Odotukset vuoden pikkujoulukaudesta ovat korkealla Eepeen ravintoloissa Seinäjoella.

 

Rosson piazzassa juhlaa voi viettää oliivipuun alla

Seinäjoen Rosso kutsuu niin yritykset kuin yksityiset asiakkaat viettämään pikkujouluja ravintolaan, jossa asiakaspaikkoja on yhteensä 123. Keskustorin läheisyydessä sijaitsevan ravintolan eri osiin saadaan muodostettua tunnelmallisia tiloja mainiosti esimerkiksi pienemmille ryhmille, kuten ystäväporukoille ja perheille. Rosson oliivipuun alle, niin kutsutulle piazzalle saadaan muodostettua tila noin 50 hengen juhlaväelle.

Rossosta löytyy myös tunnelmallinen 12 hengen Kabinetto, jossa voi viettää intiimimmät pikkujoulut ja viihtyisät illalliset.  

Rosso, jota kutsutaan suomalaisten omaksi italialaiseksi ravintolaksi, tarjoaa pikkujoulukaudelle varta vasten rakennetun juhlakauden menun. Menusta on kolme erilaista vaihtoehtoa: Kasvis-, merellinen ja pihvimenu, joiden hinta on asiakasomistajille edullisempi. Ravintolalla on suosituksia myös makuihin sopivista viineistä.
– Lokakuussa alkavalle juhlakaudelle on suuret odotukset. Juhlavuus syntyy siitä, että iltaa saavutaan istumaan pidemmän kaavan kautta vailla kiirettä. Hyvät ruuat, juomat ja seura tekevät juhlan, tietää Rosson ravintolapäällikkö Johanna Mäkinen.

 

Lakeus Matador tarjoaa tilat suurillekin juhlille

Seinäjoen Original Sokos Hotel Lakeuden yhteydessä sijaitseva ravintola Lakeus Matador odottaa suurella innolla kuluvan vuoden vuoden pikkujoulukautta.
– Pienempien seurueiden lisäksi olemme suunnitelleet valmiit pikkujoulupaketit Pohjanmaa- ja Lakeus-saleihimme. Kumpaankin tilaan mahtuu 60–130 henkeä. Lisäksi Lakeus-salin voi yhdistää Pub Wilsonin kanssa yhdeksi tilaksi, jolloin pikkujouluporukalle avautuu esimerkiksi karaokemahdolllisuus. Lakeudesta löytyy tilat myös suuremmille pikkujouluille, jopa 800 hengen tilaisuuksille. Nämä suunnittelemme erikseen asiakkaiden toiveet huomioon ottaen, kertoo Lakeus Matadorin ravintolapäällikkö Suvi Heikkilä.

Asiakkaille järjestetyissä tiloissa juhlaväkeä odottaa notkuva ja runsas pikkujoulubuffet. Noutopöydän tarjoiluiksi on kaksi herkullista vaihtoehtoa, joista asiakas voi valita joko perinteisemmän tai hieman modernimman juhlaruuan. Perinteisessä buffetissa tarjolla on rakastetut rosollit ja laatikot, kun taas moderni versio tarjoaa vaihtoehtoisempia makuja joulukauden juhliin.

Upea pienempi 10–20 hengen juhlatila löytyy Lakeus-hotellin ylimmästä kerroksesta, jossa illan ohjelman voi rakentaa saunomisen ympärille. Viihtyisät saunatilat tarjoavat upeat näkymät Seinäjoen kattojen yllä.

 

Omien kokkien osallisuus näkyy Talriikin juhlamenussa

Odotukset pikkujoulukaudesta ovat korkealla myös ravintola Talriikissa, jossa kokit ovat suunnitelleet jo omat annoksensa juhlakauden tarjoilulistalle. Kokkien osallisuus joulun menuun suunnitteluun on ollut pitkään perinteenä Talriikissa, joka on Etelä-Pohjanmaan Osuuskaupan ravintoloista ainutlaatuinen ja toimii ainoastaan Seinäjoella.
– Meille tullaan nauttimaan kynttiläillallisia. Tunnelma ravintolassa on rauhallinen ja juhlava. Ruuissa päähuomio on aina paikallisuudessa ja kotimaisuudessa sekä sesongeissa, joiden mukaan listamme päivittyy viisi kertaa vuodessa, kertoo Talriikin ravintolapäällikkö Minna Kaski.
Talriikin listalta löytyy esimerkiksi suosittu maistelumenu, joka on viiden ruokalajin läpileikkaus sesongin parhaista mauista.

Ravintolan salissa on tilaa 98 hengelle. Pitkä yhtenäinen pöytä saadaan katettua 20 hengelle ja ravintolan intiimissä, upean erillisen viinihuoneen sisältävässä kabinetissa tilaa on 18 hengelle.
– Viinihuone on erikoisuutemme, jonne kabinetin seurueet voivat tulla tutustumaan tarjoilijan kanssa ja maistella erilaisia viinejä ja valita niistä ruokaan sopivan maun.

Talriikin asiakaskunta koostuu illallistajista, jotka nauttivat ruuasta ja juomasta pitkän kaavan mukaan. Ilta voidaan aloittaa esimerkiksi lounge-tilasta, jossa nautitaan alkujuomat. Sitten siirrytään saliin varsinaiselle illalliselle ja ilta päätetään ehkä ravintolan baariin, jossa nautitaan jälkiruoka. Ravintola sijaitsee Seinäjoen keskustassa Hotelli Vaakunan yhteydessä.

 

Amarillon The Table -konsepti tarjoaa juhlijoille oman kokin ja ohjelman

”Kannattaa olla ajoissa asialla”, vinkkaa Seinäjoen Amarillon ravintolapäällikkö Joonas Uitto pikkujoulukauden varauksista. Amarillo on erilaisten ryhmien, kaveriporukoiden ja pienempien yritysten suosima paikka illanvietolle ja juhlatilaisuuksille. Ruokailupaikkoja kiehtovasti sisustetussa ravintolassa on noin 150. Eri teemaisista nurkkauksista ryhmä saa rajattua oman tilansa tai vietettyä iltaa miellyttävästi siten, että ravintola muu elämä näyttäytyy ruokailun lomassa.

Muutaman vuoden takaisessa täydessä remontissa Amarillo sai ravintolan keskellä sijaitsevan uuden baarialueen sekä otti käyttöön The Table -konseptin, jossa kuuden hengen pöytäseurue saa illaksi oman kokin sekä tarjoilijan. Sekä tarjottava ruoka että illan ohjelma tulevat olemaan seurueelle, ja koko ravintolalle, yllätys.
– The Table on osoittautunut menestykseksi, jossa on varauksia pitkälle eteenpäin. Erityisesti tämän kanssa kannattaakin olla heti asialla, jos seurueelleen mielii jotain erilaista ja elämyksellistä, Uitto vihjaa.

