Eepeen edustajiston ehdokkaille

Ehdokasasettelu on päättynyt

Vaalien tulokset >>

 


Asetu ehdolle ja kerää kannatusta!

Vaaleissa voi olla ehdokkaana jäsen, joka on hyväksytty Etelä-Pohjanmaan Osuuskaupan jäseneksi 31.12.2020 mennessä, on maksanut osuusmaksun kokonaan, on täysivaltainen ja asuu jäsenalueella.

Edustajiston jäsenten ei tarvitse olla kaupanalan ammattilaisia tai poliitikkoja. Tärkeintä on intohimo oman asuinympäristönsä kehittämiseen ja näkemys siitä, miten osuuskauppa voisi olla oman toimintansa kautta tekemässä Etelä-Pohjanmaan Osuuskaupan alueesta ja koko Suomesta parempaa paikkaa elää.


Tulostettavat lomakkeet ja ohjeet:

EhdokasasetteluohjeEhdokaslista | Osuuskaupan säännöt ja edustajiston vaalijärjestys | Sähköisen valokuvasovelluksen ohje | Sähköisen ehdokasasettelupalvelun ohje | Edustajistovaalirekisterin tietosuojaseloste


 

Ohje Etelä-Pohjanmaan Osuuskaupan ehdokaslistojen tekemiseen vuoden 2021 edustajiston vaalia varten

Etelä-Pohjanmaan Osuuskaupan vaalit järjestetään joka neljäs vuosi. Vaaleissa noudatetaan suhteellista vaalitapaa. Etelä-Pohjanmaan Osuuskaupan säännöt ja edustajiston vaalijärjestyksen löydät täältä >> ja painettuna versiona toimipaikoista.

 

1.    OIKEUS EHDOKASLISTOJEN TEKEMISEEN

Vaalijärjestyksen mukaan vähintään kolme (3) Etelä-Pohjanmaan Osuuskaupan jäsenalueella asuvaa äänioikeutettua jäsentä voi laatia ehdokaslistan. Nämä laatijat eivät voi itse olla ehdokkaana vaaleissa. Samassa listassa on oltava ehdokkaina saman jäsenalueen jäseniä vähintään kaksi ja enintään kaksi kertaa se määrä ehdokkaita kuin jäsenalueelta voidaan valita edustajiston jäseniä. Jäsen voi olla ehdokkaana vain yhdessä ehdokaslistassa. Jäsenalueelta asetettavien ehdokaslistojen enimmäismäärää ei ole vaalijärjestyksessä mitenkään rajoitettu.

Äänioikeus on jokaisella ennen vaalivuoden alkua 15 vuotta täyttäneellä ja osuuskaupan jäseneksi hyväksytyllä jäsenellä. Äänestää voi vain oman asuinpaikkansa jäsenalueen ehdokasta.

Jäsenalueiden ulkopuolella asuva jäsen voi äänestää minkä tahansa jäsenalueen ehdokasta.

2.    JÄSENALUEET JA VALITTAVIEN EDUSTAJISTON JÄSENTEN MÄÄRÄ

Vaaleissa valitaan Etelä-Pohjanmaan Osuuskaupan sääntöjen mukaisesti 50 edustajiston jäsentä. Vuoden 2021 Etelä-Pohjanmaan Osuuskaupan edustajiston vaalien jäsenalueet ja edustajiston paikat jakautuvat seuraavasti:

  • Jäsenalue 1: Kauhava, Lapua, Vöyri (Petterinmäki), Alajärvi, Alavus, Kuortane, Soini, Vimpeli ja Ähtäri, edustajiston paikkoja 16
  • Jäsenalue 2: Ilmajoki ja Seinäjoki, edustajiston paikkoja 20
  • Jäsenalue 3: Isojoki, Karijoki, Kauhajoki, Kurikka, Teuva, Närpiö, Kristiinankaupunki ja Kaskinen, edustajiston paikkoja 14

3.    EHDOKKAAKSI ASETTUMINEN

Ehdokkaaksi voi asettua 31.12.2020 mennessä osuuskauppaan hyväksytty osuusmaksun kokonaan maksanut jäsen, joka vaalin alkaessa on täysivaltainen ja asuu osuuskaupan jäsenalueella. Ehdokkaan valituksi tuleminen on varmempaa sellaiselta ehdokaslistalta, jossa on paljon ehdokkaita.

