Lähi-ABC Alavudelle on avattu sähköautojen latauspiste


9.6.2017

Puolen tunnin pikalatauksella sata kilometriä ajoa

ABC ja Fortum tuovat yhteistyössä pikalatauspisteitä ABC-asemille. Tarkoituksena on luoda Suomen valtaväylien varrelle pikalatauspisteiden verkosto, joka osaltaan mahdollistaa sähköautoilla liikkumisen. Alavuden latauspiste on valtakunnallisesti kolmaskymmenestoinen ABC:n yhteydessä oleva latauspiste. Lähi-ABC Alavus valikoitui latauspisteen paikaksi keskeisen sijaintinsa vuoksi. Liikennemyymälä osuu monen matkalaisen reitin varrelle.

Latauspiste kannustaa asiakkaita ympäristöystävällisyyteen
Lähi-ABC Alavudelle on tehty pikalatauspiste ja peruslatauspiste, joissa molemmissa voi ladata kahta autoa yhtä aikaa. Pikalataus palvelee parhaiten sähköautoilijoita valtaväylien varrella, jolloin sähköautolla voidaan tehdä pidempiäkin matkoja. Pikalataus kestää noin 30 minuuttia ja maksimiteho on 50 kW. Tuona aikana saadaan ladattua 80 prosenttia akkujen varauskapasiteetista, joka antaa noin 100 kilometrin toimintasäteen.

– Haluamme kannustaa asiakkaitamme ympäristöystävällisyyteen tarjoamalla monipuolisia vaihtoehtoja.  Lähi-ABC Alavus on Etelä-Pohjanmaan Osuuskaupan neljäs latauspiste. Muut kolme ovat ABC Jalasjärvellä, ABC Kristiinankaupungissa ja ABC CarWash Hyllykalliolla, toimialapäällikkö Heli Back kertoo.

– Teemme jatkuvaa työtä ympäristöystävällisyyden eteen. Neljällä Etelä-Pohjanmaan Osuuskaupan ABC:llä voi tankata E85-biopolttonestettä, jonka valmistamiseen käytetään biojätettä.  Lisäksi polttonestevalikoimaan kuuluu Smart Diesel, joka palaa perinteistä dieseliä täydellisemmin, jolloin moottorin lähipäästöt ovat pienempiä, Back jatkaa.

Fortum Charge & Drive on edelläkävijä sähköautojen latauspalveluiden tarjoamisessa ja toimii Suomessa, Ruotsissa, Norjassa ja Islannissa. Latausverkosto koostuu Pohjoismaissa 1300 latauspisteestä. Suomessa latauspisteitä on yli 100, joista 35 on pikalatauspisteitä. Latauspisteiden sijainnit löytyvät karttapalvelusta map.chargedrive.com.

Suomessa on tällä hetkellä noin 3000 täyssähköautoa ja ladattavaa hybridiä. Hallituksen tavoitteena on, että vuoteen 2030 mennessä Suomessa on yhteensä vähintään 250 000 sähkökäyttöistä autoa.

Lisätietoja:

Toimialapäällikkö Heli Back
Etelä-Pohjanmaan Osuuskauppa
puh. 010 764 9301
heli.back@sok.fi

Myyntijohtaja Sami Saarilahti
Fortum Charge & Drive
puh. 040 757 2880
sami.saarilahti@fortum.com