Original Sokos Hotel Vaakuna Seinäjoki uudistuu


20.12.2016

Seinäjoen sydämessä, kauppatorin laidalla sijaitseva Etelä-Pohjanmaan Osuuskaupan Original Sokos Hotel Vaakuna uudistetaan täydellisesti 2017–2018 aikana.

Vuonna 1991 valmistuneen Original Sokos Hotel Vaakunan uudistuksen ensimmäisen vaiheen rakennustyöt on aloitettu. Toukokuun 2017 loppuun mennessä valmiina on kaikkiaan 54 täydellisen muodonmuutoksen läpikäynyttä huonetta. Hotelli on majoituksen osalta kokonaan suljettuna ainoastaan 16. tammikuuta saakka. Hotellin ravintolat Amarillo, Fransmanni ja Karma palvelevat myös tauon aikana omien aukioloaikojensa mukaan. Ajantasaiset aukiolotiedot löytyvät osoitteesta raflaamo.fi Kesäsesongin ajan käytössä on hotellin koko kapasiteetti. Loput 93 huonetta otetaan työn alle uudistuksen kakkosvaiheessa elokuussa 2017. Kokonaisuudessaan uudistus valmistuu 2018 toukokuun aikana.

Hotellipäällikkö Merja Kivioja on ollut mukana myös Original Sokos Hotel Lakeuden uudistuksessa 2012–2014 ja iloitsee siitä, että Original Sokos Hotel Vaakunan sisustussuunnittelu toteutetaan yhdessä tutun yhteistyökumppanin kanssa. – Olemme saaneet hotellivierailta todella positiivista palautetta sisustusarkkitehdit Fyran suunnittelija Eva-Marie Erikssonin Lakeuteen luomasta modernista pohjalaistunnelmasta. Vaakunaan tuomme pohjalaisuuden yhteistyön kautta, hankkimalla kalusteita ja tekstiilejä paikallisilta yrityksiltä.

Original Sokos Hotel Vaakunan uudistuksen pääsuunnittelusta vastaa Arkplan Eloniemi Oy, sisustussuunnittelusta sisustusarkkitehdit Fyra Oy, sähkösuunnittelusta Granlund Pohjanmaa Oy ja LVI-suunnittelusta Hewal Oy. Kohteen rakennusurakoitsija on insinööritoimisto Seinäjoen Rakennustekniikka Oy, sähköurakoitsija Kaunisto-Yhtiöt, LVI-urakoitsija: Are Oy ja kalusteurakoitsija Projektikaluste Oy.  Rakennuttamisesta vastaa SOK Kiinteistöässä.

Original Sokos Hotel Vaakunan uudistus tulee olemaan Eepeen suurin investointi 2017. Toimialajohtaja Juhamatti Aronen pitää tärkeänä, että uudistus toteutuu Original-konseptiin kuuluvan paikallisuuden ohella myös toimivuus ja ympäristönäkökohdat pitkällä tähtäimellä huomioiden. – Olemme aloittaneet Vaakunan uudistuksen kiinteistön tyhjennyksellä ja yhteistyökumppanimme huolehtii irtaimiston kierrättämisestä mahdollisimman täydellisesti. Erityishuomiota tulemme kiinnittämään kiinteistön energiatehokkuuteen ja käyttöiältään mahdollisimman kestäviin talotekniikka- ja materiaalivalintoihin.

Lisätietoja:

Etelä-Pohjanmaan Osuuskauppa
Hotellipäällikkö Merja Kivioja, p. 010 7648 104