Etelä-Pohjanmaan Osuuskauppa on joutunut tekemään päätöksen Lehtimäellä sijaitsevan S-markettinsa sulkemisesta 15.3.2024 alkaen. Uusi Sale Lehtimäki avataan lokakuussa 2024.

Etelä-Pohjanmaan Osuuskaupan toimitusjohtaja Henrik Karvosen mukaan sulkemispäätös oli välttämätön ja se oli tehtävä pikaisella aikataululla. Syy poikkeuksellisen päätöksen tekemiseen ei jättänyt vaihtoehtoja.
– Viime syksystä lähtien olemme tehneet kaiken voitavamme vanhan kauppamme vakavien sisäilmaongelmien pitämiseksi kurissa. Valitettavasti tämä ei ole viimeisimpien tietojemme perusteella onnistunut. Kaupan sulkeminen on välttämätöntä henkilökuntamme työturvallisuuden varmistamiseksi.

Sulkeminen helpottaa rakentamista ja nopeuttaa ABC polttonestekaupan aloitusta

Myös uuden kaupan rakentamisen yhteydessä on ilmaantunut vanhaan kauppaan liittyviä ongelmia. Vanhan kaupan kaukolämpöputki kulkee, alkuperäisistä suunnitelmista poiketen, uuden kaupan rakennustyömaan kohdalla. Tämän takia rakentaminen on keskeytettävä, kunnes vanhasta kaupasta kaukolämpö on katkaistu.
– Vaikka tämä ei olekaan syy vanhan kaupan sulkemiselle, se nopeuttaa asiaa, toteaa talousjohtaja Tuomo Långnabba. Pyrimme vanhan kaupan pikaisella sulkemisella turvaamaan uuden kaupan rakentamisen mahdollisimman nopean jatkumisen.

Talousjohtaja Långnabba näkee ikävällä asialla olevan myös positiivisia puolia. Vanhan kaupan purkaminen mahdollistaa uuden kaupan helpomman rakentamisen ja ABC mittarikentän nopeamman käyttöönoton.

 

Henkilökunta siirtyy väliaikaisesti muihin yksiköihin ja ruokahuolto turvataan kauppakuljetuksilla Alajärvelle

Toimialajohtaja Iina Kalliorinne kertoo, että S-market Lehtimäen henkilökunnalle tarjotaan mahdollisuutta siirtyä väliaikaisesti työskentelemään Etelä-Pohjanmaan Osuuskaupan muihin alueella toimiviin kauppoihin.

Etelä-Pohjanmaan Osuuskauppa järjestää lehtimäkeläisille asiakkailleen kauppakuljetuksen Alajärven keskustaan yhteistyössä Härmän liikenteen ja Alajärven kaupungin kanssa.
Linja-auto lähtee Lehtimäeltä Matkahuollon pihasta maanantaina, keskiviikkona ja perjantaina klo 9.15 ja palaa ABC Alajärven pihasta lähtien klo 12.15. Kuljetus on ilmainen ja voimassa 11.3. alkaen toistaiseksi.

S-market Lehtimäen kaikki tuotteet myydään loppuun 15.3. mennessä. Tuotepuutteita voi ilmetä jo ensi viikon aikana.

– Pahoittelemme ikävää tilannetta. Yhdessä saamme kuitenkin tämänkin haasteen voitettua matkalla Lehtimäen uutta kauppaa kohti!

 

Lisätietoja:
Toimitusjohtaja Henrik Karvonen, puh. 010 764 6200
Talousjohtaja Tuomo Långnabba, puh. 010 764 6207
Toimialajohtaja Iina Kalliorinne, puh. 010 764 6300

Etelä-Pohjanmaan Osuuskauppa, Eepee, rakennuttaa Lehtimäelle täysin uuden myymälärakennuksen. Nykyinen S-market on niin heikkokuntoinen, että sen tilalle rakennetaan uusi kiinteistö. Samalla myymäläkonsepti vaihdetaan paremmin Lehtimäelle sopivaksi Sale-konseptiksi.

