Etu Eepeen uusille ABC-mobiilin lataajille

Lataamalla ABC-mobiili -sovelluksen, saat S-mobiili -sovellukseen etukupongin, jolla saat ABC-noutopöydän veloituksetta (norm. 11,30–12,90 €).

Etu koskee vain ensimmäistä kertaa ABC-mobiilin käyttöön ottavia Eepeen asiakasomistajia ja asiakasomistajatalouteen kuuluvia. Saat etukupongin S-mobiiliin parin päivän kuluessa sovelluksen käyttöönotosta. Kampanja voimassa 31.12.2022 saakka.

Etu voimassa kuukauden ajan sovelluksen lataamisesta Eepeen ABC-ravintoloissa: Alajärvi, Alavus, Ilmajoki, Jalasjärvi, Kauhajoki, Kauhava, Kristiinankaupunki, Lapua,  Seinäjoki, Teuva, Ähtäri.

 

ABC-mobiilista löydät kaikki autoilevaa asiakasta helpottavat palvelut: ruoan ennakkotilaamisen, mobiilitankkauksen ja -pesun ja paljon muuta.

Lataa ABC-mobiili >>

Lataa S-mobiili >>

Voittajat (suluissa ABC-liikennemyymälä, jossa asiakas maksanut ABC-mobiililla):

 

Maksamalla ABC-mobiililla Eepeen ABC-liikennemyymälöissä 22.–28.11.2021 välisenä aikana osallistut arvontaan, jossa voi voittaa majoituslahjakortin Sokos Hotelliin.

Arvontaan osallistuu maksamalla ABC-mobiililla 22.11.2021 klo 0.01 – 28.11.2021 klo 23.59 välisenä aikana Etelä-Pohjanmaan Osuuskaupan ABC-liikennemyymälöissä (Alajärvi, Alavus, Ilmajoki, Jalasjärvi, Kauhajoki, Kauhava, Kristiinankaupunki, Lapua, Seinäjoki, Teuva). Kampanjaan voivat osallistua kaikki yli 18-vuotiaat Suomessa asuvat henkilöt, joiden osuuskaupan jäsenyys on voimassa arvontahetkellä. Arvontapalkintoina on 10 kpl Sokos Hotellien majoituslahjakortteja. Lahjakortti (arvo 99 €) sisältää 1 vrk majoituksen yhden tai kahden hengen standard-huoneessa sekä aamiaisen missä tahansa Suomen Sokos Hotellissa.  Lahjakortteja arvotaan 1 kpl / Eepeen ABC-liikennemyymälä.

Lataa ABC-mobiili sovelluskaupastasi tai abcasemat.fi/mobiili>>

Arvonnan säännöt >>

 

ABC-asemien Black Week -tarjoukset

ABC-mobiililla ostettaessa KEBABC-annokset –25 % (norm. 9,90 €) ja Pitaskut –25 % (norm. Pitasku 7,90 €, ateriana 9,90 €) 22.-28.11.2021.

Pantterimunkki 1 € koko viikon ajan (niin kauan kuin munkkeja riittää).

Black Friday -tarjouksena  perjantaina 26.11. ABC-noutopöytä huippuedulliseen hintaan 5,90 € (norm. 10,90 €) ja ABC-CarWashissa loistopesu 10 € (Hyllykallio, Kauhajoki ja Teuva).

 

Tiedote 15.11.2021

Etelä-Pohjanmaan Osuuskauppa, Eepee, on laajentanut Seinäjoella polttonesteiden tarjontaa avaamalla S-market Joupin pihaan uuden mittarikentän.

Uusi ABC S-market Jouppi on ensimmäinen Eepeen polttonesteasema, jossa myydään ABC-ketjun uutta, täysin uusiutuvaa Nero Dieseliä. Nero Diesel vähentää koko elinkaarensa aikana kasvihuonekaasupäästöjä jopa yli 90 prosenttia fossiiliseen dieseliin verrattuna. Sitä voidaan tankata kaikkiin dieselautoihin.

