukäteen. Ruoka toimitetaan Karmaan läheisistä muista Eepeen ruokaravintoloista.
– Yksityistilaisuuksiin ohjelmatarjonta räätälöidään tapauskohtaisesti; suosituimpia ovat olleet oma DJ sekä karaoke, kertoo Karman ravintolapäällikkö Henna Korhonen.

VIP-pöydissä tilaa on maksimissaan 16 hengelle. Sisäänpääsylipun ja paikan lisäksi pakettiin kuuluu myös sisäänpääsyoikeus jonon ohi yökerhoon sekä narikkamaksu.
– Parin vuoden hiljaiselon jälkeen toivon todella, että ihmiset lähtevät nyt rohkeasti liikenteeseen ja uskaltavat myös lähteä pitämään hauskaa, Korhonen tiivistää loppuvuoden odotuksia.

 

Teksti: Hanna Hattar
Kuvat: Matti Hautalahti, Samu Lehtinen

 

Parin vuoden hiljaiselon jälkeen on erinomaisen hyvä syy ottaa kesästä kaikki ilo irti. Eepee on valmistautunut vilkkaaseen matkailukesään muun muassa uudistamalla Lakeudessa 39 saunallista SuperiorX-luokan hotellihuonetta.

 

Eepeen hotelleissa ovat odotukset korkealla, kun monesti siirretyt kesätapahtumat vihdoinkin täyttävät kaupungin. Hotellipäällikkö Merja Kivioja ja Revenue Manager Suvi Vaismaa iloitsevat tulevista festareista, vihdoinkin toteutuu moni kaksi vuotta sitten tehty huonevaraus.
– Tapahtumakesän aloittaa kesäkuussa Ilmajoen Musiikkijuhlat, joiden kanssa on päällekkäin SM Pohjanmaa Ralli. Sitten on Provinssi, Tangomarkkinat ja Vauhtiajot, Kivioja listaa tulevaa.
– Ja elokuussa on myös Solar Sound Festival, hotellien kapasiteettia hallinnoiva Revenue Manager Vaismaa muistuttaa.

Merkittävän asiakaskunnan muodostavat myös urheilujoukkueet. Suomen Pesäpalloliiton 100-vuotisjuhlavuoden valtakunnallinen nuorisoleiri järjestetään heinäkuussa Seinäjoella, samoin isot golftapahtumat näkyvät mukavina kysyntäpiikkeinä hotellivarauksissa.

Kivioja kertoo, että myös kokousasiakkaat ovat pikkuhiljaa palanneet ja järjestävät isoja tilaisuuksia.
– Toivottavasti saamme jossain vaiheessa Seinäjoelle myös kansainvälisiä konferensseja ja sitä kautta enemmän ulkomaalaisia majoittujia, hän toteaa.

 

Ripaus ruskeaa ja pirttifiilistä

Original Sokos Hotel Lakeuden kolmen ylimmän kerroksen uudistusurakan suunnittelu sai viime vuoden puolella vauhdikkaan alun, kun pitkittynyt korona-ahdinko kuritti matkailuvirtoja. Silloin päätettiin, että nyt jos koskaan on sopiva hetki uudistaa 39 saunallista SuperiorX-luokan hotellihuonetta.
– Lakeuteen rakennettiin vuonna 2007 kolme lisäkerrosta eli viitos-, kuutos- ja seiskakerrokset. Nyt oli hyvä aika päivittää nuo 15 vuotta palvelleet huoneet, Kivioja toteaa.

Suunnittelijaksi pyydettiin kansainvälistäkin mainetta saaneen suunnittelutoimisto Fyran hotelli- ja ravintolasuunnittelun ekspertti Eva-Marie Eriksson. Hän on suunnitellut myös Lakeuden vuosina 2012–2014 uudistetut 111 hotellihuonetta. Toiveena oli, että loputkin huoneet saavat nyt samansukuisen ilmeen.
– Toteutuksessa näkyy Lakeuden brändiin vahvasti kuuluva paikallisuus, oman maakunnan huonekaluvalmistajalta tilattiin muun muassa hotellihuoneisiin pirttipöytiä jäljitteleviä kirjoituspöytiä, Kivioja kertoo.
– Pääväritys on harmaasävytteinen ja ripaus kamelinruskeaa, Vaismaa kuvailee.

 

Hotellihuoneet elävät myös tilastoissa

Revenue Manager Suvi Vaismaa innostuu silmin nähden, kun tulee kysymys hotellien tilastoista.

Aikaisemmin kymmenen vuotta vastaanotossa asiakkaita palvellut matkailualan ammattilainen katselee nyt hotellimaailmaa erilaisesta näkövinkkelistä.
– Tilastot ovat todella kiehtovia, on jännittävää seurata kuinka hotellivaraukset alkavat elää numeroissa. Miten nopeasti tilanteet muuttuvat ja kuinka eri asiat vaikuttavat kokonaisuuteen, hän kuvailee.

Yksittäiset hotellivaraukset tulevat nykyään entistä lyhyemmällä aikajänteellä, tämä tekee tilanneanalyysit ja ennustamisen entistä haastavammaksi.
Samoin kuin huoneiden päivähinnoittelun, joka on Vaismaan vastuulla. Hän suosittelee tutustumaan asiakasomistajien etuihin.
– Kun tekee varauksen sokoshotels.fi kautta ja kirjautuu asiakasomistajaksi, saa normaalihintoihin jopa 25 prosentin alennuksen, peruutusoikeuden ja tietenkin myös Bonusta.

S-Card on S-ryhmän hotellien ja ravintoloiden kanta-asiakasohjelma työmatkustajalle. Korttia voi hyödyntää yli 500 S-ryhmän toimipaikassa, Sokos Hotellien ja Suomen Radisson Blu Hotellien lisäksi muun muassa S-ryhmän ketjuravintoloissa ja ABC-liikennemyymälöiden ravintoloissa.
S-Cardin kanta-asiakasohjelma on niin erinomainen, että jos jollain työmatkustajalla ei ole sitä vielä meille tullessa, niin on varmasti täältä lähtiessä, hän vakuuttaa.

Suvi Vaismaa ja Merja Kivioja toivottavat kesävieraat tervetulleeksi katsomaan, kuinka hienoksi huoneet on laitettu. Pitkään alalla työskennellyt Merja Kivioja muistelee Suvi Vaismaalle, että varsinkin työmatkaajien toiveet ovat vuosien varrella muuttuneet. Juhliminen on jäänyt vähemmälle, kun mielenkiinto on suuntautunut hotellin lähellä sijaitseviin liikkumismahdollisuuksiin.

 

 

Teksti: Outi Myllymäki
Kuvat: Samu Lehtinen, Eepee