Pikkujoulukauden ruuiksi Amarillo tarjoaa herkkujaan listalta.
– Amarillon idea kiteytyy siihen, että tuomme ihmisiä yhteen saman pöydän äärelle nauttimaan ruuasta ja seurasta. Oma pikkujouluajan toiveeni on, että ihmiset antavat aikaa nautiskelulle. Jätetään kiire kotiin ja tullaan istumaan iltaa ajan kanssa.

 

Yökerho Karma tarjoaa pikkujoulujen suositut etkot tai jatkot

Seinäjoen Torikeskuksen yhteydessä sijaitseva yökerho Karma on suosittu paikka erityisesti pikkujoulujen aloitus- tai päätöspaikkana. Noin 550-paikkaisesta Karmasta on mahdollisuus varata ryhmille omia VIP-looseja ja niiden yhteyteen erilaisia juomapaketteja.

Karman tiloja on mahdollista varata yksityiskäyttöön aukioloaikojen ulkopuolella. Tällöin myös ruokailu on mahdollista, mikäli varauksen tekee hyvissä ajoin etukäteen. Ruoka toimitetaan Karmaan läheisistä muista Eepeen ruokaravintoloista.
– Yksityistilaisuuksiin ohjelmatarjonta räätälöidään tapauskohtaisesti; suosituimpia ovat olleet oma DJ sekä karaoke, kertoo Karman ravintolapäällikkö Henna Korhonen.

VIP-pöydissä tilaa on maksimissaan 16 hengelle. Sisäänpääsylipun ja paikan lisäksi pakettiin kuuluu myös sisäänpääsyoikeus jonon ohi yökerhoon sekä narikkamaksu.

 

Teksti: Hanna Hattar
Kuvat: Matti Hautalahti, Samu Lehtinen

 

Kysyntää riittää, joten hotelli Vaakuna Seinäjoella palvelee asiakkaita myös jouluna.

Tunnelma on leppoisa ja rauhallinen. Kenelläkään ei ole kiire. Se on osa hotelli Vaakunan joulua. Vastaanoton vuoropäällikkö Eeva-Maria Autio on viettänyt joulua työn merkeissä jo useamman kerran, eikä moiti mahdollisia tuleviakaan joulutöitä.
– Hotellin aulassa joulutunnelmaa luovat perinteiset joulukuusi ja jouluvalot tonttuineen. Jokunen lahjakin on kuusen juurelle koristeeksi saatu, Autio iloitsee.
Ihan oikea lahjapaketti sen sijaan löytyy hotellin aulan joulukalenterista.
– Joku onnekas asiakas saa joka päivä avata yhden luukun, vuoropäällikkö Tytti Väliaho lupaa.
Vastaanoton väki on vastaanottopäällikkö Merja Rantalan johdolla loihtinut kalenteriin joko tuotepaketteja, ruokaa, juomaa tai hotellin omia mainostuotteita.
Kaikkia aattona saapuvia asiakkaita muistetaan lisäksi pienellä lahjalla.
– Lahjojen tekeminen ja antaminen on kivaa töissäkin, Autio toteaa.
– Me haluamme lahjoillamme onnellistaa vieraitamme. Lahjapaketit kokoamme täällä omannäköisiksemme.

Aamiaiseksi vaikka joulutorttu

Hotellin asukassaunat lämpiävät joulun aikana. Majoittujat pääsevät nauttimaan saunan jouluvaloista ja -lyhdyistä. Jos kaipaa vaihtelua joulurauhaan, voi piipahtaa hotellin yökerhossa, joka on avoinna koko joulun ajan.
– Pyhien aikana palvelee myös hotellin ravintola, Rantala sanoo.
Perinteisten ruokalistojen lisäksi on tarjolla myös jouluisia makuja, ja hotelliaamiaista täydentää joulun aikana riisipuuro ja joulutortut.
Hotellin vastaanoton väki haluaa muistuttaa ilmaisesta kadunvarsipysäköinnistä pyhien aikana.
– Sijaintimme on hyvä, joten junalla saapuvillakaan ei ole hotellille pitkä matka, Väliaho sanoo.

Ihmisläheistä työtä ympäri vuoden

Kysyntä joulun ajan hotellimajoituksista on viime vuosina kasvanut. Rantala olettaa majoituspalveluja kaipaavan tuolloin eniten sukulaisissa vierailevat.
– Ei haluta olla isäntäperheille vaivaksi.
Rantala muistuttaa majoitushintojen olevan läpi vuoden netistä tilattuna edullisempia verrattuna puhelinvarauksiin.
– Netistä onkin tullut suurin vapaa-ajanmajoitusten varauskanava. Sieltä löytyvät kaikki tiedot ja kuvaukset huoneistokohtaisesti, Rantala lisää.
Verkkopalveluista huolimatta hotelli Vaakunan vastaanoton kolmikko vakuuttaa työn olevan ihmisläheistä – ja muulloinkin kuin joulunaikana.

 

Teksti: Hannele Norja
Kuva: Matti Hautalahti

Odotukset vuoden pikkujoulukaudesta ovat korkealla Eepeen ravintoloissa Seinäjoella.

 

Rosson piazzassa juhlaa voi viettää oliivipuun alla

Seinäjoen Rosso kutsuu niin yritykset kuin yksityiset asiakkaat viettämään pikkujouluja ravintolaan, jossa asiakaspaikkoja on yhteensä 123. Keskustorin läheisyydessä sijaitsevan ravintolan eri osiin saadaan muodostettua tunnelmallisia tiloja mainiosti esimerkiksi pienemmille ryhmille, kuten ystäväporukoille ja perheille. Rosson oliivipuun alle, niin kutsutulle piazzalle saadaan muodostettua tila noin 50 hengen juhlaväelle.

Rosso, jota kutsutaan suomalaisten omaksi italialaiseksi ravintolaksi, tarjoaa pikkujoulukaudelle varta vasten rakennetun juhlakauden menun. Menusta on kolme erilaista vaihtoehtoa: Kasvis-, merellinen ja pihvimenu, joiden hinta on asiakasomistajille edullisempi. Ravintolalla on suosituksia myös makuihin sopivista viineistä.
– Lokakuussa alkavalle juhlakaudelle on suuret odotukset. Juhlavuus syntyy siitä, että iltaa saavutaan istumaan pidemmän kaavan kautta vailla kiirettä. Hyvät ruuat, juomat ja seura tekevät juhlan, tietää Rosson ravintolapäällikkö Johanna Mäkinen.

