PRISMA HYLLYKALLIO – Monipuolinen matto-osasto on sisustusosaston silmäterä


27.3.2021

Seinäjoen Hyllykallion Prisman matto-osasto vetää vertoja mille tahansa erikoisliikkeelle. Yksi menestyneen matto-osaston kulmakivistä on jo 10 vuotta kestänyt yhteistyö kauhavalaisen Mattoluoman kanssa.

 

Matoilla on suuri rooli tilan sisustuksessa. Niillä voi rajata tiloja, määrittää sisustuksen yleisilmeen ja luoda kodikkuutta. Hyllykallion Prisman kodinosaston myyntipäällikkö Minna Mäkiranta kertoo ihmisten vihdoin rohkaistuneen ostamaan isompia mattoja koteihinsa.
— Vielä hetki sitten arasteltiin isokokoisen maton ostamista, mutta trendi menee selkeästi suurempaan suuntaan. Nyt moni valitsee yhden suuren maton useamman pienen sijaan. Esimerkiksi makuuhuoneeseen voi laittaa yhden suuren maton sängyn alle niin, että matto ulottuu myös sängyn viereen ja yli sängyn päädystä. Tällä on ihan erilainen katseen vangitseva vaikutus kuin kahdella pienellä matolla sängyn sivuilla, Minna vinkkaa.

Yhteistyökumppanina paikallinen Mattoluoma

Hyllykallion Prisman matto-osasto on Suomen Prismojen parhaimmistoa. Yksi menestyksen salaisuuksista on jo 10 vuotta kestänyt yhteistyö paikallisen mattojen maahantuojan Mattoluoman kanssa.
— Mattoluomalla on pitkät kutomoperinteet, joiden pohjalta toimimme nykyään mattojen maahantuojana. Mattomme tulevat Belgiasta, Egyptistä ja Turkista ja myymme niitä Village’s-brändin alla. Valikoimastamme löytyy mattoja kaikenlaisiin tiloihin liukuestepohjatuista käytävämatoista trendikkäisiin nukka- ja viskoosimattoihin, Petri Luoma Mattoluomalta kertoo.

Kun yhteistyötä on tehty jo vuosikymmen, on Minnalle ja Petrille selvää, millaisilla matoilla suomalaiset kotejaan sisustavat.
— Myydyimpiä mattoja ovat helppohoitoiset ja väreiltään luonnonläheiset matot. Harmaa kaikissa eri sävyissään on yksi suomalaisten kestosuosikeista, joka sopii moneen kotiin ja tyyliin, Petri kuvailee.
— Päivitämme valikoimaa kausittain. Seuraamme trendejä herkällä korvalla ja reagoimme niihin tarvittaessa myös kesken kauden, Minna jatkaa.

Tämän kevään mattotrendeissä korostuu terassisisustaminen ja helppohoitoisuus.
— Terassimattojen kysyntä on kasvanut tasaisesti. Ulos valitaan säänkestävä ja helppohoitoinen matto, jolla lisätään terassin viihtyvyyttä ja näyttävyyttä. Sisälle valikoituu tänä keväänä maanläheistä beigeä ja näyttävästi kuvioituja viskoosimattoja, Petri paljastaa.

Matto-ostoksille silloin, kun se sinulle sopii

Jos sisustusinto iskee sunnuntai-iltana, ei hätää, sillä Prisman matto-osasto palvelee iltakymmeneen asti. Vastaavankokoista mattovalikoimaa ei sunnuntai-iltana muualta Etelä-Pohjanmaalta löydy.

— Meillä asiakas pääsee matto-ostoksille silloin, kun se hänelle sopii. Elämisen tahti käy koko ajan hektisemmäksi, eikä oma aikataulu välttämättä mene yksiin erikoisliikkeiden aukiolojen kanssa. Me palvelemme Prisman laajojen aukioloaikojen puitteissa kattavalla valikoimalla, Minna korostaa.

Prismassa myös hinnat ovat asiakasystävälliset ja ostoksista saa S-Etukortilla Bonusta.
— Mattojen neliöhinta on todella kohtuullinen ja haluamansa maton saa lähes aina heti mukaan. Kokovalikoima on todella
laaja ja isoimmat matot ovat kooltaan 2×3 metriä.

Matto-osastolla on hyvät opasteet eri mattojen ominaisuuksista itsenäiseen shoppailuun, mutta kodinosaston henkilökunta auttaa sinua mielellään löytämään juuri oikean maton tarpeeseesi.

 

Teksti: Iida-Maria Lauri, Eepee
Kuvat: Samu Lehtinen, Eepee