Uusi kiinteistö rakennetaan samalle tontille nykyisen kiinteistön kanssa. Nykyinen S-market Lehtimäki palvelee asiakkaita siihen asti, kunnes uusi Sale Lehtimäki saadaan valmiiksi.
– Sale-konsepti mahdollistaa valikoiman painottamisen paremmin Lehtimäelle sopivaksi. Erityisesti tuoretuotteissa valikoiman muokkaaminen on helpompaa, kertoo toimialajohtaja Iina Kalliorinne.

Uusi ABC-polttonesteautomaatti asennetaan samalla tontille vuoden 2024 aikana.
Uudistuksen yhteydessä palveluvalikoimaan lisätään myös sähköautojen latauspiste.

 

Lisätietoja:
Etelä-Pohjanmaan Osuuskauppa, toimialajohtaja Iina Kalliorinne, puh. 010 764 6300, sposti iina.kalliorinne@sok.fi
Etelä-Pohjanmaan Osuuskauppa, ryhmäpäällikkö Mari Humppi, puh. 010 764 6295, sposti mari.humppi@sok.fi

Etelä-Pohjanmaan Osuuskauppa, Eepee, tekee mittavan uudistuksen Seinäjoella sijaitsevaan S-market Jouppiin. S-market Jouppi on rakennettu vuonna 2009 ja kiinteistöä tai laitteistoa ei ole juurikaan uudistettu tämän jälkeen. Myymälään tehdään nyt laaja kokonaisuudistus käsittäen kaikki kylmäkoneet ja myymäläkalusteet sekä miljööratkaisut sisällä ja ulkona.

Konseptin mukaisessa uudistuksessa kaupan pääväri vaihtuu sinikeltaisesta hillittyyn tummanharmaaseen. Uudistettuun myymälään saamme paremmin asiakkaiden tarpeita vastaavan valikoiman sekä modernisoidut laitteet. Myymäläuudistuksella varmistamme S-market liikeidean ja konseptien mukaisen toiminnan. S-market Jouppi on viimeinen uudistettava S-market Seinäjoella.

Uudistuksen yhteydessä palveluvalikoimaan lisätään myös sähköautojen latauspiste.
ABC-polttonestejakelu jatkaa toimintaansa.

Kiinteistöön tehdään muutoksia lähinnä tekniikkaan (sähkö, LVIA ja näihin liittyvät rakennustekniset työt), rakennus liitetään maalämpöön; porataan kaivot ja lisätään maalämpöä edellyttävä tekniikka.

AIKATAULU: RAKENNUSAIKA 7.2.2024-31.7.2024.
Marketin päivitystyöt myymälän osalta valmiit 30.4.2024 mennessä, piha-alueet valmiit
31.5.2024 mennessä ja tekniset tilat valmiit 31.7.2024.

Rakennusurakka (pääurakka): Rakennusliike Paavola-Ylinen Oy
Sähköurakka: Talotekniikka Timonen Oy
Ilmanvaihtourakka: Talotekniikka Koivuluoma Oy
Putkiurakka: Caverion Suomi Oy
Rakennusautomaatiourakka: Progmatic Oy

 

Lisätietoja:
Etelä-Pohjanmaan Osuuskauppa, toimialajohtaja Iina Kalliorinne, puh. 010 764 6300, sposti iina.kalliorinne@sok.fi
Etelä-Pohjanmaan Osuuskauppa, ryhmäpäällikkö Marika Koski, puh. 010 764 6293, sposti marika.koski@sok.fi

Original Sokos Hotel Vaakuna Seinäjoki sulkee ovensa uudistustöitä varten juuri ennen joulua ja avautuu jälleen tammikuun puolessa välissä. Yhteensä yli kahden miljoonan euron arvoisista uudistuksista puolet kuluu peruskorjauksiin, jotka olisi tehtävä joka tapauksessa.

– Tähän kolmen viikon joulutaukoon yhdistetään kaikki mahdolliset kiinteistötekniset työt ja muut kehittämisasiat, jotka liittyvät hotellin liiketoimintaan, toimialajohtaja Juhamatti Aronen kertoo. Esimerkiksi tavarahissi on alkuperäiskunnossaan vuodelta 1991 ja nyt on aika uusia se kokonaan.

