Haluamme helpottaa jouluostosten tekoa ja palvelemme Prisma Seinäjoella joulun aikaan ympäri vuorokauden. Prisma Seinäjoki avaa ovensa maanantaina 19.12. klo 7 ja sulkee seuraavan kerran vasta la 24.12. klo 15.

Joulun aikaan teet ostoksia kätevästi myös itsepalvelukassoilla tai kerää ja skannaa -palvelua hyödyntäen.
– Olemme työskennelleet juhlapyhäviikoilla öisin jo vuosia, joten ovien avaamiseen jouluviikolla oli suhteellisen pieni kynnys. Monet asiakkaistamme työskentelevät vuorotyössä ja jouluostosten teko yöaikaan voi olla heille se paras vaihtoehto. Tämän lisäksi jouluostosten tekeminen yöaikaan sujuu varmasti ruuhka-aikaa rauhallisemmin, sanoo ryhmäpäällikkö Jukka Matikainen.

Prisma Seinäjoki avoinna:
• ma 19.12. klo 7–00
• ti–pe 20.–23.12. 24 h
• la 24.12. klo 00–15
• su 25.12. klo 12–18
• ma 26.12. klo 7–23
Kauppakassi -palvelu suljettu 24.–26.12.

Muut palvelut avoinna seuraavasti

Ruokatori:
• ma–ti 19.–20.12. klo 7–20
• ke–pe 21.–23.12. klo 7–21
• la–su 24.–25.12.  suljettu
• ma 26.12. suljettu

Info/neuvonta:
• ma–pe 19.–23.12. klo 7–23
• la 24.12. klo 7–15
• su 25.12.  klo 12–18
• ma 26.12. klo 7–23

Lahjojen paketointipiste:
• ma–pe 19.–23.12. klo 8–22
• la 24.12. klo 7–15

Emotion:
• ma–pe 19.–23.12. klo 8–22
• la 24.12. klo 8–12
• su 25.12. suljettu
• ma 26.12. suljettu

Parturi-kampaamo:
• ma–pe 19.–23.12. klo 8–20
• la–su 24.–25.12. suljettu
• ma 26.12. suljettu

Presso-kahvila ja Spice Ice -jäätelöbaari:
• ma–pe 19.–23.12. klo 8–22
• la–su 24.–25.12. suljettu
• ma 26.12. klo 9–21

Hesburger: 
• ma–pe 19.–23.12. klo 10–01
• la 24.12. suljettu
• su 25.12. klo 12–18
• ma 26.12. klo 10–21

PizzaBuffa:
• ma–pe 19.–23.12. klo 10.30–20
• la–su 24.–25.12. suljettu
• ma 26.12. klo 10.30–20

Asiakasomistaja- ja S-Pankkipalvelu:
• ma–pe 19.–23.12. klo 10–18
• la–su 24.–25.12. suljettu
• ma 26.12. suljettu

Tervetuloa edullisille ostoksille juuri silloin kun sinulle sopii!

PRISMA SEINÄJOKI HYLLYKALLIO
Hyllykalliontie 2

 

Seinäjokelainen Iida Ala-Varvi tykkää ostosten keskittämisestä tulevista eduista ja digitaalisista ratkaisuista. Hän tarttui Kerää ja Skannaa -palveluun saman tien, kun se ilmestyi Hyllykallion Prismaan.

 

Seinäjokelainen Iida Ala-Varvi seuraa tarkasti S-mobiilista, miten korkealle kuukauden Bonukset ovat nousseet. Jos viimeisinä päivänä on vielä viiteen prosenttiin matkaa, lähdetään Prismaan täydennysostoksille.
– Me olemme Prismaperhe, keskitämme mahdollisimman paljon ostoksia sinne. Yleensä ostot menevät helposti korkeimmalle tasolle, mutta muutaman kerran on pitänyt lähteä varta vasten Prismaan, hän tunnustaa hymyillen.

Hänen ja Jari Ala-Varvin perheeseen kuuluu 13- ja 12-vuotiaat tytöt ja parivuotias labradorinnoutaja. Suhde Prismaan on ollut tiivis jo pitkään ja se on vahvistunut entisestään, kun kulutus on kasvanut perheen myötä.
– Sieltä löytyy hyvä valikoima tuotteita, mitä tarvitsemme päivittäiseen elämään. Kierrätämme kaiken mitä pystyy, onneksi kierrätyspisteet ovat myös siellä, Iida kehuu.

 

Digitaalisia lisäpalveluja

Ala-Varvin perhe on ottanut innokkaasti käyttöön S-ryhmän tarjoamat digitaaliset palvelut. Varsinkin koronan aikaan he hyödynsivät Kauppakassi-palvelua, jossa ruoat voi tilata netistä ja noutaa valmiiksi pakatut kassit autolla kotiin. S-kaupat.fi-verkkokauppa on kevään aikana laajentunut myös Eepeen toimialueella oleviin S-marketeihin.
– Ruoan verkkokauppa on arjen helpottaja. Me tilasimme yleensä ostokset perjantaisin, sai kätevästi viikonloppuostokset tehtyä ilman ruuhkia. Tässä palvelussa on myös sellainen etu, että ei tule sorruttua heräteostoksiin samalla tavoin kuin Prisman käytävillä shoppaillessa, Iida kertoo.

Hän tarttui hanakasti myös uuteen Kerää ja Skannaa -palveluun, jossa voi skannata ostokset suoraan omaan kauppakassiin.
– Tuo palvelu on mahtava, kun ei tarvitse enää latoa ostoksia kassalle. Käytämme sitä varsinkin silloin, kun on enemmän ostettavaa.