Uusiutuva Nero Diesel on erinomainen ratkaisu paikalliseen ilmanlaadun parantamiseen ja oman henkilökohtaisen hiilijalanjäljen pienentämiseen. Nero Diesel valmistetaan suurimmaksi osaksi jäte- ja tähdepohjaisista raaka-aineista, mikä vähentää osaltaan kasvihuonekaasupäästöjen määrää.

– Nero Diesel on monella tavalla erittäin hyvä tuote. Sen lisäksi, että se vähentää olennaisesti hiilidioksidipäästöjä, siinä on esimerkiksi paremmat palamisominaisuudet ja erinomaiset kylmäominaisuudet, ABC-ketjun kehitysjohtaja Tiina Viksten kertoo.

Uusiutuva Nero Diesel on kemialliselta rakenteeltaan fossiilisen dieselin kaltaista. Nero Dieseliä ja muita diesellaatuja voi tankata sekaisin eikä sillä ole vaikutusta auton toimintaan. Toki uusiutuvan polttoaineen hyödyt autolle, autoilijalle ja ilmastolle korostuvat erityisesti silloin, kun sitä käytetään sellaisenaan.

ABC:n tavoitteena on mahdollistaa, että suomalaiset voivat ajaa vastuullisemmin käyttövoimasta riippumatta. Suomalaisessa liikenteessä tullaan pitkään käyttämään kaikkia energiamuotoja, ja siksi niiden kaikkien on oltava hyviä, vastuullisia ja kehittyviä.

– Kehitämme nestemäisten tuotteiden valikoimaa ABC-ketjussa tuomalla autoilun päästöjä vähentävän tuotteen, Nero Dieselin. Samaan aikaan olemme aloittaneet myös valtakunnallisen ABC-lataus-verkoston rakentamisen. On tärkeää, että etsimme kustannustehokkaita ja teknisesti toimivia ratkaisuja vähentämään liikenteen fossiilisia päästöjä nyt ja tulevaisuudessa, ABC-ketjujohtaja Harri Tuomaala sanoo.

ABC S-market Joupissa maksuvälineinä toimivat maksukortit sekä ABC-mobiili.

 

Lue lisää Nero Dieselistä >>

 

Lisätietoja:
Etelä-Pohjanmaan Osuuskauppa, Liikennemyymälä- ja polttonestekaupan toimialapäällikkö Heli Back, puh. 010 764 9301, s-posti heli.back@sok.fi

Eepee uudistaa Ähtärin kauppakeskuksensa loppuvuoden aikana. Uudistus tuo ABC:lle odotetun Hesburgerin ja S-marketista päivitetään moderni ruokakauppa, joka hurmaa valikoimallaan.

Kotimaan matkailun kasvu on kirittänyt Ähtärin ennestäänkin vilkasta sesonkia entisestään.
— Viime vuoden alkukesä oli koronauutisen jälkeen hiljaista, kun ihmiset arkailivat tarpeetonta liikkumista, mutta juhannuksen jälkeen tilanne normalisoitui. Tänä kesänä vilskettä on riittänyt koko kesän, ABC Ähtärin liikennemyymäläpäällikkö Taru Salli kertoo.

Kiireisen kesän jälkeen katseet suuntautuvat syksyyn, jolloin kahdessa kerroksessa palvelevan kauppakeskuksen uudistus pääsee toden teolla vauhtiin. Kauppakeskuksessa toimii ABC:n ja S-marketin lisäksi Alko, joka otti varaslähdön uudistukseen jo loppukeväästä. Alkolle rakennettiin S-marketin yhteyteen uudet 140 m2:n liiketilat, joihin se muutti kesäkuun alussa.

