Kuka? Rautaprisman myymälän ja Prisman Kesäpihan esimies Jenni Hyyppä.

Koska? Tuli kesätöihin Prismaan vuonna 2001, josta matka jatkui Eepeen ravintoloiden ja S-marketien kautta Rautaprismaan.

Kuinka? ”Maltti on valttia niin salitreeneissä kuin muussakin elämässä. Tuloksia ei saavuteta hetkessä.”

 

Rautaprisman uutta esimiestä Jenni Hyyppää voi hyvällä syyllä kutsua Eepeen rautaisimmaksi naiseksi. Hän treenaa kilpailumielessä fitnesslajeista rankimmassa, women’s physiquessa.

Lappajärveltä kotoisin oleva Jenni Hyyppä vaikuttaa monella sektorilla. Viime vuoden lopulla Rautaprisman esimiehenä aloittanut nainen on mukana myös perheyrityksessä, joka pyörittää Lappajärven kesäteatteria ja Hotelli Kivitipun rannassa sijaitsevaa Terrace Kirppua.

Teini-ikäiset kaksospojat ja muutamaa vuotta nuorempi tytär vaativat oman osansa äidin huolenpitoa. Lisäksi hän suoritti työn ohessa ylemmän AMKtutkinnon keväällä 2020 ja kirjoitti opinnäytetyön tulevaisuuden puutarhakaupasta.

– Nyt luen kasvatustieteitä avoimessa yliopistossa. Siitä saa tukea omaan arkijohtamiseen.

Uutena luottamustehtävänä on Eepeen edustajisto.
– Minusta on tärkeää vaikuttaa yhteisiin asioihin. Olen saanut ihmisiltä jo paljon viestejä ja toiveita Eepeen kehittämiseksi, hän toteaa.

Jennin saliharrastus alkoi työtapaturmasta, kun piti löytää uusi urheilulaji, jossa ei tarvitse juosta.
– Valitsin women´s physiquen, jossa minulla on oma valmentaja ja tähtäimessä ensimmäiset kisat vuonna 2023. Lapsetkin ovat tyytyväisiä, kun äiti käy treenaamassa. Olen kuulemma aina leppoisammalla päällä salin jälkeen, Jenni naurahtaa.

Lisävauhtia ravintolakierrokselta

Jennin ura eepeeläisenä alkoi parikymmentä vuotta sitten Prismasta, jossa hän oli kesätöissä. Lisävauhtia tuli ravintolakierrokselta: Jenni on työskennellyt kaikissa muissa Eepeen Seinäjoen ravintoloissa paitsi Rossossa. Päivät sujuivat koulussa markkinointia opiskellen, illat ja viikonloput töissä.

Vuonna 2004 syntyivät kaksospojat. Tyttären syntymisen jälkeen vuonna 2007 Eepee haki uusia opiskelijoita esimieskoulutukseen. Vanhempainvapaalla ollut Jenni päätti hakea ja pääsi sisään.
– Lopetin äitiysloman kesken ja mies jäi vuorostaan kotiin hoitamaan lapsia. Esimieskoulutuksen myötä Jenni sai uusia työtilaisuuksia ja päätyi Lehtisen S-marketiin. Seuraavana olivat vuorossa S-market Alavudella ja työpestit eri projekteissa Lapualla, Kauhajoella ja Alajärvellä.
– Kuljin töissä Seinäjoelta Alavudelle kahdeksan vuotta, sitten alkoi ajaminen kyllästyttää. Oli helpotus, kun pääsin töihin Rautaprismaan, jossa vastasin aluksi puutarhapuolesta. Äidilläni oli Lappajärvellä kukkakauppa, joten ala oli tuttu.

Jäätävä määrä ammattitaitoa

Jenni astui Rautaprismassa isoihin saappaisiin, kun parikymmentä vuotta esimiehenä toiminut Jari Kivimäki keskittyy nyt projekti- ja yritysmyynnin kehittämiseen.
– Rautapuolella on niin monipuolinen tarjonta, että kyllä tässä riittää tekemistä ja opettelemista. Onneksi henkilökunnalla on jäätävä määrä ammattitaitoa, Jenni kehuu.
– Olen ensimmäiseltä ammatiltani rakennuspiirtäjä ja aloittanut Prismassa vuonna 2001, joten siirtyminen Rautaprisman esimieheksi tuntuu eräänlaiselta ympyrän sulkeutumiselta, hän jatkaa.

Jenni pohtii, että Eepee on ollut hänelle henkisen kasvun mahdollistaja. Lisäksi lapset ovat pistäneet asiat oikeisiin mittasuhteisiin – hänestä on tullut ajankäytön mestari.
– Niin muuten, minulta löytyy myös toinen mukava harrastus. Toimin keikkaluontoisesti kuvausmallina, esiinnyn yritysvideoissa ja stillkuvissa. Suurimpia asiakkaitani ovat olleet esimerkiksi Snellman, Fazer, Kone ja Finnlines.

Melkoinen rautamimmi, vai mitä? Penkistä nousee sarjana jo 70 kiloa.

 

Eepeeläinen-lehti 2/2021