 

Remontoijan suosikkipaikka

Innokkaat kodin remontoijat ovat tulleet tutuksi myös RautaPrismassa, josta on kätevä hakea tarvikkeita kulloinkin meneillään olevaan projektiin. Iida ja Jari ovat remontoineet omakotitaloaan moneen otteeseen.
– On kätevää, kun voi ostaa remonttitarvikkeet kauppareissun yhteydessä myös viikonloppuisin.

Rautaprismasta löytyy kaikki tarvittava tapeteista työkoneisiin. Lisäksi siellä on hyvä valikoima kodinkoneita ja kalusteita.

Iida on myös noteerannut Hyllykallion Prisman uuden Outdoor-osaston, jossa on laajentunut valikoima tuotteita monenlaiseen ulkoiluun.
– En ole vielä ehtinyt tutustua tuohon osastoon tarkemmin. Olemme innokkaita ulkona liikkujia, ehkäpä sieltä löytyy meillekin jotain sopivaa, hän pohtii.

 

S-mobiili toimii arjen apurina

Yrittäjänä Helpy Oy:ssa syksyllä aloittanut Iida tarjoaa assistentin palveluja muille yrityksille. Hänestä S-mobiili on vähän samanlainen assistentti kuin hän itse: se selkeyttää ja helpottaa normiarkeen kuuluvia toimintoja.
– Tykkään todella paljon S-mobiilista, se on niin helppokäyttöinen ja selkeä. S-Pankkia käytämme meidän ruokapankkina, siirrämme sinne tilille kumpikin rahaa ruokaostoksia varten.

Hänestä on kiinnostavaa seurata myös dataa, jota S-mobiili kerryttää ostoksista. Omat ostot -osiosta näkyy, kuinka monta prosenttia perhe on käyttänyt eri tuoteryhmiin. Sieltä saattaa tulla herätteleviä tuloksia.
– Varsinkin kesäaikaan lihan kulutus kasvoi, kun tuli ostettua grillattavaa.

Iida on huomannut myös S-mobiilin tarjoamat mahdollisuudet säästää tuleviin menoihin. Esimerkiksi Bonukset voi ohjata säästöihin, jolloin kertyy pikkuhiljaa isompi summa. Ja jos haluaa lisätä säästökertymää, niin on mahdollista määritellä tietty euromäärä, joka ohjautuu joka ostoksen yhteydessä säästöön. Näin kertyy muutamassa vuodessa kätevästi rahoitusta – vaikka lomareissuun tai jonkun unelman toteuttamiseksi.
– Vielä en ole saanut tuota aikaiseksi, mutta ehkäpä innostun myös säästämään, hän pohtii.

ABC-mobiili on Iidalle uudempi tuttavuus, hän otti sen käyttöön kesällä. Perhe reissaa paljon, jolloin on helppo poiketa matkalla syömässä ABC-asemalla. Ja mikä parasta, ruoan voi tilata kännykällä etukäteen valmiiksi odottamaan. ABC-mobiililla on mahdollista myös tankata ja pesettää autoa. Merkittävä etu S-ryhmässä on myös yhteistyökuvio LähiTapiolan kanssa, jossa vakuutukset kerryttävät Bonusta.

 

Teksti: Outi Myllymäki
Kuva: Jenna Koivisto

Sisustussuunnittelija Satu Haaviston vinkkeinä ovat muun muassa seinän maalaaminen tehovärillä vain osittain, pehmeä valaistus, leikkisät koriste-esineet ja isot näyttävät kuviot erityisesti luontoaiheissa.

 

Sisustussuunnittelija Satu Haavisto nostaa ensimmäisenä tapetille värit, niillä saa helposti kotiin piristystä. Seinäjokelaisessa InHouse Designissa työskentelevä ammattilainen kannustaa rohkeisiin värivalintoihin. Jos ajatus arveluttaa, voi aloittaa kokeilun lempeästi kodin tekstiileillä.
Satun silmät osuvat Hyllykallion Prismassa kuviolliseen hapsutyynyyn.
– Värikkäillä tyynyillä on helppoa ja edullista uudistaa kotia. Esimerkiksi moneen tyyliin sopiva kuviollinen hapsutyyny ja sen kaveriksi samaa sävyä oleva okranvärinen tyyny, hän vinkkaa.

Isot näyttävät kuviot erityisesti luontoaiheissa ovat nyt pinnalla.
– Rautaprismassa myynnissä olevat isokuvioiset kukkatapetit ovat todella upeita. Niistä saa myös näyttäviä tauluja.

Leikillisyys ja kokeilunhalu palkitsevat mieltä mukavasti, kun huomaa, että koti uudistuu silmissä. Ehkäpä jo uskaltaa vähän irrotella – mitä jos maalaisit vain osan seinästä tehostesävyllä? Perinteisen koko seinän maalaamisen sijaan uutena ideana on seinän osittain maalaaminen, jolloin säästyy myös vähemmällä sutimisella.

Jos kaipaa ihan uudenlaista suuntaa sisustukselle, voi kääntyä sisustussuunnittelijan puoleen.
– Moni on tunnustanut suunnitelman nähdessään, ettei olisi ikinä itse tullut tuollainen idea mieleen, ja on sitten ollut todella tyytyväinen lopputulokseen, Satu kertoo.

 

Pussilakanoilla tunnelmaa

Sisustussuunnittelijalla on ilouutisia päiväpeittojen maailmasta: ne voi hyvillä mielin viikata ja unohtaa kaappiin.
– Kuviolliset pussilakanat toimivat makuuhuoneissa katseenvangitsijoina. Uusilla pussilakanoilla saa helposti vaihdettua petauksen ja huoneen tunnelman mieleisekseen, Satu toteaa.