Viimeisin suuri uudistus Original Sokos Hotel Vaakunassa tehtiin vuosien 2016–2018 aikana. Tuolloin tehtiin putkistoremontti ja kaikki hotellihuoneet uusittiin kokonaan kylpyhuoneet mukaan lukien. Huoneiden ikkunat vaihdettiin ja ilmastointiremontin myötä huoneisiin saatiin huonekohtainen jäähdyttävä ilmastointi. Syksyllä 2017 uusittiin hotellin aulatilat ja ravintola Talriikki avattiin.

Tulevan joulutauon aikana vaihdetaan kaikki kylmiöt ja kylmälaitteet hiilidioksidilaitteistoiksi. Samalla teemme merkittävän vastuullisuusteon, kun uusimme kylmälaitteistot tekniikaltaan ympäristöä vähemmän kuormittavaan laitteistokantaan. Tavarahissin uusiminen hotellin aukioloaikana olisi ollut hankalaa, joten se tehdään nyt samanaikaisesti muiden teknisten uudistusten kanssa. Kaikkiin 147 hotellihuoneeseen asennetaan uudet televisiot. Lisäksi kerroksittain tehdään pintamaalauksia ja korjauksia tarpeen mukaan. Ravintoloiden keittiössä korjataan lattiaa ja tiskikone uusitaan. Talriikin noutopöytäkokonaisuus uudistetaan ravintolan faceliftin osana.

Henkilökunnan tiloja uudistetaan

Original Sokos Hotel Vaakunan kellarikerroksessa sijaitsevissa sosiaalitiloissa uudistetaan pintoja. Pukutiloihin vaihdetaan ledivalaistus ja parannetaan henkilökunnan sosiaalitiloja uusilla kaapeilla. Kellarikerroksessa uusitaan myös tavaranvastaanottotilojen sekä varastojen pinnat ja ledivalaistus. Majoitus- ja ravitsemuspuolen päälliköt siirtyvät uuteen yhteiseen toimistoon, joka valmistuu Torikeskuksen puolelle. Aiemman toimistotilan tyhjennyttyä tilaan rakennetaan henkilökunnalle uusi ruokailutila.

Seinäjoen joulutunnelmasta nautitaan Original Sokos Hotel Lakeudessa

Original Sokos Hotel Vaakunan ollessa joulutauolla kaupunkijoulua vietetään tänä vuonna Original Sokos Hotel Lakeudessa, kun hotelli ja ravintolat ovat auki joka päivä. Helpon ja huolettoman joulunvieton mahdollistaa tänä vuonna Original Sokos Hotel Lakeus Matadorin valmiiksi katettu joulupöytä sekä jouluaattona että joulupäivänä, lue lisää>>

Seinäjoen keskustaan avautuu olohuone ja juhlat jatkuu

Ravintola Karma kokee mittavan valaistusuudistuksen. Merkittävä osa uudistusta on pakollista kiinteistöteknistä päivitystä, jossa ravintolan valaistus ja AV-tekniikka siirtyy vastuulliseen led-aikakauteen. Tanssilattialle on luvassa upeita yllätyksiä, niistä emme kerro enempää, vaan ne kannattaa tulla kokemaan paikanpäälle!

Juhlavuoden kunniaksi toteutamme kalustepäivitystä ja tuomme markkinaan olohuonemaisemman baarin. Karman ”pikkubaari” saa faceliftissä aiempaa viihtyisämmät kalusteet ja avaa ovensa jatkossa jo alkuillasta, tuoden kaupunkiin uutta tarjontaa baari- ja pubiasiakkaille. Uudistustyöt toteutetaan tammikuussa ja ravintola on useamman viikon suljettuna, viimeksi ravintolaa on uudistettu vuonna 2012.

Karma juhlii alkutalvesta lisäksi pyöreitä, kun 20-vuotta kilahtaa mittariin Seinäjoen biletaivaan tähtenä, juhlahumulle ei näy loppua!

 

Lisätietoja:
Etelä-Pohjanmaan Osuuskauppa, toimialajohtaja, Juhamatti Aronen, puh. 010 764 7100, s-posti juhamatti.aronen@sok.fi
Etelä-Pohjanmaan Osuuskauppa, ryhmäpäällikkö, Elina Mäki-Opas, puh. 010 764 7101, s-posti elina.maki-opas@sok.fi

Tiedote 27.10.2023

 

Etelä-Pohjanmaan Osuuskauppa, Eepee, on ostanut Lehtimäen ja Töysän kauppakiinteistöt omikseen ja aloittaa Lehtimäelle uuden S-marketin suunnittelun.