4.  EHDOKASASETTELUPALVELU

Kaikki ehdokaslistat kirjataan sähköiseen ehdokasasettelupalveluun, joka sijaitsee osoitteessa https://vaalit.edita.fi/eepee-ehdokasasettelu. Ehdokasasettelupalvelu on avoinna  7.1.2021-22.1.2021 välisen ajan. Ennen ehdokasasetteluajan päättymistä asiamiehen, varamiehen ja allekirjoittajan tulee kunkin käydä hyväksymässä lista valmiiksi. Sähköisen ehdokasasettelupalvelun ohje >>

Ehdokasasettelupalvelun käyttöä koskevat ohjeet

Ehdokasasettelupalvelun painetut ohjeet ovat saatavilla Etelä-Pohjanmaan Osuuskaupan myymälöissä (Prisma, S-marketit, Sale) sekä Eepeen Asiakasomistaja- S-Pankki-palvelupisteessä (Prisma Hyllykallio) 1.12.2020 alkaen.

5.  EHDOKASLISTAN ASIAMIES

Ehdokaslistan allekirjoittajista on yksi merkittävä ehdokaslistan asiamieheksi ja yksi varamieheksi. Asiamiehen tehtävänä on ehdokaslistan kokoamisen lisäksi tehdä S-vaalilautakunnan mahdollisesti tarpeelliseksi katsomat korjaustoimet (vaalijärjestys 7 §).

6.  EHDOKASLISTAN TOIMITTAMINEN S-VAALILAUTAKUNNALLE

Sähköisen ehdokaslistan tulee olla valmis ehdokasasettelupalvelussa perjantaina 22.1.2021.

Jos sähköinen tunnistautuminen ehdokasasettelupalveluun ei syystä tai toisesta onnistu, asiamies voi toimittaa ehdokaslistan myös paperisena. Paperinen ehdokaslista palautusohjeineen on tulostettavissa tästä >>

7.  EHDOKASLISTOJEN OIKAISU

S-vaalilautakunnalle määräajassa jätetyt ehdokaslistat tarkastetaan listojen saavuttua. S-vaalilautakunta antaa tarvittaessa välittömästi oikaisupyynnön asiamiehille. Asiamiehen tulee suorittaa oikaisu seitsemän päivän kuluessa tiedon lähettämisestä tai antamisesta niiltä osin kuin huomautus on tehty. Mikäli oikaistua ehdokaslistaa ei ole jätetty määräajassa, ei oikaisuun ole mahdollisuutta.

8.  EHDOKKAIDEN VALOKUVAT

Ehdokkaat voivat itse ladata valokuvansa oman profiilinsa tietoihin sähköisessä valokuvasovelluksessa 22.1.2021 mennessä. Sähköisen valokuvasovelluksen ohje löytyy täältä >>. Vaihtoehtoisesti ehdokkaat voivat osallistua 21.–22.1.2021 klo 10–13 ja 14–17 Etelä-Pohjanmaan Osuuskaupan konttorilla, Prisma Hyllykallion yläkerrassa, järjestettävään valokuvaukseen, josta valokuvat viedään keskistetysti ehdokkaan profiiliin tai ehdokas voi lähettää valokuvansa sähköpostilla osoitteeseen eepee.vaalit@sok.fi. Kuvan koko pitää olla vähintään 1 Mt, eikä se saa olla vuotta vanhempi.

 

Edustajistovaalirekisterin tietosuojaseloste >>

 

Lisätietoja:

Asiakkuusjohtaja Tuula Rajala puh 010 764 9222, sähköposti tuula.rajala@sok.fi
Talousjohtaja Tuomo Långnabba puh 010 764 6207, sähköposti tuomo.langnabba@sok.fi