Laajennus tuo lisää valikoimaa

S-market Ähtärin täydellinen konseptiuudistus tekee myymälästä modernin ruokakaupan, jossa korostuvat ostamisen helppous ja kattava valikoima. Myymälä laajentuu yli 100 neliötä, mikä kasvattaa päivittäistavaravalikoimaa useissa tuoteryhmissä.
— Koko henkilökunta on uudistuksesta ihan liekeissä. Olen käynyt katsomassa, miltä jo uudistuneissa marketeissa näyttää, enkä malta odottaa, että pääsemme tarjoamaan entistä paremman kaupan niin paikkakuntalaisille kuin vierailijoille, marketpäällikkö Virpi Lahtinen iloitsee.

Myymälän värimaailmasta tulee hillityn tyylikäs tummanharmaa ja kaikki myymäläkalusteet vaihdetaan. Uusi ledivalaistus ja esillepanokalusteet päästävät tuoretuotteiden värikirjon oikeuksiinsa.
— Uusina palveluina saamme appelsiinimehukoneen ja kolme itsepalvelukassaa, jotka nopeuttavat erityisesti pienten ostosten tekemistä. Myös paistopiste menee täysin uusiksi.

S-market Ähtäri palvelee asiakkaita läpi uudistustöiden ja valmista on ennen joulukauppaa.
— Joulu on kesän jälkeen meille vilkkainta aikaa, joten ajoitus uudistukselle ei voisi olla parempi.

Hesburger tulee Ähtäriin

S-marketin yläkerrassa sijaitsevan ABC:n ravintolasalin sisustusta uudistetaan erityisesti sisäänkäynnin osalta, kun tilaa tehdään täysin uutena palveluna yksikköön tulevalle Hesburgerille ja sen itsepalvelukassoille.
— Kyllä Heseä on odotettukin. Hese on niin tunnettu brändi Suomessa, että se tuo meille taatusti lisää asiakkaita ja kannustaa ohikulkijoita pysähtymään, Taru pohtii.

Myös Taru on tyytyväinen uudistuksen aikataulutukseen, sillä Hesburger tuo koko ABC:n henkilökunnalle paljon uutta opeteltavaa.
— Saamme talven aikana perehtyä Hesen saloihin ja kesäsesongin koittaessa homma on jo hanskassa.

ABC:n keittiö laitetaan täysin uuteen uskoon, mikä on iso juttu henkilökunnalle. Tällä hetkellä keittiössä mahtuu työskentelemään samanaikaisesti vain kourallinen kokkeja, mikä on vaikeuttanut työskentelyä kiireisinä aikoina.
— Toimivaksi suunnitellun keittiön ja uuden välineistön ansiosta pystymme tulevaisuudessa työskentelemään huomattavasti tehokkaammin, Taru kiittää.

Hiilineutraali kauppakeskus

Remontin yhteydessä Eepee kiinnittää erityistä huomiota myös kauppakeskuksen energiatehokkuuteen. Kauppakeskukseen tulee ympäristöystävällinen hiilidioksidi-kylmälaitos, tehokas lauhdelämmön talteenottojärjestelmä sekä energiapihi ledivalaistus. S-marketin ovelliset kylmäkalusteet pienentävät energiankulutusta edelleen.

Kiinteistön katolle asennetaan aurinkopaneeleita tuottamaan energiaa S-marketin ja ABC:n tarpeisiin. Koko S-ryhmän tavoitteena on olla hiilinegatiivinen vuoteen 2025 mennessä ja Eepee edistää tätä tavoitetta omalta osaltaan panostamalla yksiköidensä energiatehokkuuteen meneillään olevien uudistusten yhteydessä.