– Uuden S-marketin suunnittelu Lehtimäelle on jo käynnistynyt ja tulee valmistumaan nopeasti. Tämän jälkeen seuraa normaali lupaprosessi ja rakentaminen. Oletamme uuden kaupan avautuvan vuoden sisällä. Pitkittynyt valmisteluvaihe on johtunut useammasta vaihtoehtoisesta toteutusmallista. Päädyimme lopulta ratkaisuun, joka on paras mahdollinen.  Lehtimäelle tulee nyt uusi hieno kauppa ja sen pihalle sekä ABC-polttonesteet että sähkölatauksen sisältävä liikenne-energian jakelu. Nykyinen heikossa kunnossa oleva myymälä puretaan heti uuden myymälän valmistuttua viereen, kertoo Eepeen toimitusjohtaja Henrik Karvonen.

Uusi S-market Lehtimäki on energia- ja ympäristötehokas nykyaikainen ruokakauppa, jossa ostamisen helppouteen on kiinnitetty paljon huomiota. Hiilidioksidi-kylmälaitos, ovelliset kylmäkalusteet, lämmön talteenotto ja ledivalaistus ovat esimerkkejä ympäristöystävällisistä ratkaisuista. Uuden myymälän katolle asennetaan myös aurinkopaneelit.

–Uusissa moderneissa tiloissa pystymme paremmin vastaamaan asiakkaiden tarpeisiin myös valikoiman puolesta. Nykyinen henkilökunta jatkaa uudessa marketissa. Pyrimme siihen, että nykyinen kauppa jatkaa siihen saakka, kunnes uusi avautuu viereen, toteaa toimialajohtaja Iina Kalliorinne.

Nykyinen S-market Lehtimäki ostettiin Lehtimäen Kauppapaikka Kiinteistö Oy:ltä ja Sale Töysä ostettiin Ksentos Oy:ltä.

 

Lisätietoja:
Etelä-Pohjanmaan Osuuskauppa, toimitusjohtaja, Henrik Karvonen, puh. 040 057 2172, s-posti henrik.karvonen@sok.fi
Etelä-Pohjanmaan Osuuskauppa, marketkaupan toimialajohtaja, Iina Kalliorinne, puh. 050 412 0532, s-posti iina.kalliorinne@sok.fi

Eepee järjesti 120 v. juhlavuotensa kunniaksi Lähiruokakisan alueensa ruokatuottajille. Eepeen Lähiruokakisaan haki mukaan yli 20 alueen elintarvikeyritystä, joista kuusi valikoitui finaalivaiheeseen. Lopulta kuudesta yrityksestä karsiutui vielä kaksi ja jäljelle jäi neljä finalistia. Kisan voittajaksi julistettiin 25.10.2023 Ilmajoen Makkaramestarien tuoteidea Vähähiilarinen munakaspizza.

Voittajaksi valittu Vähähiilarinen munakaspizza sai seuraavia perusteluja:

Voitosta kisasivat Alavuden Öljynpuristamo Oy tuoteideallaan Juureva fermentoitu härkäpapuhummus, Ilmajoen Makkaramestarit Oy tuoteideallaan Vähähiilarinen munakaspizza, Ryeday Oy tuoteideallaan RuisRalli välipalapatukka sekä Rantakallion Juustola Oy tuoteideallaan Liikennevalot maistuvat ja hauskat pyörykät. Kaikki finalistituotteet pääsevät Eepeen S-marketteihin, Saleihin ja Prismaan valikoimiin.Tuotteet ovat ostettavissa 26.10. lähtien suurimmassa osassa kaupoistamme. Kaikkiin kauppoihimme saamme tuotteet parin kolmen viikon sisällä, kun finalistit ovat saaneet tuotteidensa valmistuksen täysillä käyntiin.


Voittaja Ilmajoen Makkaramestarit ja vähähiilarinen Munakaspizza


Finalistit (vasemmalla Alavuden Öljynpuristamo, keskellä Ilmajoen Makkaramestarit, Rantakallion Juustola ja oikealla Ryeday).

 

Eepeen Lähiruokakisaan saivat osallistua 5.2.–5.3.2023 kaikki Eepeen alueella tai lähistöllä sijaitsevat pienet ja keskisuuret elintarvikealan yritykset.