 

Lakeus Matador tarjoaa tilat suurillekin juhlille

Seinäjoen Original Sokos Hotel Lakeuden yhteydessä sijaitseva ravintola Lakeus Matador odottaa suurella innolla kuluvan vuoden vuoden pikkujoulukautta.
– Pienempien seurueiden lisäksi olemme suunnitelleet valmiit pikkujoulupaketit Pohjanmaa- ja Lakeus-saleihimme. Kumpaankin tilaan mahtuu 60–130 henkeä. Lisäksi Lakeus-salin voi yhdistää Pub Wilsonin kanssa yhdeksi tilaksi, jolloin pikkujouluporukalle avautuu esimerkiksi karaokemahdolllisuus. Lakeudesta löytyy tilat myös suuremmille pikkujouluille, jopa 800 hengen tilaisuuksille. Nämä suunnittelemme erikseen asiakkaiden toiveet huomioon ottaen, kertoo Lakeus Matadorin ravintolapäällikkö Suvi Heikkilä.

Asiakkaille järjestetyissä tiloissa juhlaväkeä odottaa notkuva ja runsas pikkujoulubuffet. Noutopöydän tarjoiluiksi on kaksi herkullista vaihtoehtoa, joista asiakas voi valita joko perinteisemmän tai hieman modernimman juhlaruuan. Perinteisessä buffetissa tarjolla on rakastetut rosollit ja laatikot, kun taas moderni versio tarjoaa vaihtoehtoisempia makuja joulukauden juhliin.

Upea pienempi 10–20 hengen juhlatila löytyy Lakeus-hotellin ylimmästä kerroksesta, jossa illan ohjelman voi rakentaa saunomisen ympärille. Viihtyisät saunatilat tarjoavat upeat näkymät Seinäjoen kattojen yllä.
– Pidimme tiloissamme paikallisille yrityksille toukokuussa pikkujoulujen ennakkoesittelytilaisuuden, jossa sisustimme Pohjanmaa-salin ja saunakabinetin joulutunnelmaan. Se johdatti hyvin ajatuksia jo loppuvuoden juhliin, Heikkilä iloitsee.

 

Omien kokkien osallisuus näkyy Talriikin juhlamenussa

Odotukset pikkujoulukaudesta ovat korkealla myös ravintola Talriikissa, jossa kokit ovat suunnitelleet jo omat annoksensa juhlakauden tarjoilulistalle. Kokkien osallisuus joulun menuun suunnitteluun on ollut pitkään perinteenä Talriikissa, joka on Etelä-Pohjanmaan Osuuskaupan ravintoloista ainutlaatuinen ja toimii ainoastaan Seinäjoella.
– Meille tullaan nauttimaan kynttiläillallisia. Tunnelma ravintolassa on rauhallinen ja juhlava. Ruuissa päähuomio on aina paikallisuudessa ja kotimaisuudessa sekä sesongeissa, joiden mukaan listamme päivittyy viisi kertaa vuodessa, kertoo Talriikin ravintolapäällikkö Minna Kaski.
Talriikin listalta löytyy esimerkiksi suosittu maistelumenu, joka on viiden ruokalajin läpileikkaus sesongin parhaista mauista.

Ravintolan salissa on tilaa 98 hengelle. Pitkä yhtenäinen pöytä saadaan katettua 20 hengelle ja ravintolan intiimissä, upean erillisen viinihuoneen sisältävässä kabinetissa tilaa on 18 hengelle.
– Viinihuone on erikoisuutemme, jonne kabinetin seurueet voivat tulla tutustumaan tarjoilijan kanssa ja maistella erilaisia viinejä ja valita niistä ruokaan sopivan maun.

Talriikin asiakaskunta koostuu illallistajista, jotka nauttivat ruuasta ja juomasta pitkän kaavan mukaan. Ilta voidaan aloittaa esimerkiksi lounge-tilasta, jossa nautitaan alkujuomat. Sitten siirrytään saliin varsinaiselle illalliselle ja ilta päätetään ehkä ravintolan baariin, jossa nautitaan jälkiruoka. Ravintola sijaitsee Seinäjoen keskustassa Hotelli Vaakunan yhteydessä.

 

Amarillon The Table -konsepti tarjoaa juhlijoille oman kokin ja ohjelman

”Kannattaa olla ajoissa asialla”, vinkkaa Seinäjoen Amarillon ravintolapäällikkö Joonas Uitto pikkujoulukauden varauksista. Amarillo on erilaisten ryhmien, kaveriporukoiden ja pienempien yritysten suosima paikka illanvietolle ja juhlatilaisuuksille. Ruokailupaikkoja kiehtovasti sisustetussa ravintolassa on noin 150. Eri teemaisista nurkkauksista ryhmä saa rajattua oman tilansa tai vietettyä iltaa miellyttävästi siten, että ravintola muu elämä näyttäytyy ruokailun lomassa.

Muutaman vuoden takaisessa täydessä remontissa Amarillo sai ravintolan keskellä sijaitsevan uuden baarialueen sekä otti käyttöön The Table -konseptin, jossa kuuden hengen pöytäseurue saa illaksi oman kokin sekä tarjoilijan. Sekä tarjottava ruoka että illan ohjelma tulevat olemaan seurueelle, ja koko ravintolalle, yllätys.
– The Table on osoittautunut menestykseksi, jossa on varauksia pitkälle eteenpäin. Erityisesti tämän kanssa kannattaakin olla heti asialla, jos seurueelleen mielii jotain erilaista ja elämyksellistä, Uitto vihjaa.

Pikkujoulukauden ruuiksi Amarillo tarjoaa herkkujaan listalta.
– Amarillon idea kiteytyy siihen, että tuomme ihmisiä yhteen saman pöydän äärelle nauttimaan ruuasta ja seurasta. Oma pikkujouluajan toiveeni on, että ihmiset antavat aikaa nautiskelulle. Jätetään kiire kotiin ja tullaan istumaan iltaa ajan kanssa.

 

Yökerho Karma tarjoaa pikkujoulujen suositut etkot tai jatkot

Seinäjoen Torikeskuksen yhteydessä sijaitseva yökerho Karma on suosittu paikka erityisesti pikkujoulujen aloitus- tai päätöspaikkana. Noin 550-paikkaisesta Karmasta on mahdollisuus varata ryhmille omia VIP-looseja ja niiden yhteyteen erilaisia juomapaketteja.

Karman tiloja on mahdollista varata yksityiskäyttöön aukioloaikojen ulkopuolella. Tällöin myös ruokailu on mahdollista, mikäli varauksen tekee hyvissä ajoin etukäteen. Ruoka toimitetaan Karmaan läheisistä muista Eepeen ruokaravintoloista.
– Yksityistilaisuuksiin ohjelmatarjonta räätälöidään tapauskohtaisesti; suosituimpia ovat olleet oma DJ sekä karaoke, kertoo Karman ravintolapäällikkö Henna Korhonen.

