Etelä-Pohjanmaan Osuuskauppa peruu Tutustu työelämään ja tienaa -harjoittelun kesällä 2020

24.4.2020

Etelä-Pohjanmaan Osuuskaupan Tutustu työelämään ja tienaa -haku päättyi 5.4.2020. Pari viikkoa ennen haun päättymistä koronaviruksen aiheuttamat toimenpiteet alkoivat vaikuttaa yhteiskunnan toimintaan merkittävästi. Hakemuksia Tutustu työelämään ja tienaa -kesäharjoitteluun tuli lähes 700 kappaletta. Tavoitteena oli tarjota aiempien vuosien tapaan noin 300 nuorelle ensikosketus työelämään harjoittelun kautta, mutta koronaviruksen aiheuttaman poikkeustilanteen vuoksi harjoittelua ei tulevana kesänä pystytä toteuttamaan.

Eepeellä olemme todella pahoillamme, että joudumme perumaan tänä vuonna nuorille hyvin tärkeän mahdollisuuden saada ensikokemuksia työelämästä. Koronaviruksen mukanaan tuomat rajoitustoimet ovat vaikuttaneet toimintaamme huomattavasti ja osa toimipaikoistamme on suljettuina sekä henkilöstöämme lomautettuna, lisäksi avoinna olevissa toimipaikoissamme on nyt poikkeukselliset olosuhteet työskennellä. Emme pysty varmuudella taata alaikäisille nuorille heidän tarvitsemaansa perehdytystä ja työhön opastusta, koronaepidemian etenemisen vaikeasta ennustettavuudesta johtuen meidän olisi myös hankala varmistaa turvallisia työskentelyolosuhteita nuorille.

Eepee on ilmoittanut päätöksestään työharjoittelun perumisesta kaikille hakijoille viimeistään tänään 24.4.2020.

Nuoret tutustujat ovat Eepeellä erittäin tärkeitä ja pyrimme kesällä 2021 tarjoamaan harjoittelupaikkoja taas vähintäänkin saman määrän kuin aiempina kesinä.

Koronaviruksen aiheuttama poikkeustilanne vaikuttaa myös kesätyöntekijöiden tarpeeseen. Kesätyöntekijöitä pystytään palkkaamaan ennakoitua vähemmän, sillä Eepeen henkilökuntaa on tällä hetkellä lomautettuna matkailu- ja ravitsemiskaupasta sekä liikennemyymäläkaupasta, joten pyrimme osoittamaan tarjolle tulevaa työtä ensisijaisesti heille. Kesätyöntekijöiden tarpeeseen vaikuttaa merkittävästi myös viranomaisten linjaukset rajoitustoimiin liittyen.

 

Lisätietoja:
Etelä-Pohjanmaan Osuuskauppa, kehitysjohtaja Alexander Mäki-Rahko, puh. 010 7646 208, sähköposti alexander.maki-rahko@sok.fi