Odotan uudistusta jo kovasti. Kaikki suunnitelmat, mitä olen uudistuksesta nähnyt, näyttävät hyvältä. Odotan erityisesti uutta käytännöllisempää keittiötä ja uutta välineistöä.
— Kati Haarala, keittiöpäällikkö, ABC Ähtäri

Tämän sinikeltaisen värimaailman on jo aika väistyä ja uusi ilme on varmasti hieno. Työskentelen paljon paistopisteellä, joten odotan eniten paistopisteen uutta työtilaa ja esillepanoa.
— Virpi Virtanen, myyjä, S-market Ähtäri

Odotan innolla sitä, että pääsen hyllyttämään tuotteita uusiin hyllyihin ja kaikki on viimeisen päälle. Itsepalvelukassat ovat hyvä lisä omatoimisille asiakkaille, joilla on pienet ostokset.
— Anne Päiväniemi, myyjä, S-market Ähtäri

 

Teksti: Iida-Maria Lauri, Eepee
Kuvat: Samu Lehtinen, Eepee

ABC:n à la carte –lista uudistui ja valikoima täydentyi nopeilla ja kekseliäillä annoksilla, jotka vievät kielen mennessään ja vastaavat kysyntään.

 

ABC:n à la carte –lista on uudistunut ja monipuolinen kesämenu maistuu paremmalta kuin koskaan. Saatavilla on entistä enemmän vaihtoehtoja myös vegaani- tai kasvisruokavaliota noudattaville. Tutut klassikot löytyvät edelleen listalta, mutta joukkoon tuotiin täysin uusia annoksia sekä tuotekategorioita. Konstailemattomat Pitaskut ja Ronskikset täydentävät KEBABC!:n viitoittamaa tietä kekseliäästä nopeasta ruoasta. Listauudistuksen tavoitteena on kasvattaa à la carte -valikoimaa ja vastata paremmin nopean syömisen kasvavaan kysyntään.

Nopeaa ruokaa mausta tinkimättä

Pitasku eli täytetty pitaleipä on tilattavissa viidellä eri täytevaihtoehdolla: kebab, nyhtöpossu, vuolukana, lohi ja härkäpapusuikale. Pääraaka-aineen lisäksi Pitaskussa on täytteenä raikkaita kasviksia ja herkullinen kastike. Useilla täytevaihtoehdoilla halutaan varmistaa, että jokaiselle löytyy mieluisa vaihtoehto. Pitaskut ovat saatavilla ateriana sisältäen rajattomasti hanajuomaa, sekä pelkkänä Pitaskuna.

Perunapohjaiset Ronskikset tarjoillaan valurautapannulla ja valittavissa on kolme eri täytevaihtoehtoa: nyhtöpossu, vuolukana ja härkäpapusuikale. Annos viimeistellään tomaatti-paprikasalsalla, cheddarjuustokastikeella sekä ripauksella kevätsipulia ja chiliä. Pitasku-annoksen tapaan myös Ronskikset-annokseen sisältyy rajattomasti hanajuomaa.

Perheen pienimmille reissaajille löytyy runsas valikoima vaihtoehtoja Apsi Apinan lasten menulta. Annoksiin kuuluu salaatti- ja leipäpöytä, juomina vesi, maito tai mehu sekä jälkiruoaksi jäätelöpuikko tai mehujää.

 

Tilaa ennakkoon ABC-mobiililla

Helpoin tie herkkujen äärelle käy ABC-mobiilin kautta, jossa voit tutustua kunkin ABC-liikennemyymälän ruokavalikoimaan jo tien päältä ja tehdä tilauksen jo matkalla. Saapuessasi liikennemyymälään voit joko ilmoittaa sovelluksella pöytänumerosi tai noutaa herkut mukaan. Ennakkoon tilaamalla vältät jonot ja ajat aina valmiiseen pöytään.

Tiedote 12.5.2021

 

Etelä-Pohjanmaan Osuuskauppa, Eepee, on aloittanut Ähtärissä mittavan uudistuksen kauppakeskukseensa, jossa sijaitsevat S-market, ABC-liikennemyymälä sekä Alko Ähtäri.

Uudistustyöt on aloitettu huhtikuussa Alkolle rakennettavista uusista liiketiloista. Alkolle rakennetaan uudet noin 140 m2:n liiketilat, joihin Alko muuttaa kesäkuun alussa nykyisistä tiloista.

S-marketin ja ABC:n muutostyöt ovat vielä suunnitteluvaiheessa, ja ne tulevat urakkalaskentaan kesän aikana. Alkon nykyiset tilat otetaan S-marketin käyttöön.