VIP-pöydissä tilaa on maksimissaan 16 hengelle. Sisäänpääsylipun ja paikan lisäksi pakettiin kuuluu myös sisäänpääsyoikeus jonon ohi yökerhoon sekä narikkamaksu.
– Parin vuoden hiljaiselon jälkeen toivon todella, että ihmiset lähtevät nyt rohkeasti liikenteeseen ja uskaltavat myös lähteä pitämään hauskaa, Korhonen tiivistää loppuvuoden odotuksia.

 

Teksti: Hanna Hattar
Kuvat: Matti Hautalahti, Samu Lehtinen

 

Parin vuoden hiljaiselon jälkeen on erinomaisen hyvä syy ottaa kesästä kaikki ilo irti. Eepee on valmistautunut vilkkaaseen matkailukesään muun muassa uudistamalla Lakeudessa 39 saunallista SuperiorX-luokan hotellihuonetta.

 

Eepeen hotelleissa ovat odotukset korkealla, kun monesti siirretyt kesätapahtumat vihdoinkin täyttävät kaupungin. Hotellipäällikkö Merja Kivioja ja Revenue Manager Suvi Vaismaa iloitsevat tulevista festareista, vihdoinkin toteutuu moni kaksi vuotta sitten tehty huonevaraus.
– Tapahtumakesän aloittaa kesäkuussa Ilmajoen Musiikkijuhlat, joiden kanssa on päällekkäin SM Pohjanmaa Ralli. Sitten on Provinssi, Tangomarkkinat ja Vauhtiajot, Kivioja listaa tulevaa.
– Ja elokuussa on myös Solar Sound Festival, hotellien kapasiteettia hallinnoiva Revenue Manager Vaismaa muistuttaa.

Merkittävän asiakaskunnan muodostavat myös urheilujoukkueet. Suomen Pesäpalloliiton 100-vuotisjuhlavuoden valtakunnallinen nuorisoleiri järjestetään heinäkuussa Seinäjoella, samoin isot golftapahtumat näkyvät mukavina kysyntäpiikkeinä hotellivarauksissa.

Kivioja kertoo, että myös kokousasiakkaat ovat pikkuhiljaa palanneet ja järjestävät isoja tilaisuuksia.
– Toivottavasti saamme jossain vaiheessa Seinäjoelle myös kansainvälisiä konferensseja ja sitä kautta enemmän ulkomaalaisia majoittujia, hän toteaa.

 

Ripaus ruskeaa ja pirttifiilistä

Original Sokos Hotel Lakeuden kolmen ylimmän kerroksen uudistusurakan suunnittelu sai viime vuoden puolella vauhdikkaan alun, kun pitkittynyt korona-ahdinko kuritti matkailuvirtoja. Silloin päätettiin, että nyt jos koskaan on sopiva hetki uudistaa 39 saunallista SuperiorX-luokan hotellihuonetta.
– Lakeuteen rakennettiin vuonna 2007 kolme lisäkerrosta eli viitos-, kuutos- ja seiskakerrokset. Nyt oli hyvä aika päivittää nuo 15 vuotta palvelleet huoneet, Kivioja toteaa.

Suunnittelijaksi pyydettiin kansainvälistäkin mainetta saaneen suunnittelutoimisto Fyran hotelli- ja ravintolasuunnittelun ekspertti Eva-Marie Eriksson. Hän on suunnitellut myös Lakeuden vuosina 2012–2014 uudistetut 111 hotellihuonetta. Toiveena oli, että loputkin huoneet saavat nyt samansukuisen ilmeen.
– Toteutuksessa näkyy Lakeuden brändiin vahvasti kuuluva paikallisuus, oman maakunnan huonekaluvalmistajalta tilattiin muun muassa hotellihuoneisiin pirttipöytiä jäljitteleviä kirjoituspöytiä, Kivioja kertoo.
– Pääväritys on harmaasävytteinen ja ripaus kamelinruskeaa, Vaismaa kuvailee.

 

Hotellihuoneet elävät myös tilastoissa

Revenue Manager Suvi Vaismaa innostuu silmin nähden, kun tulee kysymys hotellien tilastoista.

Aikaisemmin kymmenen vuotta vastaanotossa asiakkaita palvellut matkailualan ammattilainen katselee nyt hotellimaailmaa erilaisesta näkövinkkelistä.
– Tilastot ovat todella kiehtovia, on jännittävää seurata kuinka hotellivaraukset alkavat elää numeroissa. Miten nopeasti tilanteet muuttuvat ja kuinka eri asiat vaikuttavat kokonaisuuteen, hän kuvailee.

Yksittäiset hotellivaraukset tulevat nykyään entistä lyhyemmällä aikajänteellä, tämä tekee tilanneanalyysit ja ennustamisen entistä haastavammaksi.
Samoin kuin huoneiden päivähinnoittelun, joka on Vaismaan vastuulla. Hän suosittelee tutustumaan asiakasomistajien etuihin.
– Kun tekee varauksen sokoshotels.fi kautta ja kirjautuu asiakasomistajaksi, saa normaalihintoihin jopa 25 prosentin alennuksen, peruutusoikeuden ja tietenkin myös Bonusta.

S-Card on S-ryhmän hotellien ja ravintoloiden kanta-asiakasohjelma työmatkustajalle. Korttia voi hyödyntää yli 500 S-ryhmän toimipaikassa, Sokos Hotellien ja Suomen Radisson Blu Hotellien lisäksi muun muassa S-ryhmän ketjuravintoloissa ja ABC-liikennemyymälöiden ravintoloissa.
S-Cardin kanta-asiakasohjelma on niin erinomainen, että jos jollain työmatkustajalla ei ole sitä vielä meille tullessa, niin on varmasti täältä lähtiessä, hän vakuuttaa.

Suvi Vaismaa ja Merja Kivioja toivottavat kesävieraat tervetulleeksi katsomaan, kuinka hienoksi huoneet on laitettu. Pitkään alalla työskennellyt Merja Kivioja muistelee Suvi Vaismaalle, että varsinkin työmatkaajien toiveet ovat vuosien varrella muuttuneet. Juhliminen on jäänyt vähemmälle, kun mielenkiinto on suuntautunut hotellin lähellä sijaitseviin liikkumismahdollisuuksiin.

 

 

Teksti: Outi Myllymäki
Kuvat: Samu Lehtinen, Eepee

Henna, Henni ja Henna-Leena ovat Prisman Ravintolamaailman tuoreita kasvoja. Heitä houkutteli Eepeen hyvä maine työnantajana, ja hyvä henki on ollut iloinen bonus.