Hyllykallion Prismaan valmistui loppukesästä Finlaysonin tuotteille oma osasto. Siellä ovat entistä paremmin esillä vuodevaatteet, pyyhkeet ja muut kodin tekstiilit.
Omana osionaan ovat myös paikallisten tekstiilituottajien, kuten Jokipiin Pellavan laadukkaat kodintekstiilit. Nämä ovat ikisuosikkeja ja hyviä lahjoja esimerkiksi tuliaisiksi.

Satu kehuu, että Prismassa on myös hyvä valaisinvalikoima. Sieltä löytyy yksilöllisiä valonlähteitä monenlaiseen sisustusmakuun.
– Valoilla saa lämmintä fiilistä, suosittelen pieniä valonlähteitä eri puolille kotia. Kannattaa kiinnittää huomiota myös valon sävyyn, itse suosin lämmintä 3000 kelvinin valoa. Samoin lyhdyt kuuluvat syksyyn.

Kodin sisustaminen on ennen kaikkea tunteen ja tunnelman luomista. Siihen sopii myös ripaus huumoria. Satu poimii hyllystä koristeananaksen.
– Esimerkiksi tällainen veikeä ananas, se piristää silmää ja tuo hyvää mieltä.

 

Hurmaavia kotinäkymiä

Sisustamiseen saa ihan uuden ulottuvuuden, kun tutkailee arjen askareissa avautuvia näkymiä kodin sisällä ja loihtii tärkeisiin paikkoihin mieltä ilahduttavia maailmoja.
– Esimerkiksi mitä näet, kun avaat ulko-oven tai kun seisot keittiössä laittamassa ruokaa? Minun keittiöstäni avautuu rauhoittava näky makuuhuoneeseen. Ovi on kuin taulun kehys, josta näkyvä osa makuuhuoneesta on maalaus, Satu kuvailee.
Hänestä kodin sisustaminen on vähän kuin aikuisten leikkiä, ei sitä tarvitse ottaa liian tosissaan. Aina voi maalata seinän uudelleen ja vaihtaa tapetin, jos mieli muuttuu tai huomaa tehneensä vikavalinnan.
– Kysymys on sinun kodistasi, joka saa olla juuri sen näköinen kuin haluat. Tärkeintä on, että viihdyt siellä ja tunnet olosi hyväksi, Satu korostaa.

 

Teksti: Outi Myllymäki
Kuva: Jenna Koivisto

Hyllykallion Prisman kerää ja skannaa -laitteet ovat olleet heti saapumisestaan lähtien suosittuja.

 

Amerikasta ne kaikki tulevat tänne Pohjolaan ja Etelä-Pohjanmaallekin. Näin voisi luonnehtia ainakin seinäjokinen Esa Mäkinen, joka katseli amerikkalaisia TV-sarjoja ja ihmetteli, miksei täällä ostoksia voi automarketeissa koota jo ostoskärryssä valmiiksi kasseihin, maksaa ne kerralla ja nostaa sitten valmiit kassit kärrystä autoon.
– Ajattelin, että yksi edestakainen vaihe jää pois, kun ostosten hinnan voi skannata ja pakata kassiin tarvitsematta ensin purkaa niitä hihnalle kassalla ja sitten pakata taas uudestaan kasseihin.

Mäkinen otti Kerää ja skannaa -palvelun heti käyttöön ja on ollut tyytyväinen.
– Ainoastaan alennustuotteiden kohdalla vinkkaan pikakassan valvojan paikalle kirjaamaan oikeat hinnat maksettavaksi.

Mäkinen oli haastattelua tehtäessä neuvomassa saman ikäluokan herraa palvelun käyttöön ottamisessa.
– Minäkin aloitin vaimon kanssa niin, että tässä oli henkilö opastamassa miten saan lukijalaitteen itselleni käyttöön.

Mäkisen omat lapset ovat jo omissa talouksissaan, mutta heidän vieraillessaan on kärry ostettava täyteen elintarvikkeita.
– Tämä olisi pitänyt olla käytössä jo kauan aikaisemmin muun muassa siksi, että näet aina tavaran ottaessasi, paljonko kauppalaskua on tulossa.

Heräteostokset jäävät helpommin tekemättä.
– Kaupassa käynti tulee edullisemmaksi, Mäkinen iloitsee nousevia hintoja tarkastellessaan.

Mäkistä hiukan askarruttaa se, että vievätkö uudet laitteet kassahenkilökunnalta työpaikkoja.
– Toivottavasti näin ei käy.

 

Lyhyemmät jonot ip-kassalla

Kesäkuun alussa ylioppilasjuhliaan viettänyt Jonna Kurhela otti heti lukijalaitteen käyttöön, kun se Prismaan tuli.
– Olin utelias, kokeilin laitetta ja huomasin miten helppoa tämän käyttö on.

Erityisesti Kurhelaa ilahduttaa itsepalvelukassan lyhyet jonot.
– Kauppareissusta selviää ainakin jonottamisen osalta paljon helpommalla.
– Käytän tätä lähes joka kerta, kun käyn Prismassa.

Pari kuukautta käytössä olleessa järjestelmässä on ollut joitakin tuotteita, joita lukijalaite ei ole hyväksynyt.
– Hyllykallion Prismassa ja muutamissa muissa oli havaittu samaa tilapäistä ongelmaa. Sen pitäisi nyt olla kunnossa, kassapäällikkö Marika Suolahti kertoo uuden palvelun käyttöönotosta.

