Eepee aloittaa Prisma Hyllykallion mittavan uudistusprojektin


23.9.2024

Hyllykallion Prisma-korttelin kaavamuutoksen myötä Prismaan suunnitellaan reilun 3000 neliömetrin laajennusta ja piha-alueen muutoksia. Uudistus tulee olemaan Eepeen historian suurin yksittäinen hanke ja sen on tarkoitus valmistua vuosien 2025–2027 aikana.

Etelä-Pohjanmaan Osuuskaupan toimitusjohtaja Henrik Karvonen kertoo, että Eepeen kaikki toimitilat on tarkoitus päivittää ajanmukaiseen kuntoon viiden vuoden sisällä.

─ Prisma Hyllykallio on sellaisessa elinkaaren vaiheessa, että siellä on selkeä remonttitarve. Nyt on aika, kun yksi kaikkein suurimpia ostoskeskuksia ja kauppoja Etelä-Pohjanmaalla laitetaan kokonaisuudessaan kuntoon, Karvonen sanoo.

Maailma muuttuu koko ajan ja sen myötä myös tulevaisuuden tarpeet.

─ Meidän täytyy vastata asiakasomistajiemme ja asiakkaidemme tarpeisiin tulevaisuudessa eri tavalla kuin aikaisemmin. Nyt Prisma päivitetään 2030-luvulle, jolloin se vastaa paitsi tämän päivän myös tulevaisuuden tarpeita, Karvonen lupaa.

Kaksi laajennusosaa ja sisäinen ajokatu

Eepeen mittavan investoinnin arvo tulee olemaan kymmeniä miljoonia euroja.

─ Prisma on noin 26 000 neliön kokoinen kauppakeskus ja tässä puhutaan reilun kymmenen prosentin kasvusta nykyisiin tiloihin, joten investointi on merkittävä myös pinta-alallisesti, Eepeen talousjohtaja Tuomo Långnabba avaa lukuja.

Suurin osa reilun 3000 neliön lisärakentamisesta tulee Latvalantietä kohti tehtävälle laajennukselle ja toinen pienempi osa tulee kohti Rajatietä Seinäjoen päädyssä.

Långnabba kertoo, että rakentamisen ohella muutoksia tehdään myös piha-alueelle. Sinne tulee muun muassa sisäinen ajokatu, joka rakennetaan Latvalantien suuntaisesti. Lisäksi yksi liittymä vähenee Prismalta Latvalantielle.

─ Nämä piha-alueen muutokset tehdään selkeyttämään liikennejärjestelyitä ja parantamaan liikenneturvallisuutta Prisman korttelialueella, Långnabba selittää.

 

Energiatehokkuus ja arjen toimivuus paremmaksi

Prisma-hankkeen projektipäällikkö Antti Ala-Luoma SOK Kiinteistöässästä kertoo, että suuri uudistusprojekti tehdään vaiheittain ja asioinnin helppous varmistetaan asiakkaille myös remontin aikana. Kauppakeskus pysyy siis auki koko projektin ajan, eikä kaupantekoon tule katkoja.

─ Projektin aikana parannamme myös energiatehokkuutta. Esimerkiksi myymälän käyttämä kylmälaitejärjestelmä uusitaan hiilidioksidipohjaiseksi, josta saamme lauhdelämmön talteen ja käytettäväksi lämmitykseen. Lisäksi poraamme useita maalämpökaivoja, jotka tulevat kaukolämmön rinnalle. Katolle on suunnitteilla aurinkovoimala ja lisäksi rakennusta tiivistetään ja lisätään eristeitä. Kiinteistön energiatehokkuus paranee merkittävästi, Ala-Luoma kertoo.

─ Uudistuksella haetaan henkilökunnan päivittäiseen arkeen monella tapaa helpotusta. Päivitämme muun muassa tauko- ja taustatilat. Taustatilojen laajentaminen helpottaa logistiikkaa ja varmistaa tuotteiden saatavuuden, Ala-Luoma jatkaa.

Tulevaisuuden Prisma kasvattaa asiakasvirtoja

Osana hanketta Eepee tähtää entistä parempiin palveluihin ja sitä kautta asiakasvirtojen kasvamiseen. Prisman kauppakeskuksen nykyiset kävijä- ja asiakasmäärät yltävät noin kolmeen miljoonaan vuosittaiseen palvelutapahtumaan.

─ Joku voi miettiä, että jos Prisma Hyllykallio on Suomen mittakaavassakin yksi isoimmista kaupoista, tarvitseeko sitä enää kymmentä prosenttia laajentaa, niin vastaus on kyllä. Näemme, että asiakasvirrat ovat tulevaisuudessa huomattavasti suuremmat. Prisma on iso nyt, mutta se on vielä isompi, tehokkaampi ja hienompi tulevaisuudessa, Karvonen vakuuttaa.

Prisman uudistus on aloitettu jo tänä vuonna, kun alkukesästä parkkialueelle valmistui 230 uutta autopaikkaa. Parkkialueelle on rakentunut myös ABC-latauskenttä. Siellä on 12 sähköautolatauspaikkaa, jotka on tarkoitus saada syksyn aikana käyttöön. Lisäksi uudelle parkkialueelle on tehty liittymä Rajatieltä.

Rakentamisprojekti aloitetaan keväällä 2025. Tarkemmista muutoksista Eepee tiedottaa projektin edetessä.

Lisätiedot:

Toimitusjohtaja Henrik Karvonen 010 764 6200, henrik.karvonen@sok.fi

Talousjohtaja Tuomo Långnabba 010 764 6207, tuomo.langnabba@sok.fi