Henna Kannosto nostelee salaattikulhoja noutopöytään tottunein ottein. Hänellä on takanaan puolentoista vuoden kokemus Prisman Ravintolamaailmassa, ja sinä aikana hän on oppinut omien sanojensa mukaan PizzaBuffan puolesta ihan kaiken.
– Aloitin Buffassa, joten siitä on eniten tietoa ja taitoa. Olen ollut myös Hesburgerin puolella ja jonkin verran Pressossakin.

Hennan kanssa samassa tiimissä ovat Henni Kinnunen ja Henna-Leena Koski, jotka ovat uusia tulokkaita Ravintolamaailmassa. Henni on työskennellyt reilun puoli vuotta Eepeen leivissä, Henna-Leena aloitti tammikuussa. Heitä yhdistää etunimen ensimmäisten kirjainten lisäksi innostus uudesta työstä. Parhaiksi puoliksi he mainitsevat työkaverit, joihin voi aina luottaa.
– Ei väliä, kenen kanssa tulee töihin, aina on kivaa, Henna-Leena tiivistää.

Tiimi jeesaa toisiaan

Seinäjoen Prisman Ravintolamaailmassa yhdistyy monta maukasta konseptia. PizzaBuffassa on nimensä mukaisesti pizzaa, mutta myös muita lämpimiä ruokalajeja. Lisukkeena tarjolla on raikkaita salaatteja ja noutopöydälle totuttuun tapaan myös ruokajuomat kuuluvat hintaan. Presso tarjoaa kahvilatuotteita, ja Hesburger on monen suomalaisen varma pikaruokasuosikki.

Laaja tarjonta tuo mukanaan vastuuta ja vaihtelevia työtehtäviä. Hennan mukaan se on samalla myös työn suola.
– Kassajärjestelmät ovat kaikissa hieman erilaiset, ne pitää opetella heti töiden alkaessa. Hese on ihan oma lukunsa, koska laitteet ovat ihan erilaisia kuin Buffassa ja Pressossa, sanoo Henni.
Siksi onkin hyvä, että jokainen konsepti omine järjestelmineen tulee kaikille tutuksi. Näin työvuorossa oleva voi tarvittaessa hypätä apuihin kiireisenä aikana tai esimerkiksi sairaspoissaolon takia.
– Ravintola-alalla arvostan myös sitä, että tässä pystyy pitämään taukojakin. Ei koko pakka hajoa, jos poistut hetkeksi työpisteeltä, Henna-Leena nauraa.
– Niin, aina on joku, joka kyllä pystyy hoitamaan hommat sillä aikaa, Henna täydentää.

Heti osaksi porukkaa

Henna on kolmikon kokenein, ja hän on työskennellyt ennen Eepeelle tuloaan Uppalan kartanossa. Sitä ennen hän ehti toimia parturi-kampaajana, mutta opiskeli terveyssyistä itselleen uuden ammatin koulutuskeskus Sedussa. Alun perin Ilmajoelta kotoisin oleva 25-vuotias hakeutui Eepeelle töihin siskon kannustamana.

Ylihärmästä Seinäjoelle noin vuosi sitten muuttanut 23-vuotias Henna-Leena puolestaan suorittaa restonomin tutkintoa SeAMKissa, mutta pitää nyt välivuotta ja tekee täyttä päivää Ravintolamaailmassa. Myös hänellä on aiempaa kokemusta alalta, mutta hän kaipasi vaihtelua työuralleen.
– Olin kuullut eepeeläisiltä kavereilta muun muassa hyvistä työeduista, kuten Epassista ja henkilöstöalennuksista. Se kyllä motivoi hakemaan tätä paikkaa.

Henna ja Henna-Leena ovat kokoaikaisia ja vakituisia työntekijöitä, kun taas Henni tekee työskentelee opintojensa ohessa. Hän muutti Seinäjoelle Kokkolasta heti peruskoulun jälkeen opiskelemaan Seduun. Keväällä mittatilausompelijaksi valmistuva 18-vuotias otti itse yhteyttä Ravintolamaailman Suvi Heikkilään ja kysyi, löytyisikö töitä. Ja löytyihän niitä.
– Suorastaan yllätti, kuinka hyvin työporukassa otettiin uusi tyyppi vastaan. Heti oltiin tuttuja, Heini muistelee. Muut Henna ja Henna-Leena komppaavat. Ravintolamaailman työporukka on jokaisen mielestä ihan huippu.

 

Teksti: Nadia Paavola, BSTR
Kuvat: Samu Lehtinen, Eepee

Hotellien vastaanoton ja myyntipalvelun väellä on mieluisa tehtävä yllättää asiakkaat iloisesti. Onnellistaminen voi olla jokin pieni yllätys tai erityinen huomioiminen vaikkapa merkkipäivänä.

Original Sokos Hotel Lakeus ja Vaakuna saavat usein kiitosta hyvästä asiakaskokemuksesta.
– Mietimme yhdessä tapoja ilahduttaa ihmisiä ja sitä, miten kukin voisi osallistua onnellistamiseen, sanoo vastaanoton vuoropäällikkö Tytti Väliaho.

Onnellistamisella tarkoitetaan pieniä eleitä, joilla parannetaan hotellien asiakaskokemusta ilman lisämaksua. Lopputuloksena asiakasta voi odottaa vaikkapa yllätyspaketti hotellihuoneessa, pöytään tarjoiltu tyrnishotti aamiaisella tai lemmikille tarkoitettu yöpymissetti. Toisinaan innostutaan tempaukseen, jossa esimerkiksi naistenpäivänä kaikille naisasiakkaille jaetaan huulikiilto.
– Jos saamme tietoomme, että joku tulee viettämään vaikkapa syntymäpäivää tai hääyötä meille, aika varmasti keksimme jonkin pienen muistamisen, kertoo myyntipalvelun palvelupäällikkö Piia Rinta-Keturi.

Asiakkaan ilahduttamistekoihin osallistuvat kaikki hotellien työntekijät, ja niitä koordinoi original-coachina toimiva Tytti.

Seuraa hotellielämää somessa

Vaihtelevat tehtävät ja ihmisten kohtaaminen ovat hotellityön suola ja sokeri. Ammattitaitoisesta porukasta löytyy aina joku, joka on innokas ottamaan uusia haasteita vastaan. Esimerkiksi sosiaalisen median päivittäminen hoituu kuuden innokkaan sometiimillä, johon kuuluvat myös Tytti ja Piia.
– Suunnittelemme yleensä yhdessä etukäteen, mistä aiheista saisi postauksia Instagramiin ja Facebookiin, sanoo Piia.