Alkon muutostöiden urakoitsijoina ovat Jaskari Rakennus Oy, LVI-Asiantuntija Oy sekä KVS Oy.

S-market Ähtäri

S-market Ähtärissä tehdään valikoimalisäyksiä useisiin tuoteryhmiin. Kokonaistuotelukumäärä myymälässä tulee olemaan yli 12 000 tuotetta ja painotus laadukkaissa kotimaisissa tuoretuotteissa.

S-market Ähtäri tulee olemaan energia- ja ympäristötehokas nykyaikainen ruokakauppa, jossa ostamisen helppouteen kiinnitetään paljon huomiota. Hiilidioksidi-kylmälaitos, ovelliset kylmäkalusteet, lämmön talteenotto sekä ledivalaistus ovat esimerkkejä ympäristöystävällisistä ratkaisuista. Kiinteistön katolle asennettavat aurinkopaneelit tuottavat energiaa S-marketin ja ABC:n tarpeisiin. Myymälän omassa paistopisteessä tulee olemaan tuoreita leipomotuotteita ja appelsiinimehukoneesta tuoretta appelsiinimehua. Laajentuneen juomaosaston valikoimissa tulee olemaan paljon myös kylmiä juomia. S-markettien uuden konseptin mukaisesti kaupan päävärinä tulee olemaan hillitty tummanharmaa ja kalusteratkaisut tyylikkään ajattomat. Kassapalveluja täydentämään asennetaan syksyllä vielä itsepalvelukassoja, kertoo kaupallinen johtaja Jari Palo.

ABC Ähtäri

ABC Ähtärin palvelutarjontaan kuuluu 160-paikkainen kahvila-ravintola, jossa on tarjolla lounasnoutopöytä, à la carte -annoksia sekä uutuutena Hesburger. Yksiköstä löytyy tämän lisäksi 25 paikkainen kabinetti, 20 paikkainen kesäterassi sekä lasten leikkipaikka lapsiperheiden tarpeisiin. Palveluihin kuuluvat myös mittarikentän laaja polttonestetarjonta (95,98, diesel) tankkausbonuksineen, sähköautojen latauspiste, Veikkauksen palvelut sekä rahapelit. Käteistä tarvitseville on Nosto-automaatti S-marketin puolella. Haluamme tarjota ähtäriläisille ja matkustaville asiakkaillemme monipuolisia palveluita yhdellä pysähdyksellä, kertoo toimialajohtaja Juhamatti Aronen.

Uudistuksen yhteydessä ABC Ähtäriin rakennetaan Eepeen ensimmäinen sähköautojen ABC-latauspiste. ABC-latauspisteet muodostavat valtakunnallisesti ABC-lataus-verkoston, jossa sähkölatauksen käyttöliittymänä toimii ABC-mobiilisovellus. Latauslaitteiston toimittaa kotimainen sähkölatauslaitteiden edelläkävijä Kempower. S-ryhmän tavoitteena on rakentaa vuosien 2021–2024 aikana koko maan kattava sähköautojen latauspisteverkosto. Eepeen alueelle uusia latauspisteitä rakennetaan tulevina vuosina lisää sitä mukaan, kun suunnitelmat saadaan valmiiksi.

 

 

Lisätietoja:

Etelä-Pohjanmaan Osuuskauppa
toimitusjohtaja Kimmo Simberg, p. 0500 369 717, sähköposti kimmo.simberg@sok.fi
kaupallinen johtaja Jari Palo, p. 0500 567 805, sähköposti jari.palo@sok.fi
toimialajohtaja Juhamatti Aronen p. 050 388 3506, sähköposti juhamatti.aronen@sok.fi

ABC-asemien uudistunut noutopöytä tarjoaa paljon toivottua kalaa ja kauden värikkäitä kasviksia. Eepeen ABC-asemilla herkuttelet turvallisesti paikan päällä tai tilaat ruoat helposti mukaan ABC-mobiililla.