Lukijalaitteita on Hyllykallion Prismassa yhteensä 160 kappaletta. Tekoäly arpoo asiakkaita itsepalvelukassoilla satunnaisesti uusintaskannaukseen joko kaikkien tai muutamien ostoskärryn tuotteiden osalta.
– Siitä olemme saaneet muutamia asiakaspalautteita. Itsepalvelukassojen valvoja ei tuohon arpomiseen voi mitenkään vaikuttaa, eli siinä satunnaisesti huolehditaan luottamuksesta ja rehellisyydestä, Suolahti korostaa.

Prisman päällikkö Jukka Matikainen on riemuissaan lukijalaitteiden saamisesta asiakkaiden käyttöön.
– Se on ollut asiakaspalautteessa yksi toivotuimmista asioista ja saanut myös erittäin positiivisen vastaanoton asiakkailtamme.

Lukijalaitteiden käyttöaste on ollut hyvä, eikä niissä ole ollut toimintahäiriöitä, kuten aika usein erilaisissa teknisissä laitteissa voi olla.
– Uskon, että ainakin alkuun tuo meillä oleva laitemäärä riittää hyvin, Matikainen arvelee.

Asiakkaiden kokemien lukemattomien hintakoodien syyksi Matikainen arvelee kooditarran rypistymistä tai haalistumista.
– Samanlaisia ongelmia on tietysti myös kassalla, kun viallista kooditarraa yritetään lukea.

 

Teksti: Harri Puhakainen
Kuvat: Samu Lehtinen, Eepee

Tiesitkö, että Prisma Hyllykallion Ruokatorilta ostettuihin maustamattomiin lihoihin ja kaloihin saa myös mausteet tai marinadin ilman lisämaksua?

 

Ruokatorin maustebaarissa on hyvä valikoima kuivamausteita ja marinadeja, joista asiakas voi valita mieleisensä.

Voit pyytää henkilökuntaa maustamaan naudanpihvit vaikkapa yrttiseoksella, hieromaan kalafileen pintaan rub-mausteseosta tai upottamaan kasslerpihvit johonkin Ruokatorin valmiista maukkaista marinadeista.

Prisma Hyllykallion päivittäistavaraosaston päällikkö Nora Nevala kertoo, että Ruokatori helpottaa kesän ruokahetkiä.
– Itselle kesä tuo mieleen aurinkoiset päivät ja hyvän ruoan. Meidän Ruokatorin väki onkin valmiina tarjoamaan helppoutta ja nopeutta jokaiseen kesäkeittiöön. Tervetuloa tutustumaan maustebaariimme!

Muistahan siis seuraavalla kerralla poiketa Ruokatorilla maustamassa kesän grilliherkut makusi mukaan.

 

Maustebaari

Toimi näin:

  1. Valitse liha tai kala.
  2. Valitse mausteseos.
    YRTIT: Välimeren yrttiseos | Grill Provence | Sitruunainen kalamauste | Gyrosmauste | Steakhouse BBQ | Sriracha | Cajun | Pippurisekoitus
    MAUSTEKASTIKKEET: Valkosipuli-yrtti | Balti-currytahna | Hickory & brown sugar | Hot wings ’Buffalo’ sauce

 

Grillaus kuuluu kesään: parhaat reseptit ja grilliruokaideat >>

Yksinyrittäjä osaa arvostaa sitä, että pieni ja suuri asiakas ovat samanarvoisia.

Alajärveläinen yrittäjä Jukka Ojavainio on rakentanut lukuisia omakotitaloja myyntiin. Parhaillaan rakenteilla oleva kohde valmistuu kesällä. Syksyllä alkaa seuraava projekti, paritalo.

S-Business -asiakkuuteensa Ojavainio on varsin tyytyväinen, kuten kokonaisuudessaan RautaPrisman palveluihin.
– Henkilökunta Hyllykallion RautaPrismassa on loistavaa ja osaaminen erinomaista, Ojavainio kehuu.
– Ja kyllä hinnatkin asiakkuuteeni vaikuttavat, hän lisää.

Loistava noutopiste

Yksin yrittäjän ei ole tarvinnut ongelmatilanteissa jäädä.
– Olen saanut aina apua, kun olen sitä tarvinnut.
– Jos apua tai tietoa ei heti löydy, he ottavat kyllä selvää, Ojavainio lisää.

Sen verran tuttuja RautaPrisman henkilökunnasta on Ojavainiolle tullut, että senkin takia ostoksille on helppo tulla. RautaPrisma toimittaa Ojavainiolle tavaraa jonkin verran suoraan työmaalle, mutta hän hakee paljon tavaraa myös itse.
– Täällä on aivan loistava noutopiste, Ojavainio kehuu lämmintä hallia.
– Nouto sujuu aina nopeasti ja kätevästi. Sillä on suuri merkitys, kuinka kauan olen työmaalta pois. Työt eivät poissa ollessani etene.

Ojavainio on iloinen, että Hyllykallion RautaPrismassa pieni ja suuri asiakas ovat samanarvoisia.

Mahdoton tuotevalikoima

Merta edemmäs kalaan Ojavainion ei ole tarvinnut ikinä lähteä.
-Tuotevalikoima on täällä aivan mahdoton. Mitä uskomattomimpia asioita löytyy suoraan hyllystä.

Rakennuspuolen asiakas tarvitsee lähes poikkeuksetta myyjän apuja.
-Myyjän pitää tietää asioista laajasti, ja täällä he tietävät. Alan kaupoissa on tässä suhteessa suuria eroja, Ojaniemi lisää.
-Jos homma ei pelaa, sen huomaa helposti.