Vaikka hymy siis edelleen on paras asuste hotellin vastaanotossa ja myyntipalvelussa, sen lisäksi tarvitaan vankkaa ja monipuolista osaamista. Lopulta laatu on asiakkaan onnellisuuden paras tae.

Seuraa somessa:

Original Sokos Hotel Lakeus facebook.com/Lakeusoriginal | instagram.com/lakeusoriginal

Original Sokos Hotel Vaakuna facebook.com/VaakunaSeinajoki | instagram.com/VaakunaSeinajoki

Asiakkaiden toiveet huomioon

Hotellien vastaanotosta ja myyntipalvelusta vastaavat hotellipäällikkö Merja Kivioja ja vastaanottopäällikkö Merja Rantala kertovat, että pari viime vuotta ovat opettaneet myös matkailualan osaajat sopeutumaan nopeasti muuttuviin tilanteisiin. Merja Kiviojan mukaan pandemiarajoituksiin ei oikeastaan voi ennalta varautua.
– Samalla kotimaan hotelliyöpyminen on noussut uuteen arvoon, ja asiakkaille halutaan tarjota heille parhaiten sopivaa palvelua. Yksi saattaa kaivata nimenomaan henkilökohtaista palvelua respassa, kun taas toinen ihastuu itsepalveluasiointiin.


Kuvassa vasemmalta oikealle: Piia, Merja K., Merja R. ja Tytti

Uusien palvelumuotojen opettelussa auttaa hotellien digi coach, joka Eepeessä on Merja Rantala.
– Juuri nyt on aika monta juttua työn alla, isoimpana niistä mobiiliavaimen käyttöönotto lähiaikoina, hän sanoo.
Mobiiliavaimen avulla hotellivieras voi halutessaan kirjautua huoneeseen puhelinsovelluksen avulla. Sen avulla kiireinen matkustaja välttää mahdolliset jonot asiakaspalvelussa ja voi tarkistaa esimerkiksi aamiaisajat, saunavuorot ja ravintoloiden aukioloajat.

 

Teksti: Nadia Paavola, BSTR
Kuvat: Samu Lehtinen, Eepee

Onnellinen hotelliasiakas on hän, joka löytää pehmolelunsa huoneesta huolellisesti peiteltynä tai hän, joka saa marssia suoraan puhtaisiin lakanoihin itsepalveluautomaatin kautta. Asiakkaasta huolehtiminen on oivaltamista, jolle digipalvelut antavat lisää tilaa ja mahdollisuuksia.

Original Sokos Hotel Lakeus sai keväällä S-ketjulta merkittävän tunnustuksen, joka tuntuu erityisen hyvältä poikkeusolojen aiheuttaman epävarmuuden keskellä. Seinäjokelainen hotelli valittiin koko Suomen Sokos Hotels -ketjun vuoden parhaaksi hotelliksi.

Vastaanottopäällikkö Merja Rantala korostaa, että kaiken takana ovat ihmiset: vieraiden auttamiselle vihkiytynyt henkilökunta, joka noteeraa asiakkaan joka kulman takana.
– Tärkeintä on alku. Se, että asiakas kokee tulleensa huomatuksi. Tämä väki todella osaa sen. Esimerkiksi siitä tulee asiakkailta paljon kiitosta, kun kerrossiivoojat jutustelevat asiakkaan kanssa.
– Olemme yhtä taloa ja aina asiakasta varten olemassa työroolista riippumatta. Kaikki tervehtivät, neuvovat ja ottavat asioista selvää tarvittaessa, Rantala mainitsee.


Asiakastyytyväisyys syntyy pienistä asioista, kuten siitä, että pieni vieras löytää pehmolelunsa huolellisesti peiteltynä huoneestaan. Tämän eteen koko hotellihenkilökunta, kuten kerroshoitaja Sinikka Timmerbacka tekee joka päivä parhaansa.

Hotellikokemus digitaalistuu

Ketjun parhaan hotellin valinnassa ratkaisivat asiakastyytyväisyys, henkilöstön tyytyväisyys ja myös taloudellinen tulos.

– Aiempina vuosina molemmat hotellimme, niin Vaakuna kuin Lakeus, ovat olleet useasti kärkisijoilla asiakastyytyväisyydessä. Sitäkin upeampaa on nyt olla koko maan ykkönen vielä laajemmilla kriteereillä mitattuna, Rantala hymyilee.

Onnellistaminen on sana, johon on kiteytetty Sokos Hotels -ketjun asiakaspalvelun tavoite. Se sisältää monia asioita, joille myös digikehityksellä on paljon annettavaa.

Sisäänkirjautuminen nopeutuu, kun asiakkaat voivat halutessaan täyttää matkustajakortin sähköisesti etukäteen S-Card-sovelluksessa.
Lisäksi Eepeen hotelleissa otettiin keväällä käyttöön sisäänkirjautumisen itsepalveluautomaatit ja syksyllä mobiiliavain.
– Osa asiakkaista kokee saavansa parasta mahdollista palvelua, kun saa saapua hotelliin jonottamatta suoraan automaatin kautta. Toiset arvostavat palvelua kasvokkain. Molemmille on oma käyttäjäkuntansa, sanoo Rantala.

Virkailijoista tuli hotelli-hosteja

Samalla kun saapumis- ja lähtörutiinit tehdään osin digipalveluna, vapautuu henkilöstöltä aikaa läheisempään asiakaspalveluun.

Tiskin takana työskentelevien virkailijoiden sijaan hotellihenkilöstöstä kasvaa hotelli-hosteja, joiden tehtävä on huolehtia vieraista koko vierailun ajan.
– Hotelli-host ei välttämättä seiso tiskin takana palvelemassa asiakkaita, vaan istahtaa asiakkaan kanssa sohvalle. Huoneen valinta, pöytävaraukset ja muut palvelutoiveet hoituvat siinä kotoisasti kahvikupposen ääressä.

Tämänkaltaiselle palvelulle korona-aika on aiheuttanut tilapäistä takapakkia, mutta sen sijaan erilaiset huoneeseen vietävät palvelut ovat ottaneet harppauksia eteenpäin. Rantala kannustaa asiakkaita hyödyntämään niitä enemmänkin.
– Jos asiakas niin toivoo, huoneessa odottavat torilta haetut paikalliset mansikat, valmiiksi lämmitetty sauna tai Onni Oravan yllätyspaketti. Samoin huoneisiin tarjottavasta aamiaisesta ja ravintoloiden take away -annoksista on tullut koronan ansiosta peruspalvelua.

Onnellistaminen ei vaadi porealtaita tai kalleinta shampanjaa.

