SOKOS HOTELS – Lakeus uudisti kolme ylintä kerrosta


27.5.2022

Parin vuoden hiljaiselon jälkeen on erinomaisen hyvä syy ottaa kesästä kaikki ilo irti. Eepee on valmistautunut vilkkaaseen matkailukesään muun muassa uudistamalla Lakeudessa 39 saunallista SuperiorX-luokan hotellihuonetta.

 

Eepeen hotelleissa ovat odotukset korkealla, kun monesti siirretyt kesätapahtumat vihdoinkin täyttävät kaupungin. Hotellipäällikkö Merja Kivioja ja Revenue Manager Suvi Vaismaa iloitsevat tulevista festareista, vihdoinkin toteutuu moni kaksi vuotta sitten tehty huonevaraus.
– Tapahtumakesän aloittaa kesäkuussa Ilmajoen Musiikkijuhlat, joiden kanssa on päällekkäin SM Pohjanmaa Ralli. Sitten on Provinssi, Tangomarkkinat ja Vauhtiajot, Kivioja listaa tulevaa.
– Ja elokuussa on myös Solar Sound Festival, hotellien kapasiteettia hallinnoiva Revenue Manager Vaismaa muistuttaa.

Merkittävän asiakaskunnan muodostavat myös urheilujoukkueet. Suomen Pesäpalloliiton 100-vuotisjuhlavuoden valtakunnallinen nuorisoleiri järjestetään heinäkuussa Seinäjoella, samoin isot golftapahtumat näkyvät mukavina kysyntäpiikkeinä hotellivarauksissa.

Kivioja kertoo, että myös kokousasiakkaat ovat pikkuhiljaa palanneet ja järjestävät isoja tilaisuuksia.
– Toivottavasti saamme jossain vaiheessa Seinäjoelle myös kansainvälisiä konferensseja ja sitä kautta enemmän ulkomaalaisia majoittujia, hän toteaa.

 

Ripaus ruskeaa ja pirttifiilistä

Original Sokos Hotel Lakeuden kolmen ylimmän kerroksen uudistusurakan suunnittelu sai viime vuoden puolella vauhdikkaan alun, kun pitkittynyt korona-ahdinko kuritti matkailuvirtoja. Silloin päätettiin, että nyt jos koskaan on sopiva hetki uudistaa 39 saunallista SuperiorX-luokan hotellihuonetta.
– Lakeuteen rakennettiin vuonna 2007 kolme lisäkerrosta eli viitos-, kuutos- ja seiskakerrokset. Nyt oli hyvä aika päivittää nuo 15 vuotta palvelleet huoneet, Kivioja toteaa.

Suunnittelijaksi pyydettiin kansainvälistäkin mainetta saaneen suunnittelutoimisto Fyran hotelli- ja ravintolasuunnittelun ekspertti Eva-Marie Eriksson. Hän on suunnitellut myös Lakeuden vuosina 2012–2014 uudistetut 111 hotellihuonetta. Toiveena oli, että loputkin huoneet saavat nyt samansukuisen ilmeen.
– Toteutuksessa näkyy Lakeuden brändiin vahvasti kuuluva paikallisuus, oman maakunnan huonekaluvalmistajalta tilattiin muun muassa hotellihuoneisiin pirttipöytiä jäljitteleviä kirjoituspöytiä, Kivioja kertoo.
– Pääväritys on harmaasävytteinen ja ripaus kamelinruskeaa, Vaismaa kuvailee.

 

Hotellihuoneet elävät myös tilastoissa

Revenue Manager Suvi Vaismaa innostuu silmin nähden, kun tulee kysymys hotellien tilastoista.

Aikaisemmin kymmenen vuotta vastaanotossa asiakkaita palvellut matkailualan ammattilainen katselee nyt hotellimaailmaa erilaisesta näkövinkkelistä.
– Tilastot ovat todella kiehtovia, on jännittävää seurata kuinka hotellivaraukset alkavat elää numeroissa. Miten nopeasti tilanteet muuttuvat ja kuinka eri asiat vaikuttavat kokonaisuuteen, hän kuvailee.

Yksittäiset hotellivaraukset tulevat nykyään entistä lyhyemmällä aikajänteellä, tämä tekee tilanneanalyysit ja ennustamisen entistä haastavammaksi.
Samoin kuin huoneiden päivähinnoittelun, joka on Vaismaan vastuulla. Hän suosittelee tutustumaan asiakasomistajien etuihin.
– Kun tekee varauksen sokoshotels.fi kautta ja kirjautuu asiakasomistajaksi, saa normaalihintoihin jopa 25 prosentin alennuksen, peruutusoikeuden ja tietenkin myös Bonusta.

S-Card on S-ryhmän hotellien ja ravintoloiden kanta-asiakasohjelma työmatkustajalle. Korttia voi hyödyntää yli 500 S-ryhmän toimipaikassa, Sokos Hotellien ja Suomen Radisson Blu Hotellien lisäksi muun muassa S-ryhmän ketjuravintoloissa ja ABC-liikennemyymälöiden ravintoloissa.
S-Cardin kanta-asiakasohjelma on niin erinomainen, että jos jollain työmatkustajalla ei ole sitä vielä meille tullessa, niin on varmasti täältä lähtiessä, hän vakuuttaa.

Suvi Vaismaa ja Merja Kivioja toivottavat kesävieraat tervetulleeksi katsomaan, kuinka hienoksi huoneet on laitettu. Pitkään alalla työskennellyt Merja Kivioja muistelee Suvi Vaismaalle, että varsinkin työmatkaajien toiveet ovat vuosien varrella muuttuneet. Juhliminen on jäänyt vähemmälle, kun mielenkiinto on suuntautunut hotellin lähellä sijaitseviin liikkumismahdollisuuksiin.

 

 

Teksti: Outi Myllymäki
Kuvat: Samu Lehtinen, Eepee