ABC Kristiinankaupunkiin on avattu sähköautojen latauspiste


31.5.2017

Puolen tunnin pikalatauksella sata kilometriä ajoa

ABC ja Fortum tuovat yhteistyössä pikalatauspisteitä ABC-asemille. Tarkoituksena on luoda Suomen valtaväylien varrelle pikalatauspisteiden verkosto, joka osaltaan mahdollistaa sähköautoilla liikkumisen. Kristiinankaupungin latauspiste on valtakunnallisesti kolmanneskymmenesensimmäinen ABC:n yhteydessä oleva latauspiste. ABC Kristiinankaupunki valikoitui latauspisteen paikaksi keskeisen sijaintinsa vuoksi. Liikennemyymälä osuu monen matkalaisen reitin varrelle.

Latauspiste kannustaa asiakkaita ympäristöystävällisyyteen

ABC Kristiinankaupunkiin on tehty pikalatauspiste ja peruslatauspiste, joissa molemmissa voi ladata kahta autoa yhtä aikaa. Pikalataus palvelee parhaiten sähköautoilijoita valtaväylien varrella, jolloin sähköautolla voidaan tehdä pidempiäkin matkoja. Pikalataus kestää noin 30 minuuttia ja maksimiteho on 50 kW. Tuona aikana saadaan ladattua 80 prosenttia akkujen varauskapasiteetista, joka antaa noin 100 kilometrin toimintasäteen.

– Haluamme kannustaa asiakkaitamme ympäristöystävällisyyteen tarjoamalla monipuolisia vaihtoehtoja.  ABC Kristiinankaupunki on Etelä-Pohjanmaan Osuuskaupan kolmas latauspiste. Muut kaksi ovat ABC Jalasjärvellä ja ABC CarWash Hyllykalliolla, toimialapäällikkö Heli Back kertoo.

– Teemme jatkuvaa työtä ympäristöystävällisyyden eteen. Neljällä Etelä-Pohjanmaan Osuuskaupan ABC:llä voi tankata E85-biopolttonestettä, jonka valmistamiseen käytetään biojätettä.  Lisäksi polttonestevalikoimaan kuuluu Smart Diesel, joka palaa perinteistä dieseliä täydellisemmin, jolloin moottorin lähipäästöt ovat pienempiä, Back jatkaa.

Fortum Charge & Drive on edelläkävijä sähköautojen latauspalveluiden tarjoamisessa ja toimii Suomessa, Ruotsissa, Norjassa ja Islannissa. Latausverkosto koostuu Pohjoismaissa 1300 latauspisteestä. Suomessa latauspisteitä on 90, joista 35 on pikalatauspisteitä. Latauspisteiden sijainnit löytyvät karttapalvelusta map.chargedrive.com.

Suomessa on tällä hetkellä noin 3000 täyssähköautoa ja ladattavaa hybridiä. Hallituksen tavoitteena on, että vuoteen 2030 mennessä Suomessa on yhteensä vähintään 250 000 sähkökäyttöistä autoa.

Lisätietoja:

Toimialapäällikkö Heli Back
Etelä-Pohjanmaan Osuuskauppa
puh. 010 764 9301
heli.back@sok.fi

Myyntipäällikkö Sami Saarilahti
Fortum Charge & Drive
puh. 040 757 2880
sami.saarilati@fortum.com