Mahdollisuus siihen piilee jokaisessa asiakaskohtaamisessa. Joka kuukausi Sokos Hotels -ketjun hotellit kokoavatkin yhteen onnellistamistekoja, joista koskettavimmat palkitaan.

Se voi olla vaikka respan tarjoama koiranhoitoapu aamiaisen ajaksi tai sopivalla hetkellä tarjottu ilmapallo lapselle.
– Hyvä mieli syntyy hetken oivalluksista, asiakkaan elämää helpottavista ja piristävistä pienistä teoista.

 

Teksti: Anne Kohtala, BSTR
Kuvat: Samu Lehtinen, Eepee

Viime vuonna pikkujoulut jäivät monella juhlimatta, joten tänä vuonna tiedossa ovat kaikkien aikojen juhlat. Eepeen ravintoloissa Seinäjoella vietät unohtumattomat pikkujoulut, joiden suunnittelu on hyvä aloittaa ajoissa.

Rosso Seinäjoki – Johanna Mäkinen

ROSSO – Italialainen ilta jouluisella twistillä

Rosso tarjoaa upeat puitteet tunnelmallisille pikkujouluille herkullisen ruoan ääressä. Vuonna 2019 uudistetun ravintolan viihtyisä piazza on mahdollista varata pikkujouluja varten jopa 50 hengelle.
— Olemme päässeet kokemaan uudistuksen jälkeen vasta yhden pikkujoulusesongin kaksi vuotta sitten, joten tänä vuonna laitetaan kaikki peliin ja otetaan selvää, mihin kaikkeen nämä tilat taipuvat, ravintolapäällikkö Johanna Mäkinen sanoo.
Rosson syksyllä uudistuvasta à la carte –menusta loihditaan sesongiksi pikkujoulumenu, joka vie makumatkalle Italiaan. Palanpainikkeeksi löytyy laaja valikoima italialaisia viinejä ja jouluisia glögejä.
— Me pystymme räätälöimme asiakkaalle italialaisen illan hänen toiveidensa mukaan juhlavasta ruoasta ja alkuruokabufeesta aina elävään musiikkiin.
Rossossa pikkujoulujaan ovat viettäneet perinteisesti ystävä- ja työporukat, mutta Johanna rohkaisee myös perheitä pikkujoulujen viettoon:
— Me olemme kaiken kansan paikka, jonne uskaltaa lähteä luomaan muistoja myös perheen kanssa, Johanna vakuuttaa.
Rosso Seinäjoki >>

 

AMARILLO – The Table on taattu pikkujouluhittiAmarillo Seinäjoki – Joonas Uitto

Amarillon ravintolapäällikkö Joonas Uitto odottaa poikkeuksellisen iloista ja vilkasta pikkujoulukautta, sillä niin monet illanvietot ovat viimeisen vuoden aikana jääneet välistä.
— Virittäydymme henkilökunnan kanssa tunnelmaan jo syksystä lähtien, jotta olemme parhaimmillamme, kun yksi vuoden odotetuimmista sesongeista alkaa. Jokaiseen pikkujoulukauteen on mahtunut itkua ja naurua ja kiireisestä sesongista huolimatta tunnelma on aina rauhallisen lämmin. Amarillon pikkujouluhitti on The Table -elämys. Kolmen tunnin kattaus sisältää tulta, jäätä ja tunnelmaa, 12 ruokalajia ja 4 juomaa.
— Pikkujouluviikonloput varataan kovaa vauhtia täyteen, mutta elämys on mahdollista järjestää myös arki-iltoihin, Joonas kertoo.
Uudistetun ravintolasalin lisäksi pikkujouluja voi viettää 16 hengen kabinettiravintola Pikkurillossa. Isommille seurueille kootaan pöydät salin puolelle. Ruokalistalta löytyy vaihtoehtoja jokaiseen makuun ja valinnanvaikeudelta pelastaa valmiiksi mietitty pikkujoulumenu, jonka kruunaa reilu naudan sisäfileepihvi. Myös juomavalikoimaa täydennetään pikkujouluihin sopivilla uutuuksilla.
— Menusta on tehty myös täysin vegaaninen versio, jossa herkutellaan kylmäsavustetulla tofulla.
Amarillo Seinäjoki >>

 

Lakeus Matador – Ossi KallioLAKEUS MATADOR taipuu moneen

Lakeus Matador on todellinen tilaisuuksien kameleontti, sillä Sokos Hotel Lakeuden hulppeat tilat mahdollistavat jopa useamman sadan juhlijan tapahtumat.
— Pikkujoulukausi on meille aina vilkasta aikaa, sillä järjestämme paljon suuria yksityistilaisuuksia. Tälle vuodelle on tehty jo useita varauksia, mutta tilaa on vielä, ravintolapäällikkö Ossi Kallio vakuuttaa.
Lakeus Matadorissa kaikki lähtee liikkeelle aina asiakkaan toiveista. Pikkujouluihin
räätälöidään asiakkaan toiveiden pohjalta pikkujoulumenu, joka sisältää jouluisia makuja Matadorin tyyliin. Lisäksi huomiota kiinnitetään erityisesti ohjelmaan.
— Meillä on vahva tahtotila hurmata asiakkaamme ja lähialueella useita kontakteja, joiden kanssa teemme yhteistyötä. Oli toiveissa sitten stand up –komiikkaa tai bilebändi, me luomme edellytykset unohtumattomalle illalle. Lakeudessa juhlia voi huoletta jatkaa yön pikkutunneille, sillä pehmeät sängyt odottavat juhlakansaa Sokos Hotel Lakeuden kahdeksassa kerroksessa.
— Pienemmälle poppoolle löytyy ylimmästä kerroksesta upealla panorama-näköalalla varustettu saunaosasto, jossa parinkymmenen hengen porukka viettää pikkujoulut vintillä hyvällä ruoalla ja karaokella höystettynä.
Lakeus Matador >>

 

TALRIIKKI – Intiimit pikkujoulut kynttilänvalossaTalriikki – Minna Kaski

Talriikki on tunnelmien taitaja, jossa kaiken keskiössä on erinomainen ruoka ja asiakaspalvelu, jota henkilökunta tekee täydellä sydämellä.
— Meidän erikoisalaamme ovat intiimit pikkujoulut pienemmille ryhmille. Kynttilät ovat talvisesongin vakiovaruste ja ravintolamme tarjoaa pikkujoulujen viettäjille tunnelmallisen miljöön. Loungen puolella voi nauttia rauhassa aperitiivin tai pari, jonka jälkeen siirrytään ravintolasalin puolelle ruoan ääreen, Talriikin ravintolapäällikkö Minna Kaski kertoo.
Pikkujoulukauden kynnyksellä menu päivitetään juhlakauteen ja viinilistalle saadaan täyteläisen tummia punaviinejä ja glögejä. Listalta löytyy joulun inspiroimia makuja, mutta Talriikin tyyliin. Myös asiakkaiden toiveet otetaan huomioon mahdollisuuksien mukaan.
— Pikkujouluja varten on mahdollista varata meidän 18-hengen kabinettimme ja isommille ryhmille katamme pöydät ravintolasalin puolelle. Talriikin tunnelma jatkuu yläkertaan, jossa Sokos Hotel Vaakunan kauniit huoneet ja laadukkaat sängyt siivittävät juhlijan ikimuistoisen illan jälkeen unten maille.
Talriikki Seinäjoki >>