 

ABC-asemien noutopöytä uudistetaan kokonaisuudessaan vähintään vuoden välein. Helmikuun alussa toteutettu valikoimanvaihdos toi tullessaan suuren määrän uusia kalaruokia ja kasvisvaihtoehtoja. Myös vegaanisten vaihtoehtojen valikoima laajentui.
— Kala- ja kasvisruoan kysyntä on selkeä trendi, johon vastaamme tällä uudistuksella. Kalaruokia on jatkossa tarjolla huomattavasti aiempaa useammin ja kasvisruoka on nyt paljon pääruokamaisempaa. Noutopöydässä on joka päivä tarjolla jokin kasviperäinen proteiini, kenttäpäällikkö Henna Kanto kertoo.

Kasvisvaihtoehtoa ei enää tarvitse hakea erikseen kassalta, vaan se on kaikkien saatavilla noutopöydässä.
— Uusien raaka-aineiden myötä noutopöytä on monipuolisempi ja ruokailija voi halutessaan syödä kevyemmin ja terveellisemmin. Tutut liharuoat pysyvät listalla, mutta erilaisten ruokien kokeilemisen kynnys on nyt matalampi.

Noutopöydän ruokalista kiertää 3 viikon syklissä. ABC-asemien viikon noutopöydät on helppo katsoa ABC-mobiilista tai osoitteesta noutopoyta.fi.
— Meille voi tulla huoletta syömään paikan päälle. Noutopöydän ottimet vaihdetaan monta kertaa päivän aikana ja henkilökunta käyttää kasvomaskeja myös ruokaa valmistaessaan. Noutopöydän yhteydessä on lisäksi aina käsidesiä saatavilla, Henna vakuuttaa.

Jälkiruoaksi neljässä Eepeen yksikössä voi herkutella Arnoldsin donitseilla. Perusvalikoimaan kuuluu kolme donitsimakua, joiden lisäksi tarjolla on neljäs kausittain vaihtuva donitsi.

Tilaa ruoat ennakkoon ABC-mobiililla

ABC-mobiilista tulee monelle ensimmäisenä mieleen mobiilitankkaus, mutta tiesitkö, että sovelluksella voi tilata myös ruokaa ennakkoon? ABC-mobiililla ruoat voi tilata jo matkalta, jolloin säästyy turhalta odottelulta nälän kurniessa. Sovelluksessa voi tilata ruoat paikan päällä syötäväksi tai mukaan otettavaksi.
— Tilausta tehdessä saa valita ruokaileeko paikan päällä vai ottaako annoksen mukaan. Jos ruokailee ABC:llä, tilaaja syöttää sovellukseen valitsemansa pöydän numeron ja ruoka tuodaan pöytään ilman odottelua, Henna kuvailee.

Take away –annoksen tilannut voi ajaa ABC-aseman pihassa olevaan noutoruutuun. Sovellukseen syötetään noutoruudun numero ja henkilökunta tuo ruoan tuota pikaa suoraan autoon. Ruoat voi hakea myös sisältä tiskiltä tai istumalla pöytään ja syöttämällä pöydän
numeron sovellukseen.
— ABC-mobiilissa tilattavissa on koko ABC:n à la carte ja lounasaikaan myös noutopöytä.

 

Teksti: Iida-Maria Lauri, Eepee
Kuvat: Samu Lehtinen, Eepee

Maanantaista 29.3. alkaen ruokailu ABC-ravintolassa onnistuu normaalisti Etelä-Pohjanmaan alueella (ei ABC Kristiinankaupunki).

 


 

Huom. poikkeusoloista johtuen lounas ja muut annokset myydään vain mukaan pakattuina.
Yksiköiden yhteydessä olevat ABC-marketit ja Salet ovat avoinna liikennemyymälän aukioloaikojen mukaan.

Voit tilata ruoka-annoksia mukaan otettavaksi myös ABC mobiililla, lisätietoja löytyy www.abcasemat.fi/fi/palvelut/abc-mobiili.