Eepee tuki kilpailun finaalivaiheeseen valittuja yrityksiä tuotekehityslahjakortilla, jonka avulla yritys pystyi panostamaan tuotteensa kehittämiseen ja tuotannollistamiseen kilpailun aikataulussa yhteistyökumppanimme Foodwest Oy:n avustuksella.

 

Lähiruokakisan voittaja kertoo tuotteestaan

 

 

Lisätietoja:

Etelä-Pohjanmaan Osuuskauppa, ryhmäpäällikkö, Ann-Christina Hevonkoski, puh. 010 764 6305, s-posti ann-christina.hevonkoski@sok.fi
Foodwest, Insight Manager, Juuli Seppälä, puh. 040 707 6013, s-posti juuli.seppala@foodwest.fi

Torstaina 8.6.2023 alkaen klo 18 Seinäjoella

2–12-vuotiaiden kaikille avoimet ja maksuttomat leikkimieliset kisat!
Kisat alkavat klo 18:00. Kaikilla sarjoilla lajina 40 m juoksu ja viimeisenä lajina kaikki juoksevat yhteislähdöllä keskuskentän kierroksen eli 400 m.

Kaikki osallistujat palkitaan Eepeen mitalilla.
Kentällä on myös mehu- ja munkkitarjoilu sekä muuta hauskaa ohjelmaa lapsille.

Ennakkoilmoittautuminen sähköisesti >>  7.6. klo 24 mennessä tai paikan päällä kisapäivänä klo 17-17.45. Numerolaput jaetaan kentällä jälkiilmoittautumisen yhteydessä.
HUOM! Ennakkoilmoittautuneet saavat numerolappunsa ison kiven vierestä heti kentälle saavuttaessa, paikan päällä ei tarvitse enää ilmoittautua.

Tapahtumassa otetaan valokuvia. Tapahtuman jälkeen osallistujien nimet julkaistaan seuran kotisivulla. Jos et halua, että lapsesi nimeä julkaistaan, ilmoitathan asiasta ilmoittautumisen yhteydessä.

Seinäjoen keskuskenttä, Urheilupuisto 8, 60100 Seinäjoki

Tervetuloa!

Yhteistyössä Eepee ja Seinäjoen Seudun urheilijat SSU

Lehdistötiedote 7.2.2023

 

Arvokkaan 120 vuoden iän saavuttanut edelläkävijä lupaa pitää rivakkaa tahtia yllä myös seuraavina vuosikymmeninä.

Etelä-Pohjanmaan Osuuskauppa syntyi 120 vuotta sitten vastatakseen ihmisten tarpeisiin hankkia laadukkaita tavaroita ja palveluita edulliseen hintaan. Yhteistoiminta sai muodokseen osuustoiminnan, joka on yhdessä yrittämistä. Käytämme kaiken toiminnastamme syntyvän tuloksen alueemme asiakasomistajien hyväksi. Liiketoiminnan tärkeitä tukipilareita ovat osuustoiminnallisuus, kotimaisuus, alueellisuus ja inhimillisyys. Tavoitteemme on tehdä alueestamme paremman paikan elää.

Koko juhlavuosi on täynnä etuja ja tapahtumia. Varsinaista syntymäpäivää vietämme ystävänpäivänä 14. helmikuuta, jolloin toivotamme kaikki ystävämme toimipaikkoihimme juhlistamaan 120 vuotta täyttävää Eepeetä. Erityisen juhlalliseksi syntymäpäivämme tekee tänä vuonna se, että avaamme samana päivänä Eepee Autotalon, jossa on tehty iso uudistus.

Osuuskauppamme on ollut jo alkuhetkinään edelläkävijä. Seinäjoki sai ensimmäisenä koko paikkakunnan kattavan osuuskunnan. Kauppa avattiin Alapuskan talossa nykyisen Vapaudentien ja Työväenkadun välissä 14.2.1903. Vuonna 1906 osuuskauppa osti uuden liiketalon nykyisen Itikanristeyksen läheltä. Siinä talossa käynnistyi myös S-Pankki eli silloinen säästökassa vuonna 1915, ensimmäisenä sekin maakunnassa.