 

Varaa unohtumattomat pikkujoulut ystävä- tai työporukalle Eepeen myyntipalvelusta:
myyntipalvelu.seinajoki@sokoshotels.fi
puh. 010 764 8100 arkisin klo 9-16 (0,0835 €/puhelu + 0,1209 €/min)

Sokos Hotels -ketju palkitsi viime vuoden parhaat hotellit, niissä työskentelevät onnellistajat ja heidän työnsä mahdollistajat 8.6.2021. Palkitsemisten punaisena lankana on Sokos Hotellien onnellistamisen missio, jossa asiakas on kaiken keskiössä. Onnellistamisen tavoitteena on saada ihmiset hurmaantumaan ja rakastumaan hotelleihin sekä lähtemään niistä onnellisempina ja paremmalla mielellä kuin he olivat saapuessaan.

Sokos Hotels -ketjun vuoden 2020 parhaaksi hotelliksi valittiin Original Sokos Hotel Lakeus Seinäjoelta ja parhaaksi kokoushotelliksi Oulun Original Sokos Hotel Arina. Molemmissa hotelleissa korostui erityisen hyvä palvelu, jonka avulla hotellivieras voi keskittyä vain olennaiseen ja nauttia olostaan.

Lue koko tiedote >> s-ryhma.fi/uutinen/sokos-hotellit-palkitsivat-viime-vuoden-parhaitaan

Lue lisää Original Sokos Hotel Lakeudesta >> sokoshotels.fi/fi/seinajoki/sokos-hotel-lakeus

Terassit ovat kesän kohtaamispaikkoja, joissa paistatellaan päivää ja parannetaan maailmaa ystävien kesken. Koronakurimuksessa koko talven kärvistelleellä Eepeen matkailu- ja ravitsemisalalla odotetaan kesää ja terassikautta toiveikkaina.

 

Marketkaupan porskuttaessa eteenpäin entiseen tapaan, Eepeen matkailu- ja ravitsemisalalla mikään ei ole itsestään selvää. Muuttuvat rajoitukset ovat vaatineet talven ja kevään aikana nopeita ja rohkeita päätöksiä. Lyhyimmillään reagointiaika on ollut alle vuorokauden. Toimialapäällikkö Elina Mäki-Opas näkee haasteissa myös positiivisen puolen:

— Tämä vaiherikas aika on parantanut riskinottokykyä ja tuonut aivan uudenlaista uskallusta tekemiseen koko henkilöstölle. Vaikka tulevaisuudesta ei ole ollut tietoa, päätöksiä on täytynyt tehdä. Moni on myös löytänyt itsensä uusista työtehtävistä tai jopa uudelta toimialalta.
Vaikka rajoitukset ovat pitäneet osan toimipaikoista suljettuna pidempäänkin, pinnan alla on kuplinut koko ajan. Amarillon uudistusprojekti saatettiin hienosti maaliin helmikuussa ja maaliskuun kolmeviikkoisen ravintolasulun aikana kulisseissa suunniteltiin jo kesää.

Turvallisia kohtaamisia

Matkailu- ja ravitsemisalan liiketoiminta perustuu kohtaamisiin ja elämyksiin. Toisten ihmisten tapaamisen ollessa rajoitettua, kärsivät siitä niin ihmiset kuin alan yritykset.

— Tämä kesä on onnistuessaan jälleennäkemisen kesä. Jos tautitilanne sallii rajoitusten purkamisen ja saamme luvan taas kokea ja elää, pääsemme vihdoin kohtaamaan asiakkaitamme ja työkavereitamme pitkän tauon jälkeen. Unelmana on uusi normaali, jossa terveysturvallisuus on huomioitu, mutta jossa saamme tarjota ravintolaelämyksiä asiakkaillemme, Elina kuvailee.

Terassit ovat lupaus kesästä

Kevätauringon herätellessä meidät koronapoteroistamme, rakentuvat ravintoloiden terassit osaksi kesäistä katukuvaa. Tapahtumien ollessa jo toistamiseen joko peruttu tai vaakalaudalla, ovat terassit monelle kesän henkireikä. Ystävien kanssa iltaa istuessa mieleen palaa välähdyksiä siitä, millaista elämä oli ennen pandemiaa ja toiveita siitä, millaista elämä voi taas pian olla.

Lukuisat terassit Seinäjoen keskustassa takaavat sen, että jokaiselle nälkäiselle ja janoiselle löytyy jotakin. Terassikierros on erinomainen tapa viettää kesäiltaa ja tutustua eri ravintoloiden tarjontaan. Elina aloittaisi kierroksen kokoontumalla ystävien kanssa Wilsoniin.

Wilsonista jatkaisimme matkaa Talriikkiin illalliselle viinilasin ääreen. Jälkiruoalle suuntaisimme kivenheiton päähän Amarilloon, jossa jälkiruoan kylkeen valikoituisi jokin kesäinen drinkki. Loppuillan fiilistelisimme kesäiltaa Kauppatorin Aallossa. Jos olisin liikkeellä perheeni kanssa, suuntaisimme varmasti Rossoon, josta on mukava seurata kävelykadun ja torin vilinää, Elina miettii.

Staycation on irtiotto arjesta

Staycationilla tarkoitetaan lomailua omassa kotikaupungissa tai sen läheisyydessä. Vaikka matkustaminen olisi kiellettyä, voi elämyksiä kokea myös kodin lähellä, kun on liikkeellä avoimin mielin. Irtiotto arjesta ei vaadi ihmeitä, vaan usein ympäristön vaihdos johonkin tavallisuudesta poikkeavaan riittää.

Sokos Hotel Vaakuna Seinäjoki on auki normaalisti koko kesän ja aivan keskellä kaupunkia. Mikäs sen parempi päätös terassikierrokselle ja shoppailupäivälle kuin majoittautua mukavasti hotellissa ja suunnata aamulla valmiiksi katetulle aamiaiselle.

 

Teksti: Iida-Maria Lauri, Eepee
Kuvat: Samu Lehtinen, Eepee