ABC ALAJÄRVI ma-pe 8-18, la-su 11-18
ABC ALAVUS ma-pe 6-20, la-su 9-20
ABC ILMAJOKI ma-la 7-16, su 8-16
ABC JALASJÄRVI ma-to 6-20, pe 6-21, la-su 10-21
ABC KAUHAJOKI ma-pe 6-22, la-su 9-22
ABC KAUHAVA joka päivä 10-22
ABC KRISTIINANKAUPUNKI ma-pe 6-21, la 7-21, su 9-21
ABC LAPUA joka päivä 9-22
ABC SEINÄJOKI ma-pe 5-24, la-su 9-24
ABC TEUVA ma-pe 6-20, la 8-20, su 9-18
ABC ÄHTÄRI ma-pe 6-18, la 8-18, su 10-18

 

Teemme kaikkemme, että ABC-liikennemyymälässä asiointi on sujuvaa ja turvallista myös pandemiarajoitusten aikana. Voit lukea turvallisuutesi varmistamiseksi tehdystä turvallisuustyöstä täältä.

Koronaepidemia pakotti ravintolat kehittämään uusia toimintatapoja liiketoimintansa jatkamiseksi. Tuotekehitys nousi arvoonsa, kun tarve kätevästi kuljetettaville ja muualla kuin ravintolatiloissa syötävälle ruoalle korostui.
ABC-ketjussa poikkeustila-aika laittoi alulle suositun KEBABC!-ateriaperheen.

ABC-ketjussa peruslähtökohtana on tarjota asiakkaille monipuolista ja maistuvaa ruokaa. Tuotekehitys tähtää siihen, että asiakkaille tarjotaan tuttuja raaka-aineita entistä herkullisemmalla tavalla.
Á la carte -lista uusitaan kerran vuodessa. Vuoden varrella uusia ehdokkaita testataan kampanjaluontoisesti. Ruokatrendejä seurataan tiiviisti, mutta reagointiherkkyys on maltillinen: vain lyhyen hetken ruokahurmioihin ei tartuta.
– Uusia aterioita tuomme testimielessä tarjolle kuukausikampanjoissamme. Hyvällä menekillä ne voivat päästä listoille pysyvästi, tuotekehityspäällikkö Tommi Laakso ABC-ketjuohjauksesta kertoo.

Tuotekehitystä yli osuuskaupparajojen

ABC:llä on kolme erilaista tuotekehitysryhmää: noutopöytä, á la carte sekä vitriini- ja kahvilatuotteet. Ryhmät koostuvat kuuden osuuskaupan ABC-ravintoloiden edustajista.
– Mukaan on voinut hakeutua kuka tahansa ABC:n työntekijä. Kaikilla, joilla on halua ja mielenkiintoa kehittää ABC:n ruokia, on meille annettavaa, Tommi kertoo.

ABC Alajärven keittiövastaava Mira Björkbacka on noutopöytää kehittävän työryhmän jäsen. Hän luonnehtii siinä itseään pienten asemien ääneksi. Mira ei ole ainoastaan ”äänioikeutettu” vaan hän on myös konkreettisesti tuottanut uutta. Esimerkiksi Miran kehittämät kastikkeet ovat käytössä äitienpäivänä kaikilla ABC-asemilla.
– Tuotekehitys koko ketjulle ei ole helppoa, koska kaikki asiat raaka-ainemääristä lähtien pitää aina suhteuttaa eri puolilla maata sijaitsevien erikokoisten yksikköjen välillä. Samoin se, mikä tekee hyvin kauppansa jossain muualla, ei välttämättä ole suosittu meillä Alajärvellä – ja toisinpäin, Mira miettii.

Lue lisää KEBABC!