Hyllykallion RautaPrisman sijaintiin isojen teiden varrella Ojavainio on tyytyväinen. Samoin häntä miellyttävät nykyiset varhaiset aukioloajat.

Työmaa kutsuu

RautaPrisman rakentajapäivien aamupalalle Ojavainio oli jo tällä erää ehtinyt.
– Ennen työmaalle paluuta haen mukaan vielä saumauslaastia ja jonkin verran puutavaraa. Työmaalla tehdään nyt sisäpintoja. Ulkopanelointi on vuorossa seuraavana.
– Ne tavarat tulevat parin viikon sisällä. Sen jälkeen noin 140 neliömetrin talo alkaakin olla valmiina myyntiin.

 

 

Ammattitaidolla löydetään laajasta valikoimasta se tarkoituksenmukaisin

Hyllyjen täyttö onnistuu kaikilta. RautaPrisman ammattitaitoisella henkilökunnalla on tarjota paljon enemmän.

 

Myyntipäällikkö Jari Kivimäki tietää ne neljä asiaa, jotka erityisesti erottavat Hyllykallion RautaPrisman edukseen.
– Asiantunteva palvelu, lämmin varasto- ja noutohalli, kilpailukykyiset hinnat sekä yleinen siisteys, Kivimäki tiivistää.
Viimeksi mainitusta Kivimäki kertoo tulevan hyvinkin laajalti palautetta. Lämmin noutohalli taas tarjoaa asiakkaalle mahdollisuuden lastata ostoksensa sääoloilta suojassa.
– Meillä noutopalvelu sujuu nopeasti ja kätevästi. Rakentajalle on suuri merkitys sillä, kuinka kauan he ovat työmaalta pois, Kivimäki lisää.

Asiantuntemusta on aina paikalla

Kivimäki vakuuttaa RautaPrisman myymälän kantavan vastuun myynneistään.
– Meidän ammattitaitoinen henkilökuntamme tietää mitä myy. Työntekijämme ovat pitkäaikaisia rautakaupan ammattilaisia. Useimmilla on käytännön kokemusta niin rakentamisesta kuin remontoinnista myös vapaa-ajalta eli heillä on myös omakohtaista kokemusta tuotteiden käytöstä ja ominaisuuksista. RautaPrismassa halutaan olla varmoja myös siitä, että asiakkaan itse valitsema tuote on juuri haluttua käyttötarkoitusta vastaava.
– Se selviää kysymällä tarkempia tietoja kohteen remontista tai rakennusvaiheesta, Kivimäki toteaa.
– Meidän laajasta valikoimastamme asiakas ei aina välttämättä pysty itse valitsemaan sitä tarkoituksenmukaisinta.

Kivimäki korostaa, että ammattitaitoinen henkilökunta on paikalla koko laajojen aukioloaikojen ajan. Myös nykyinen maailmantilanne on RautaPrismassa otettu huomioon.
– Pidämme asiakkaamme tietoisina tuotteiden saatavuuksista ja toimitusajoista parhaan tietomme mukaan, Kivimäki lisää.

 

Teksti: Hannele Norja
Kuvat: Samu Lehtinen, Eepee

Hyllykallion Prismaan on kevään aikana syntynyt liikkumiseen inspiroiva Outdoor-osasto. Se on matalan kynnyksen paikka aloittaa monenlaiset luontoseikkailut.

 

Prisman käyttötavarapuolen uuden Outdoor-osaston erottaa jo kaukaa. Puupintaiset myymäläkalusteet ja sinne asetellut tuotteet houkuttelevat asiakkaita tutkailemaan, mitä kaikkea on tarjolla seikkailuihin luonnon keskelle.
Hyllykallion Prisman pukeutumisen myyntipäällikkö Minna Mäkiranta kertoo, että uusi osasto on matalan kynnyksen paikka aloittaa yhä suositummaksi tulleet retkeilyharrastukset.
– Mikäs sen helpompaa kuin hankkia luonnossa lenkkeilyyn, retkeilyyn tai kalastukseen sopivia vaatteita, jalkineita ja tarvikkeita omasta kaupasta, vaikkapa ruokaostosten yhteydessä.

S-ryhmän Prismoihin kevään aikana lanseeratut Outdoor-osastot on kehitetty asiakkaiden toiveita kuunnellen. Valikoima on laajentunut ja syventynyt uusiin teknisiin tuotteisiin.
– Outdoorista löytyy monenlaiseen ulkoiluun sopivia laadukkaiden valmistajien huipputuotteita, joiden tekniset ominaisuudet kestävät kovempiakin sääolosuhteita. Myyjämme auttavat tarvittaessa sopivien asusteiden ja välineiden valinnassa, Mäkiranta lupaa.

Kaikki tarvittava löytyy läheltä

Hyllykallion Prisman Viihde-Sportin myyntipäällikkö Harri Siikala uskoo, että erähenkinen osasto vahvistaa asiakkaiden kiinnostusta ulkoiluharrastuksiin. Heidän osastoltaan sinne siirtyivät muun muassa kalastusvälineet. Outdoorissa on myös kattava valikoima telttoja, makuupusseja ja riippumattoja, ja sieltä löytyvät lisäksi retkiruoat, rinkat ja puukot. Polkupyörät sijaitsevat naapuriosastolla.
– Luonnossa liikkuminen on koronan takia lisääntynyt ja innostus näyttää koko ajan kasvavan. Nyt meillä on elämyksellinen osasto, jolla voimme vastata asiakkaiden kysyntään, Siikala iloitsee.