Osuuskauppa nousi nopeasti liikevaihdoltaan Etelä-Pohjanmaan suurimpien yritysten joukkoon ja toimi tiennäyttäjänä sekä myynnissä että jäsenmäärässä muille. Myymälöitä perustettiin eri puolille toimialuetta ja lisää voimaa tuli yhdistymisistä: Ylistaron Osuuskauppa 1965, Nurmon Osuuskauppa 1970 ja Kuortaneen Osuuskauppa 1974. Tälle perustukselle luotiin vuonna 1985 Eepee ja valtaosa Etelä-Pohjanmaan osuuskaupoista lähti siihen mukaan.

Nykyään Etelä-Pohjanmaan Osuuskauppa on alueellinen vähittäiskaupan monialayritys, jolla on maakunnassa 70 toimipistettä ja 1 300 työntekijää. Asiakasomistajia Eepeellä on lähes 92 000. On hauska sattuma, että virallinen avauspäivä osuu samalla päivälle kuin kansainvälinen ystävänpäivä.

 

Lisätietoja:

Tuula Rajala
puh. 010 764 9222
tuula.rajala@sok.fi

Etelä-Pohjanmaan Osuuskauppa on allekirjoittanut vuokrasopimuksen uudesta S-marketista Lehtimäelle.
Hankkeen toteuttaa Ksentos Oy, jonka vuokralaisena Eepee on ollut myös vanhassa kiinteistössä.

Uusi kiinteistö sijoittuu samalle tontille vanhan kanssa siten, että vanha kiinteistö on käytössä kunnes uusi avataan.
Uuden marketin pinta-ala on 760 m2 ja se on Suomen ensimmäinen kokonaan massiivipuurakenteinen marketrakennus.

Vanhaa market-rakennusta ei kannattanut lähteä kustannussyistä remontoimaan, joten päädyttiin kokonaan uuteen. Vanha kiinteistö puretaan kun toiminta on siirtynyt uuteen.

Polttonestemyynnin osalta tilanne on vielä auki, mutta senkin osalta pyritään toimintaa jatkamaan myös rakentamisen ajan.

Hankkeen rakennuslupapaperit jätetään Alajärven kaupungille lähipäivinä.

 

Lisätietoja:
Etelä-Pohjanmaan Osuuskauppa, Jari Palo, kaupallinen johtaja, puh. 050 056 7805
Ksentos Oy, Timo Nyyssölä, toimitusjohtaja, puh. 040 051 0274

Etelä-Pohjanmaan Osuuskauppa työllistää tulevana kesänä noin 700 nuorta. Tuosta joukosta aika moni jatkaa työuraansa vakituiseksi eepeeläiseksi. Varsinainen kesätyöntekijähaku 2022 alkoi jo joulukuun puolessa välissä. Nuoremmille suunnattavan kesäharjoitteluohjelman haku starttaa myöhemmin keväällä.

 

Etelä-Pohjanmaan Osuuskaupan HRD-asiantuntija Tommi Suvisalmi kertoo, että nuorten kiinnostus hakea kesätöihin Eepeelle on ollut viime vuosien aikana kasvusuuntainen.
– Eepee näyttää kiinnostavan nuoria tai sitten kysymys on yleisestä aktivoitumisesta työnhakumarkkinoilla. Viime vuonna meillä on ollut kesätöissä huippuporukkaa, toivottavasti sama suuntaus jatkuu tulevanakin kesänä.

Eepeelle kesätyöntekijät ovat tärkeä voimavara nyt ja tulevaisuuden kannalta. Suvisalmi toteaa, että ensisijainen tarve on täyttää lomista ja sesongista johtuvaa työntekijäpulaa. Tärkeä seikka on myös se, että kesätyöntekijät ovat potentiaalisia uusia eepeeläisiä. Motivoituneet tyypit ja ahkerat oppijat tapaavat jäädä taloon pitemmäksi aikaa.
– Moni on kulkenut saman reitin eli tet-harjoittelu, tutustu ja tienaa -pesti, kesätyöpaikka, opiskelun ohessa työskentely ja valmistumisen jälkeen vakituinen työpaikka, Suvisalmi kuvailee.