 

Teksti: Marko Eriksson, ABC-ketjuohjaus (julkaistu S-ryhmän Ässä-henkilöstölehdessä 6/2020)
Kuva: Samu Lehtinen, Eepee

Etelä-Pohjanmaan Osuuskauppa, Eepee, on tehnyt Lapualla mittavan uudistuksen kauppakeskukseensa, jossa sijaitsevat S-market ja ABC. Kokonaispinta-alaa kauppakeskuksessa on nyt noin 4 900 neliömetriä. Kauppakeskus työllistää kokonaisuudessaan 42 ammattitaitoista asiakaspalvelijaa, joista 9 on kokonaan uusia ABC-palvelualan ammattilaisia, marketpäällikkö Marika Lintulan ja liikennemyymäläpäällikkö Tina Vainiopään johdolla. Koronatilanteesta johtuen kauppakeskuksen avajaisia juhlitaan myöhemmin syksyllä.

S-market Lapua

S-market Lapualla tehtiin valikoimalisäyksiä useisiin tuoteryhmiin. Kokonaistuotelukumäärä myymälässä on nyt yli 12 000 tuotetta ja painotus laadukkaissa kotimaisissa tuoretuotteissa.

S-market Lapua on energia- ja ympäristötehokas nykyaikainen ruokakauppa, jossa ostamisen helppouteen kiinnitetään paljon huomiota. Hiilidioksidi-kylmälaitos, ovelliset kylmäkalusteet, lämmön talteenotto sekä ledivalaistus ovat esimerkkejä ympäristöystävällisistä ratkaisuista. Myymälän omasta paistopisteestä saa tuoreita leipomotuotteita ja appelsiinimehukoneesta tuoretta appelsiinimehua. Laajentuneen juomaosaston valikoimissa on paljon myös kylmiä juomia. S-markettien uuden konseptin mukaisesti kaupan pääväri on hillitty tummanharmaa ja kalusteratkaisut tyylikkään ajattomat. Kassapalveluja täydentämään asennetaan syksyllä vielä itsepalvelukassoja, kertoo kaupallinen johtaja Jari Palo.

ABC Lapua

ABC Lapuan palvelutarjontaan kuuluu 160-paikkainen kahvila-ravintola, jossa on tarjolla lounasnoutopöytä, à la carte -annoksia sekä uutuutena Hesburger drive-in-luukkuineen. Yksiköstä löytyy tämän lisäksi 24 paikkainen kabinetti, 20 paikkainen kesäterassi sekä uudistettu lasten leikkipaikka lapsiperheiden tarpeisiin. Palveluihin kuuluvat myös mittarikentän laaja polttonestetarjonta (95,98, diesel) tankkausbonuksineen, sähköautojen latauspiste, Veikkauksen palvelut, rahapelit sekä käteistä tarvitseville Nosto-automaatti.

– Haluamme tarjota lapualaisille ja matkustaville asiakkaillemme monipuolisia palveluita yhdellä pysähdyksellä, kertoo toimialajohtaja Juhamatti Aronen.

S-market sekä ABC palvelevat jatkossa samoilla aukioloajoilla maanantaista perjantaihin kello 6–22, lauantaisin klo 7-22 ja sunnuntaisin kello 8–22.

 

Kauppakeskuksen urakoitsijat:

Rakennus/pääurakoitsija Jaskari Rakennus Oy Seinäjoelta

Sähköurakoitsija Nordic Electro Power Oy

Putkiurakoitsija LVI-Tekniikka J.Viita Oy Lapualta

Ilmanvaihtourakoitsija K.T. Tähtinen Oy Seinäjoelta

Kylmätekniikkaurakoitsija Lassila & Tikanoja Oyj

Sisustusurakoitsija Metritistki Oy

 

Lisätietoja:

Etelä-Pohjanmaan Osuuskauppa

toimitusjohtaja Kimmo Simberg, p. 0500 369 717, sähköposti kimmo.simberg@sok.fi

kaupallinen johtaja Jari Palo, p. 0500 567 805, sähköposti jari.palo@sok.fi

toimialajohtaja Juhamatti Aronen p. 050 388 3506, sähköposti juhamatti.aronen@sok.fi