Mäkiranta on huomannut luontosuhteen muutoksen myös lähipiirissään: yhä useampi hänen työkavereistaan on innostunut luonnon monista mahdollisuuksista. Lähimatkailu on nykyään vilkasta ja Lapin lumo on auennut Mäkirannalle ihan uudella tavalla.
– Aikaisemmin matkustin Lappiin vain talvisin. Nyt olen huomannut, miten upea lomakohde se on kaikkina vuodenaikoina.
– Mielenkiintoista on myös käydä lenkillä tai pyöräilemässä Seinäjoen uusilla asuntoalueilla, jonne on rakennettu hyviä ulkoilureittejä. Puhumattakaan maakunnasta, siellä on tarjolla vaikka kuinka paljon luontoelämyksiä, Mäkiranta jatkaa.

 

 

Teksti: Outi Myllymäki
Kuvat: Samu Lehtinen, Eepee

Prismassa voi skannata ostokset suoraan kassiin jo kauppaa kiertäessä!

Myymälän sisäänkäynnin luokse on sijoitettu käsiskannerit ja ohjeet palvelun käyttämiseen. Henkilökunta opastaa rekisteröitymisessä ja laitteen käytössä. Asiakas nappaa sisäänkäynniltä mukaansa käsiskannerin ja skannaa ostoksensa sitä mukaa kun kerää niitä ostoskassiin. Pikakassojen luota löytyy käsiskannerin palautuspiste. Palautuksen yhteydessä tulostetaan koontikuitti, joka maksetaan normaalisti kassalla. Kassalla siis skannataan sutjakasti vain yksi viivakoodi, vaikka ostoksia olisi kertynyt monta kassillista.

Käyttöohjeet:

Palvelun käyttöönotto

• Tunnistaudu ensimmäisellä kerralla S-Etukortilla ja hyväksy palvelun käyttöehdot.
• Jatkossa pelkkä S-Etukortin näyttö riittää.
• Sirullinen S-Etukortti: näytä näytön viereen sijoitetussa lukijassa. Magneettiraidallinen S-Etukortti, jossa ei sirua: vedä näytössä kiinni olevassa lukijassa.

Skannerin käyttö

• Ota vapautunut käsiskanneri ja aloita ostoskäynti.
• Tuotteet skannataan painamalla skannerin näytön alla olevaa näppäintä ja kohdistamalla skannerin päässä oleva lukija tuotteen viivakoodiin.
• Skannaa ja pakkaa kaikki tuotteet suoraan ostoskasseihin ostoskäynnin aikana.
• Punalaputetut tuotteet jätä skannaamatta ja pyydä kassalla myyjän apua tuotteiden lisäämiseksi ostoksiisi.

Asioinnin lopetus

• Ostokäynnin päätteeksi siirry pikakassaalueelle ja lue palautuskalusteessa oleva viivakoodi. Palauta skanneri paikoilleen.
• Ota tulostunut viivakoodikuitti ja siirry maksamaan pikakassalle.

Hyvä tietää

• Osana palvelun toimivuuden varmistamista, myyjämme suorittavat satunnaisia uusintaskannauksia.
• Kysy rohkeasti, myyjämme auttavat mielellään palvelun käytössä!

 

 

Kuvat: Anssi Vuohelainen

Ruoan verkkokauppa avautuu Alajärven, Alavuden ja Kauhajoen S-marketeissa juuri sopivasti joulukiireitä helpottamaan. Kauppakassi-palveluun pääsee osoitteesta s-kaupat.fi.

Miltä kuulostaisi, jos tänä vuonna ei tarvitsisikaan puskea hikisenä ostoskärryjen kanssa joulukiireiden keskellä, vaan kauppalistaa voisi rakentaa kaikessa rauhassa omalla kotisohvalla glögilasillisen seurassa?

Kauppakassi-palvelu laajenee asteittain Seinäjoelta maakuntaan, jolloin ostokset saa näppärästi läheltä. Ensimmäisenä noutopisteet ilmestyvät Alajärven, Alavuden sekä Kauhajoen S-marketeihin.
– Keräily tehdään S-marketin omasta valikoimasta, joka on asiakkaille tuttu. Sieltä on helppo tulla noutamaan valmiiksi pakatut ostokset, sanoo Kauppakassin tiiminvetäjä Tarja Pinolehto.

Ruoan verkkokaupan suosio kasvoi viime vuonna moninkertaiseksi, ja moni ihastui tilaamisen helppouteen ja käytännöllisyyteen. Kotona voi suunnitella vaikka viikon ostokset ja vertailla hintoja. Huolellisesti keräiltyjen ja pakattujen tuotteiden kylmäketju ei pääse katkeamaan, joten ruoka on varmasti tuoretta.

Innolla uutta kohti

Prismassa Kauppakassi-palvelua on pyöritetty nyt puolitoista vuotta, ja palaute on ollut hyvää. Marketkaupan johtajan Jari Palon mukaan erityisesti lapsiperheet ovat saaneet verkkokaupasta helpotusta kiireiseen arkeensa.
– Tyypillisesti kerralla on tehty isot ostokset, ja nyt odotammekin, jatkuuko sama trendi myös maakunnissa. Saamme näistä kolmesta ensimmäisestä maakunnan S-marketista arvokasta tietoa, jonka perusteella pystymme kehittämään Kauppakassia, Palo sanoo.

