Kymmenen vuotta sitten ABC Seinäjoella harjoittelijana aloittanut palveluvastaava Ville Lassila on saanut Eepeeltä lupaavat ja maistuvat eväät uralleen. Myynnistä ja markkinoinnista syttyvä ammattilainen nauttii, kun voi poiketa oppimaan uutta myös toisille toimialoille.

ABC Seinäjoen palveluvastaava Ville Lassilalla on ollut sananmukaisesti monta rautaa tulessa Eepeen eri toimialueilla. Hän on myynyt polttoöljyä maatalouksille, vetänyt kahdeksan kuukautta kestäneet Kassu-kassajärjestelmän koulutukset ja toimii nykyään ABC-mobiiliguruna koko liikennetoimialalla.
– Olen ollut ABC-mobiilineuvojana Eepee-kiertueella, joka tekee tutuksi palvelujamme. Kiertueella olen myös oppinut oman toimenkuvani lisäksi esittelemään esimerkiksi S-Business-korttia ja tutustuttamaan Eepee Autotalon autoja asiakkaille koeajoilla, Lassila luettelee.

Lisäksi hänen työhönsä kuuluu nykyään neuvotella Eepeelle ABC-kumppanuussopimuksia. Ne tarjoavat yrityksille etuja, jotka tiivistävät ABC-asemien ja yritysten välistä yhteistyötä.
Kumppanien henkilöstö voi esimerkiksi käydä syömässä lounasta työaikana alennettuun hintaan. Joillakin yrityksillä etukortti on taksin tai kuorma-auton mukana, jolloin se on kuljettajalla kätevästi saatavilla aina, kun hän on työajossa.
– Ja kun työntekijät tottuvat käymään meillä syömässä, se lisää asiakasvirtaa.

Hän on ollut edustamassa Eepeetä lukuisilla Opinlakeusmessulla, jossa kerrotaan ison talon mahdollisuuksista potentiaalisille tuleville eepeläisille.

Uudet haasteet sitouttavat

Lassila on niin innostunut haasteita tarjoavasta työnkuvastaan, ettei edes muutama vuosi sitten avopuolison opiskelujen takia eteen tullut muutto Vaasaan saanut häntä etsimään uutta työpaikkaa. Vaasasta Seinäjoelle menee työmatkaan tunnin verran suuntaansa, mutta se ei häntä haittaa.
– Kyllähän tämä sitouttaa, kun saa kokeilla kaikenlaista uutta ja sen myötä kehittyä. Nautin kovasti myös perustyöstäni palveluvastaavana, meillä on täällä huippuporukka.

Seinäjoen ammattikorkeakoulussa markkinointia opiskellut tekijä toivoo, että voisi tulevaisuudessa keskittyä mahdollisimman paljon juuri markkinointiin ja myyntiin. Myös kouluttaminen tuntuu omalta jutulta ja luonteva asiakaspalvelu, se tulee jo kokemuksen myötä selkärangasta.
– Eepee on työnantajana luotettava ja se tarjoaa hyvin haasteita uralla etenemiseen. Kannattaa itse etsiä noita uusia mahdollisuuksia kehittyä, tässä talossa suhtaudutaan aktiivisuuteen kannustaen, Lassila rohkaisee.

 

Teksti: Outi Myllymäki