Täsmähaulla parhaat jatkomahdollisuudet

S-market Kivistön marketpäällikkö Elina Jaakkola neuvoo panostamaan työhakemukseen. Sen on hyvä olla kohdennettuna haettavaan työpaikkaan.

Kesätyössä selviää parhaiten, kun on motivoitunut oppimaan uutta. Jaakkola korostaa, että kesätyö tarjoaa hyvän mahdollisuuden kehittää itseään myös tulevaisuutta varten.
– Siksi siitä kannattaakin ottaa kaikki mahdollinen irti ja oppia asioita työkavereilta. He auttavat mielellään ja perehdyttävät työhön.

Eepeen marketkauppa tarjoaa kesätyöpaikkoja ympäri toimialuetta. Työtehtävissä on tärkeää asiakaspalveluasenne ja kyky tarttua erilaisiin kaupan tehtäviin. Monelle nuorelle kesätyö on poikinut myös ilta- ja viikonloppuansiota läpi opiskeluvuoden.

Hyvä työasenne paikkaa kokemusta

– Työhaastattelussa auttaa, kun on vähän perillä asioista. Hyviä tietolähteitä ovat esimerkiksi samassa työpaikassa olleet kaverit ja toimipaikan somekanavat, ABC Lapuan liikennemyymäläpäällikkö Tina Vainionpää vinkkaa.

Monille nuorille hakijoille kesätyöpaikka voi olla ensimmäisiä, ja siksi haastattelussa jännittää kovasti. Vainionpään tavoitteena on luoda työhaastatteluun keskusteleva ilmapiiri, jossa nuoren oma persoona pääsisi parhaiten esiin.

Innokkaalla asenteella paikkaa kokemuksen puutetta. Positiivisuus ja se, että on aidosti kiinnostunut työstä ja uuden oppimisesta ovat Vainionpään mukaan hyviä kesätyöntekijän ominaisuuksia.

Eepeen liikennemyymälöissä työ on hektistä ja monipuolista. Kesän aikana on mahdollista oppia monenlaisia tehtäviä: asiakaspalvelua, Hesburgeria, Veikkausta, keittiöhommia ja siivousta.
– Tämä kesätyö sopii heille, jotka uskaltavat mennä välillä oman mukavuusalueen ulkopuolelle. Vastineeksi voi kesän aikana oppia todella paljon. Eepeelle voi tulla töihin turvallisin mielin, sillä meillä perehdytetään hyvin eri tehtäviin ja kannustetaan kysymään rohkeasti, jos ei joitain asiaa osaa, Vainionpää vakuuttaa.

Heittäytymiskykyä ja siviilirohkeutta

Matkailu- ja ravitsemiskauppa eli mara tarjoaa Eepeellä kesätyöpaikkoja, joissa on vauhtia ja monenlaisia tilanteita kasvaa rohkeammaksi. Amarillon ravintolapäällikkö Joonas Uitto kertoo, että heidän alansa hommissa arvostetaan kovasti uskallusta työskennellä myös useammassa eri työpisteessä.
– Jos tällaista intoa on, niin sen kannattaa kertoa heti hakuvaiheessa. Eepee on siinäkin suhteessa upea työnantaja, että kesätyöntekijä voi työskennellä jopa monella eri toimialalla, hän kehuu.

Maralla keskitytään Uiton mukaan huolenpitobisnekseen eli palvelemaan asiakkaita niin, että hänellä on mahdollisimman hyvä olla. Jotta näin todella tapahtuu, kaikki kumpuaa hyvinvoivista työtiimeistä ja halusta olla omassa työssään maailman paras.
– Olipa työn toimenkuva mikä tahansa, niin sitä kannattaa tehdä tuolla maailman paras -asenteella.

Uiton viesti kaikille Eepeelle töihin tuleville nuorille on, että kesätyöpaikka on juuri niin hyvä kuin millaiseksi sen itse haluaa tehdä. Oppia ei tule vain kokeneilta alan konkareilta, vaan myös töihin tulevilla nuorilla on paljon annettavaa työyhteisölle.
– Vaikka tämä ei olisikaan loppuelämän työpaikka, mitä se osalle onkin, niin meillä oppii tärkeitä taitoja myös tulevaisuuden työelämää varten, Uitto uskoo.

 

 

Teksti: Outi Myllymäki, BSTR
Kuvat: Samu Lehtinen, Eepee