Ensimmäisiä verkosta tilattuja ostoksia päästään keräilemään Alavudella, Alajärvellä ja Kauhajoella vielä tänä vuonna. Alavuden S-marketin marketpäällikkö Jonna Harju-Panula kertoo lähtevänsä aina mielellään uudistamaan myymälän toimintaa ja palveluita.
– Tuohan tämä vähän uutta työhömme, mutta meillä on loistava työporukka, jonka kanssa tämäkin asia sisäistetään nopeasti.
Harju-Panula toivoo, että kuluttajat löytävät palvelun, ja että Alavuden S-market saisi jopa uusia asiakkaita Kauppakassin myötä.
– Voisi ajatella, että verkkokauppa helpottaa esimerkiksi lapsiperheiden ja ikääntyneiden elämää. Palvelu on kuitenkin tarkoitettu kaikille, hän muistuttaa.

Helpompaa tilaamista

Verkko-ostosten tekeminen onnistuu tästä lähtien osoitteessa www.s-kaupat.fi.
Tähän saakka ruokaa on voinut tilata Foodien kautta, mutta vähitellen kaikki ruoan verkkokauppa siirtyy S-kauppoihin.
Uusi järjestelmä on entistä helpompi käyttää, ja sen kautta voi tehdä tilauksen jopa 30 päivän päähän. Edellisenä päivänä puoleenyöhön mennessä tehdyt tilaukset ovat noudettavissa seuraavana päivänä klo 12 jälkeen.

Miksi kokeilisit Kauppakassia?

– Valmiiksi keräillyt ostokset säästävät aikaa.
– Ennakkosuunnittelu vähentää heräteostoksia.
– Voit hyödyntää tarjouksia ja vertailla hintoja.
– Noutopisteeltä saat aina tuoretta ja kylmäketjusta pidetään hyvää huolta.
Ruoan verkkokauppa on nyt osoitteessa www.s-kaupat.fi.

 

Teksti: Nadia Paavola, BSTR
Kuvat: Samu Lehtinen, Eepee

Hyllykallion Prisman mestaritontut paljastavat, millaisin askelin kannattaa tähän jouluun saapastella. Samalla he kertovat, mitä toivovat itse lahjaksi.

Ruokatonttu Nora Nevalalla on päävastuu kaikkein tärkeimmästä: joulu on ennen kaikkea hyvän ruoan juhla. Hyllykallion Prisman ruokapajassa häärii joulun aikana 80 tonttua, joten vilskettä pitää. Eikä vain päivällä, sillä juhlan lähestyessä tonttujen vauhti ei hiljene edes yöllä.
– Olemme viimeisellä viikolla täällä yötä päivää töissä, jotta saamme riittävästi ruokaa tarjolle. Joulu on minusta parasta aikaa, tohinaa riittää joka hetkelle. Ja sitten kun ovet vihdoin jouluaattona sulkeutuvat, hiljaisuus ja rauhoittumisen tunne ovat mielettömiä. Me teimme sen taas, Nora hehkuttaa.

Ruokatontun mielessä pyörivät viime vuosien tilastot, niistä saa hyvää osviittaa tuleviin päiviin.
– Esimerkiksi se vaikuttaa, mihin kohtaan viikkoa joulu ajoittuu. Tänä vuona aatto on perjantai, mikä tarkoittaa, että joulu sujahtaa viikonlopussa. Meidän tonttujen apuna on tilausjärjestelmä, joka ennustaa edellisten vuosien perusteella meille parhaan mahdollisen saatavuuden jouluherkuista.

– Monet valmistavat joulun laatikot tuoreista raaka-aineista, mutta myös valmiita joululaatikoita menee paljon. Edellisten vuosien uutena suosikkina joulupöytään ovat nousseet myös bataatti -ja punajuurilaatikot, vaikka toki porkkana- ja lanttulaatikko ovat yhä pääosassa. Meillä Etelä-Pohjanmaalla monen lapsuuden jouluun kuuluu imelletty perunalaatikko, joka on tehty isoäidin reseptillä, Nora jatkaa.

 

Erikoisjuustoja ja suklaaherkkuja

Kinkku on edelleen kunkku, mutta Prisman ruokapajasta löytyy myös kalkkunaa ja vegevaihtoehtoja. Ruokatonttu on juustojen ystävä: hän tapaa kuljeskella joulun alla tuumailemassa juustotiskillä, mitä erikoisjuustoja tänä vuonna valitsisi omaan juhlapöytäänsä.
– Jouluun kuuluvat myös leivonnaiset, piparit ja tortut. Paljon hankitaan myös täytekakkuja ja juustokakkuja. Lisäksi meillä on Fazerin paistopisteessä tarjolla kahta erilaista joululimppua.

Prisman ruokapajan vilkkain piste sijaitsee siellä, mistä löytyvät suklaarasiat. Mitä lähempänä joulu on, sitä varmemmin suklaaherkkua on jokaisen ostoskärryssä. Suklaa on myös ruokatonttu Noran ykköslahjatoive, sillä hänen joulutraditioonsa kuuluu nauttia suklaaöverit.
– Tapaan ostella hyvissä ajoin suklaata ja jemmaan niitä piiloon, että sitten jouluna minulla on varmasti riittävä varasto, hän paljastaa hymyillen.

 

Ilmafriteerausta ja lihasvasaroita

Hyllykallion Prisman viihdetonttu Harri Siikala tarkkailee tulevaa joulua jännittyneenä, koska suosikkituotteissa on ilmennyt saatavuusongelmia. Hän kannustaa olemaan joululiikkeissään vikkelä, sillä kaikille ei välttämättä riitä suosikkilahjoja.
– Todennäköiseksi lahjahitiksi nousevat ilmafriteerauslaitteet eli airfryerit, sillä moni on innostunut uudenlaisesta tavasta laittaa ruokaa. Hierontaan käytettävä lihasvasara voi jatkaa toisena hittilahjana tänäkin vuonna, hän pohtii.

Viihdepajan hyllyiltä lähtee useaan osoitteeseen myös kirkasvalolaitteita, sähköhammasharjoja, sykemittareita, kännyköitä, tietokoneita ja televisioita. Jos lunta riittää, erilaiset liukurit ja patjat haastavat perinteiset pulkat kisaan suosituimmuudesta.
– Karvapohjasukset ja jo klassikoksi yltänyt Stiga-rattikelkka jatkavat suosikkeina, niitä toivotaan aina, Harri tietää.

Pitkään pajalla töitä tehneen viihdetontun oma joulutoive on irrottautua hetkeksi arjen kiireestä ja nauttia rauhallisesti juhlatunnelmasta.

 

Elämäkertoja ja interaktiivisia eläimiä

Vaikka äänikirjat kasvattavat suosiotaan, painettu kirja pitää edelleen pintansa lahjana. Kirjatonttu Taru Piirto kertoo, että tämän joulun suosikkeja ovat tuttujen kirjailijoiden uudet teokset.
– Erityisesti elämäkerrat ovat nyt haluttuja, niitä löytyykin kirjapajasta laaja valikoima artisteilta, urheilijoilta ja muilta vaikuttajilta.

Kirjakasojen keskellä joulun kiireisiin valmistautuvan Tarun oma joululahjatoive on perinteinen.
– Joku pehmoinen paketti olisi kiva, hän vinkkaa.

Lelutonttu Marjo Jurva-Sihdon työ on yhtä leikkiä, jos katselee ympärilleen hänen pajassaan. Värikkäitä leluja notkuvissa hyllyissä piileksivät monen pikkulapsen joulutoiveet.
– Perinteisten lauta- ja palapelien lisäksi suosittuja ovat interaktiiviset eläimet eli sellaiset, jotka liikkuvat ja ääntelevät.

Hyllykallion Prisman lelupajassa on tontuilla erityisen herkät korvat. He kuuntelevat, mitä siellä vierailevat lapset kertovat lahjatoiveistaan. Koskaan ei voi etukäteen aavistaa, mikä lelu nousee yllättäen suosioon.
– Esimerkiksi lasten stressilelut ovat jostain syystä olleet nyt tosi suosittuja, Marjo sanoo.

Lelutonttu toivoo itselleen lahjaksi jotain jalkoja lämmittävää.
– Joulupukki voisi tuoda pörrösukat tai huovutetut tossukat, hän ehdottaa.

 

Pehmeyttä ja kestävää laatua

Vaatetonttu Minna Mäkiranta on pukeutumisen mestari. Hän hallitsee kuumimmat muotitrendit ja vaatettaa mielellään kaikki, jotka Prismassa piipahtavat.

Vaatetontun mielestä tänä vuonna pukinkonttiin kannattaa pakata erityisesti Finlaysonin uutta Arkismi-mallistoa, jota on saatavissa Finlaysonin myymälöiden lisäksi Prismasta.
– Edellisen kerran Finlayson on lanseerannut vaatemalliston 1970-luvulla, joten taukoa on lähes 50 vuotta. Yöasut ja olovaatteet on tehty laadukkaista ja kestävistä materiaaleista.

Välittäviä lahjoja ovat myös suosituilla Aino ja Reino -kuoseilla valmistetut yöasut, joita voi täydentää samaan tuoteperheeseen kuuluvalla unimaskilla.

Minna on tuplatonttu, sillä hän vastaa myös sisustuspajan toiminnasta. Sisustustonttuna hän muistuttaa, että lyhdyt, koristeet ja joulutekstiilit ovat tärkeä osa joulua. Joulu on muutakin kuin hyvää ruokaa, silloin viihdytään kotona ja nautitaan tunnelmasta.

Kauniiden tavaroiden ja vaatteiden parissa työskentelevällä tuplatontulla on joululahjatoive, jota ei toistaiseksi omasta pajasta löydy.
– Pitkät käsintehdyt villasukat, joissa on Arabian astiasarjoista tuttuja kuvioita. Kun en osaa itse tehdä, olisi ihana saada sellaiset lahjaksi.

 

Tuoksupakkauksia ja muotoilurautoja

Kauneustonttu Anne-Mari Koivuluoma tietää, että hyvän lahjan salaisuus on tuoksussa. Joka vuosi Emotionin tontut käärivät pakettiin lukemattoman määrän tuoksuja. Toivelahjoja ovat myös erilaiset kylpytuotteet ja ihonhoitopaketit.
– Suosiotaan kasvattavat joka vuosi joulukalenterit, jotka sisältävät kosmetiikkaa. Niitä on tarjolla naisille, miehille ja lapsille, Anne-Mari kertoo.

Tämän joulun menestystuotteeksi hän povaa ghd-muotoilurautaa. Sen kysyntä on nyt suurta erityisesti nuorten keskuudessa.

Entä mitäpä kauneustonttu toivoo itse joululahjaksi?
– Voi, haluaisin koko kaupan, täällä on niin paljon kaikkea ihanaa. Mutta jos yksi juttu pitää valita, niin ladattava ja langaton ghd-rauta. Se on kätevä reissussa ja kotonakin, kun ei tarvitse johdon kanssa pyöriä, Anne-Mari hehkuttaa.

 

Teksti: Outi Myllymäki, BSTR
Kuvat: Samu Lehtinen, Eepee